A Colorado megszerezte Devan Dubnykot

   

Erősített a Tampa, a Florida és a Toronto is. Nyikita Guszev szabadon igazolhatóvá vált. Mozgásban a játékospiac az NHL-ben.

Hétfőn jár le az átigazolási határidő a ligában, így a rájátszásról már minden bizonnyal lemaradó csapatok igyekeznek lejárófélben lévő szerződéssel rendelkező értékes játékosaiktól megválni, míg az esélyesek keretük megerősítésére törekszenek. A helyzetet nehezíti, hogy a koronavírus-járvány miatt a fizetési plafont befagyasztották, ez csökkenti a keresleti oldal aktivitását.

Ezzel együtt felpörögtek az események, számos csere történt szombaton, amelyek közül Devan Dubnyk Coloradóba költözése a legnagyobb horderejű. A nyugati divízió éllovasának eddig is bombaerős volt a kerete, +47-es gólkülönbségüket megközelíteni sem tudja senki, az egyetlen gyenge pontnak a kapusposzt számított, ahol Philipp Grubauer mögött nem volt igazi backup. Dubnyk az lesz, hiszen 5 és fél szezonon át volt a Minnesota Wild első számú hálóőre, mígnem elcserélték San Joséba, innen kerül a Colorado kötelékébe. Ráadásul itt nem is állt meg Joe Sakic általános igazgató, a Detroittól  megszerezte a svéd Patrik Nemethet, aki két szezont lehúzott korábban az Avsnél, vele tehát nem vettek zsákbamacskát.

Igazolt a Florida is, amely a Carolina és a Tampa mögött a központi divízió harmadik helyén áll, és reálisak az esélyei egy hosszú menetelésre a playoffban. A Panthers a védelmet erősítette meg a nem túl ponterős, ám annál megbízhatóbb játékra képes Brandon Montourral. A 27 éves hátvédet a 2014-es draft második körében vitte el az Anaheim, a Panthershez Buffalóból érkezik, ez lesz eddigi karrierjének legmasszívabb csapata.

A riválisok sem tétlenkedtek, a nap legbonyolultabb üzletét a Lightning kötötte a Columbus és a Detroit bevonásával. Első lépésben Brian Lashoff, a megbízható AHL-es hátvéd került Detroitból Columbusba David Savardért. Utóbbi fizetésének a felét a Blue Jackets megtartotta. A Red Wings azonnal továbbpasszolta a veterán bekket a Lightningnak ? megtartva fennmaradó bérének a felét ? egy 2021-es negyedik körös draftjogért. Harmadik lépésben a Columbus adta el Lashoffot a Tampa 2021-es első és a 2022-es harmadik körös draftjogáért, ami valójában Savard és Lashoff, valamint a megtartott bér együttes ára volt.

A Toronto is okozott meglepetést: megszerezte a Columbustól Riley Nasht. Az üzlet érdekessége, hogy a 600 NHL-meccses tapasztalattal rendelkező center az elmúlt hét végén szenvedett térdsérülést, felépülése előre láthatóan 4-6 hetet vesz igénybe, tehát az alapszakaszban nem tér vissza. Nash ugyanakkor két szempontból is segítheti a Maple Leafst. Egyrészt a negyedik sor centereként válthatja Pierre Engwallt a rájátszás idején, a svéd játékos ugyanis szélsőként jobban érzi magát. Itt kell megjegyezni, hogy Nash tavaly meglehetősen sok borsot tört a Maple Leafs orra alá, elévülhetetlen érdemeket szerezve abban, hogy nem a torontóiak mentek tovább a kvalifikációs körből. Másrészt a meglehetősen bonyolult szabályok miatt a fizetése egyelőre használható a bérkeret növelésére is, lévén, hogy hosszú távú sérültlistára tették.

A hétvége fejleményei között kell megemlíteni, hogy a New Jersey korábban feltétel nélküli átadólistára tette Nyikita Guszevet, az orosz támadóért azonban nem jelentkezett senki, így a szerződését felbontották, és szabadon igazolhatóvá vált. Eddig csak úgy válthatott volna csapatot, ha a bére nem változik, a jelenlegi szűkös időkben pedig 4,5 millió dolláros fizetésével nem véletlenül nem kellett senkinek. A következő napok kérdése, hogy olcsóbban talál-e még helyet magának az NHL-ben. A korábbi KHL-sztár ? akit hazájában semmivel sem tartottak kevesebbre, mint Artyemij Panarint vagy Kirill Kaprizovot ? első idényében 66 meccen 44 pontig jutott a ligában, és ezzel a második legjobb volt a Devilsben Kyle Palmieri mellett, az idén viszont 20 meccsen mindössze 2+3-at produkált, miután Lindy Ruff, az új vezetőedző a nagyobb termetű játékosokra tette le a voksát, így egyáltalán nem kapta meg a bizalmat az orosz, és hetek óta nem is szerepelt a csapatban.

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 11., csütörtök
U18 16:30 DENHUN 4-7VÉGE
április 12., péntek
NŐI 16:40 HUNAUT 1-0VÉGE
AL 18:00 LHLETO 4-5 HVÉGE
VÁL 18:00 POLHUN 5-2VÉGE
április 13., szombat
NŐI 15:00 HUNAUT 1-2 HVÉGE
VÁL 15:45 POLHUN 6-2VÉGE
AL 19:00 SZGFTC 4-5 HVÉGE
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
Partnerünk
Archívum