Zibanejad-triplával verte a Rangers a Buffalót

 

A svéd centernek idén ez volt a harmadik, a Rangersnek pedig a hatodik mesterhármasa. A játékos és a klub is első az NHL-ben.

A Pittsburgh hazai pályán győzött a Boston ellen, és ezzel átvette a vezetést a Keleti-csoportban. A PPG Paint Arenában rendezett mérkőzésen egyetlen gól döntött, ezt Jake Guentzel ütötte Sidney Crosby átadásából a 45. percben. A Penguins kapujában Tristan Jarry kereken 30 lövést fogott és idei első shutoutját szerezte.

A rájátszásért hajtó New York Rangers hozta a kötelezőt, és Mika Zibanejad triplájával, Kaapo Kakko duplájával, valamint Adam Fox három előkészítésével 6-3-ra verte a Buffalót. A svéd center nyitó találatára még reagált a Sabres, de ezután a New York-iak háromra növelték a különbséget, és ezt a differenciát meg is tartották az összecsapás befejezéséig. A három gólpasszt kiosztó Fox 41 előkészítéssel és 46 ponttal mindkét kategóriában első a hátvédek között a ligában. A New York-iak jelenleg ötödikek Keleten, és négy pont a hátrányuk a rájátszást érő negyedik helyen álló Boston mögött.

A playoffról már biztosan lemaradó Columbus kétszer is nyerésre állt Tampában, ennek ellenére csak egy pontot tudott szerezni. A Blue Jackets mindkét alkalommal Eric Robertson révén került lépéselőnybe, de először Mathieu Joseph, másodszor a karrierje első gólját szerző Alex Barre-Boulet egalizált. A hosszabbítás rövidnek bizonyult: Victor Hedman a 10. másodpercben lezárta, amivel éppen csak elmaradt Mikael Andersson 1994-ben felállított 9 szekundumos klubrekordjától.

A Philadelphia sem tett még le a playoffról, ennek okán óriási küzdelemben győzött a New Jersey ellen. A Devils szinte tökéletesen játszott, másfél perccel a befejezés előtt még vezetett 3-1-re, és joggal bízott abban, hogy megszakad kilences nyeretlenségi sorozata. Claude Giroux azonban másképp gondolta. A Flyers két perccel a befejezés előtt lehozta a kapusát, a kapitány pedig 22 másodperc alatt két gólt lőve kiharcolta a hosszabbítást. A plusz öt perc nem hozott gólt, jöhettek a rávezetések, ahol Giroux ismét betalált, igaz, a győztes büntetőt nem ő szerezte, hanem Kevin Hayes ? a hatodik párban.

giroux

NHL, 2021. április 25.:

Pittsburgh?Boston 1-0
G.: Guentzel ill. ?

Philadelphia?New Jersey 4-3 b.
G.: Giroux (2), Couturier ill. McLeod, Wood, Zacha

NY Rangers?Buffalo 6-3
G.: Zibanejad (3), Kakko (2), Rooney ill. Skinner, Olofsson, Reinhart

Tampa Bay?Columbus 4-3 h.
G.: Palat, Joseph, Barre-Boulet, Hedman ill. Robinson (2), Grigorenko

Sorsolás
Tabella
Kanadai táblázat

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum