A Colorado megszerezte Devan Dubnykot

   

Erősített a Tampa, a Florida és a Toronto is. Nyikita Guszev szabadon igazolhatóvá vált. Mozgásban a játékospiac az NHL-ben.

Hétfőn jár le az átigazolási határidő a ligában, így a rájátszásról már minden bizonnyal lemaradó csapatok igyekeznek lejárófélben lévő szerződéssel rendelkező értékes játékosaiktól megválni, míg az esélyesek keretük megerősítésére törekszenek. A helyzetet nehezíti, hogy a koronavírus-járvány miatt a fizetési plafont befagyasztották, ez csökkenti a keresleti oldal aktivitását.

Ezzel együtt felpörögtek az események, számos csere történt szombaton, amelyek közül Devan Dubnyk Coloradóba költözése a legnagyobb horderejű. A nyugati divízió éllovasának eddig is bombaerős volt a kerete, +47-es gólkülönbségüket megközelíteni sem tudja senki, az egyetlen gyenge pontnak a kapusposzt számított, ahol Philipp Grubauer mögött nem volt igazi backup. Dubnyk az lesz, hiszen 5 és fél szezonon át volt a Minnesota Wild első számú hálóőre, mígnem elcserélték San Joséba, innen kerül a Colorado kötelékébe. Ráadásul itt nem is állt meg Joe Sakic általános igazgató, a Detroittól  megszerezte a svéd Patrik Nemethet, aki két szezont lehúzott korábban az Avsnél, vele tehát nem vettek zsákbamacskát.

Igazolt a Florida is, amely a Carolina és a Tampa mögött a központi divízió harmadik helyén áll, és reálisak az esélyei egy hosszú menetelésre a playoffban. A Panthers a védelmet erősítette meg a nem túl ponterős, ám annál megbízhatóbb játékra képes Brandon Montourral. A 27 éves hátvédet a 2014-es draft második körében vitte el az Anaheim, a Panthershez Buffalóból érkezik, ez lesz eddigi karrierjének legmasszívabb csapata.

A riválisok sem tétlenkedtek, a nap legbonyolultabb üzletét a Lightning kötötte a Columbus és a Detroit bevonásával. Első lépésben Brian Lashoff, a megbízható AHL-es hátvéd került Detroitból Columbusba David Savardért. Utóbbi fizetésének a felét a Blue Jackets megtartotta. A Red Wings azonnal továbbpasszolta a veterán bekket a Lightningnak – megtartva fennmaradó bérének a felét – egy 2021-es negyedik körös draftjogért. Harmadik lépésben a Columbus adta el Lashoffot a Tampa 2021-es első és a 2022-es harmadik körös draftjogáért, ami valójában Savard és Lashoff, valamint a megtartott bér együttes ára volt.

A Toronto is okozott meglepetést: megszerezte a Columbustól Riley Nasht. Az üzlet érdekessége, hogy a 600 NHL-meccses tapasztalattal rendelkező center az elmúlt hét végén szenvedett térdsérülést, felépülése előre láthatóan 4-6 hetet vesz igénybe, tehát az alapszakaszban nem tér vissza. Nash ugyanakkor két szempontból is segítheti a Maple Leafst. Egyrészt a negyedik sor centereként válthatja Pierre Engwallt a rájátszás idején, a svéd játékos ugyanis szélsőként jobban érzi magát. Itt kell megjegyezni, hogy Nash tavaly meglehetősen sok borsot tört a Maple Leafs orra alá, elévülhetetlen érdemeket szerezve abban, hogy nem a torontóiak mentek tovább a kvalifikációs körből. Másrészt a meglehetősen bonyolult szabályok miatt a fizetése egyelőre használható a bérkeret növelésére is, lévén, hogy hosszú távú sérültlistára tették.

A hétvége fejleményei között kell megemlíteni, hogy a New Jersey korábban feltétel nélküli átadólistára tette Nyikita Guszevet, az orosz támadóért azonban nem jelentkezett senki, így a szerződését felbontották, és szabadon igazolhatóvá vált. Eddig csak úgy válthatott volna csapatot, ha a bére nem változik, a jelenlegi szűkös időkben pedig 4,5 millió dolláros fizetésével nem véletlenül nem kellett senkinek. A következő napok kérdése, hogy olcsóbban talál-e még helyet magának az NHL-ben. A korábbi KHL-sztár – akit hazájában semmivel sem tartottak kevesebbre, mint Artyemij Panarint vagy Kirill Kaprizovot – első idényében 66 meccen 44 pontig jutott a ligában, és ezzel a második legjobb volt a Devilsben Kyle Palmieri mellett, az idén viszont 20 meccsen mindössze 2+3-at produkált, miután Lindy Ruff, az új vezetőedző a nagyobb termetű játékosokra tette le a voksát, így egyáltalán nem kapta meg a bizalmat az orosz, és hetek óta nem is szerepelt a csapatban.

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
május 21., szombat
VB 11:20 DENFRA 3-0VÉGE
VB 11:20 USASWE 3-2 HVÉGE
  • SPORT 1
VB 15:20 AUTFIN 0-3VÉGE
VB 15:20 CANSUI 3-6VÉGE
  • SPORT 1
VB 19:20 ITASVK 1-3VÉGE
VB 19:20 NORCZE 1-4VÉGE
május 22., vasárnap
VB 15:20 GBRLAT 3-4VÉGE
VB 15:20 KAZGER 4-5VÉGE
VB 19:20 SUIFRA 5-2VÉGE
VB 19:20 SWENOR 7-1VÉGE
  • SPORT 1
május 23., hétfő
VB 15:20 KAZITA 5-2VÉGE
VB 15:20 USACZE 0-1VÉGE
  • SPORT 2
VB 19:20 AUTGBR 5-3VÉGE
VB 19:20 CANDEN 2-3VÉGE
  • SPORT 2
május 24., kedd
VB 11:20 GERSUI 3-4 BVÉGE
VB 11:20 SWELAT 1-0VÉGE
VB 15:20 SVKDEN ÉLŐ
VB 15:20 USANOR ÉLŐ
VB 19:20 CANFRA INFO
VB 19:20 FINCZE INFO
  • SPORT 1
május 26., csütörtök
VB 15:20 1.negyedd.
  • SPORT 1
VB 15:20 2.negyedd.
  • SPORT 2
VB 19:20 3.negyedd.
  • SPORT 2
VB 19:20 4.negyedd.
  • SPORT 2 (21:45)
Partnerünk
Archívum