16 KHL-es hokissal érkezhetnek a fehéroroszok

 

A rutinos Oleg Jevenko szerint nem becsülnek le bennünket, de győzelmekért érkeznek a káposztásmegyeri Három Nemzet Tornára.

Elkezdte világbajnoki felkészülését Fehéroroszország válogatottja. Az elitbe a két évvel ezelőtti kazahsztáni divízió 1/A csoportos világbajnokságon visszajutott együttes célja egyértelműen a bent maradás, ennek érdekében többhetes munkába kezdtek. A minszki edzőtáborban egyelőre 27 játékos van ott, zömük KHL-es és fehérorosz extraligás. A KHL-esek alatt nem csupán minszki jégkorongozók értendők, játszanak belaruszok több más klubban is, ráadásul jó néhányan még érdekeltek a főcsoportdöntőknél tartó bajnokság rájátszásában, az Ak Barsz Kazanyban éppúgy, mint az Avangard Omszkban, és akkor még a tengerentúli légiósokról nem is beszéltünk. Rájuk értelemszerűen nem kell számítanunk a héten Budapeseten, ám ezzel együtt erős ? tapasztalt és fiatal játékosokat egyaránt felvonultató ? ellenfélre kell számítanunk. A Traktor Cseljabinszk védője, Oleg Jevenko mindenesetre kijelentette: sem az osztrákokat, sem bennünket nem becsülnek le, de győzelmekkel szeretnék indítani az edzőmérkőzéseik sorát. Fehéroroszország keretében tehát 4 kapus, 10 hátvéd és 13 csatár található, közülük 11-en érkeznek a KHL-es Dinamo Minszkből, 5-en másik KHL-csapatból, míg 6 játékost ad a fehérorosz bajnok Junoszty. Ott vannak még a kiöregedőfélben lévő Kosztyicin testvérek is, akik közül Andrej most csapat nélküli, Szergej pedig az ICEHL-es Bratislava Capitalsban nyújtott az idén meglehetősen szerény teljesítményt. Fehéroroszországgal szombat délután találkozik a magyar válogatott, ez lesz a torna zárómeccse.

Kapusok: Alekszej Koloszov, Danny Taylor (mindketten Dinamo Minszk, KHL), Ivan Kulbakov (Szocsi, KHL), Konsztantyin Sosztak (Szeversztal, KHL)
Hátvédek: Andrej Antonov, Vagyim Scsecsin (mindketten Junoszty), Oleg Jevenko (Traktor, KHL), Vlagyiszlav Jerjomenko, Dmitrij Znaharenko, Ilja Szolovjov, Sztyepan Falkovszkij, Ilja Sinkevics (mind az öten Dinamo Minszk, KHL), Dmitrij Korobov, Jevgenyij Liszovec (mindketten Szalavat Julajev, KHL)
Csatárok: Andrej Belevics (Torpedo, KHL), Artyom Gyemkov, Igor Martinov, Francis Paré, Ilja Uszov (mind a négyen Dinamo Minszk, KHL), Szergej Drozd, Sztanyiszlav Lopacsuk, Jevgenyij Okszentyuk, Mihail Sztyefanovics (mind a négyen Junoszty), Artyom Zsuk (SZKA-1946, MHL), Andrej Kosztyicin (klub nélküli), Szergej Kosztyicin (Bratislava Capitals, ICEHL), Vitalij Pincsuk (Metallurg Zslobin)

A Három Nemzet Torna programja:

Április 15. csütörtök, 20:45 Magyarország?Ausztria (M4 Sport)
Április 16. péntek, 17:00 Ausztria?Fehéroroszország (Erste Liga Tv)
Április 17. szombat, 16:00 Magyarország?Fehéroroszország (m4sport.hu)

blr

fotó: hockey.by

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum