A kiesés szélére sodródhat a Brassó

   

A Corona számára szinte kötelező lenne visszaszerezni a széria első mérkőzésén elbukott pályaelőnyt.

Nyeregben érezheti magát az Erste Liga döntőjében a Csíkszeredai Sportklub. Természetesen szó sincs róla, hogy a csíkiak máris győztesnek érezhetnék magukat, ugyanis az út felénél tartanak, a végső diadalhoz szükséges 4 mérkőzésből 2-t nyertek meg eddig. Az viszont szemmel látható, hogy sokkal jobb formában vannak Jason Morgan tanítványai. A párharcban 2-1-re vezetnek a Brassó ellen, de érdemes megnézni azt is, hogy az aktuális állás hogyan alakult ki. A Sportklub elsőre 3-0-ra, harmadjára 5-0-ra diadalmaskodott, vagyis Valcharék háromból kétszer egyetlen gólt sem tudtak lőni Szamankovnak. Az összesített különbség így most 10-3 a Szereda javára. Az persze végső soron nem sokat számít egy rájátszásban – pláne egy döntőben –, hogy a győztes miként húzza be a strigulát, ám annyi talán megállapítható, hogy a lélektani előny most is a csíkiaknál van. Akik ugyanakkor nem feledkezhetnek meg róla, hogy bármikor fordulhat a szél, és pattanhatnak úgy a korongok, hogy az az ellenfélnek kedvezzen. Végtére a szombati 5-0-s mérkőzés második harmadában is megmutatta a Brassó, hogy képes jelentős nyomást gyakorolni ellenfelére, más kérdés, hogy Szamankov formájának köszönhetően a kék-sárgák minden igyekezete hiábavalónak bizonyult. Amennyiben ebből tendencia lesz, az nagyban növelheti Dave MacQueen legénységének frusztrációit, mindazonáltal egyvalamit nem tehetnek meg a kékek: nem ihatnak előre a brassói medve bőrére. Az Erste Liga-finálé negyedik mérkőzését élőben sugározza a magyar közszolgálati televízió sportcsatornája.

SC Csíkszereda–Corona Brassó 4-5

   

A brassóiak háromgólos hátrányban kapust cseréltek, majd kiharcolták és behúzták a hosszabbítást, így 2-2-re áll az Erste Liga-döntő.

Jason Morgan nem változtatott SC Csíkszereda meccskeretén, csak az első két csatársor összetételén módosított, míg a Brassónál Carlson helyett Dame-Malka szerepelt a védelemben. A meccset a vendégek kezdték aktívabban, mégis a hazaiak szerzeték meg a vezetést: Farkas lecsapott egy eladott korongra és góllal büntette a brassóiak felelőtlen passzát. Két perccel később Taratuhin lövése túljutott Tőkén, a korong Beczéről került a kapuba, 2-0. A nyitó harmad közepén emberelőnybe került a Sportklub, amit mattig játszottak, Tousignant tette be közelről, 3-0. Dave MacQueen kapust cserélt, Tőke helyére Polc érkezett. A Brassó is gyorsan gólra váltotta az első fórt, Fowlie lőtt zavartalanul. Az első szünetre 3-2-es csíki előnnyel vonultak a felek, miután fél perccel a dudaszó előtt Finucci vert nagy gólt a vas alá egy korongbedobást követően.

A 26. percben Combs kihasználta, hogy a brassóiak rosszul cseréltek, visszaállította a kétgólos differenciát, 4-2. A csíkiak jól kontrollálták a meccset, a középső felvonás első emberelőnyét ők kapták, de Polc életben tartotta vendégek győzelmi esélyeit. A kapusbravúrok sokat értek: a középső harmad utolsó előtti percében Molnár Zsombor szép cselek után betalált, 4-3. A harmadik játékrész elején egyenlített a Brassó, miután Klempa takarásból érkezett lövésére nem reagált Szamankov. Az 55. percben emberelőnybe került a Sportklub, a hazaiak nem tudták újra megszerezni a vezetést. Fél perccel a rendes játékidő vége előtt Combs kihagyott egy ziccert, így 4-4-gyel zárult az első 60 perc.

A hosszabbítás kereken 5 percig tartott: 2 az 1-re meglépett a Brassó, Bors kicselezte Szamankovot és belőtte a vendégek győztes gólját. A brassóiak 5-4-re nyertek, a csapatok 2-2-es állással utaznak vissza az alapszakaszgyőztes otthonába, ahol kedden rendezik az ötödik mérkőzést.

sccbra

fotó: SC Csíkszereda

Egyértelmű volt, hogy nem adják fel

   

Így látták a vezetőedzők a Csíkszeredai Sportklub–Corona Brassó Erste Liga-döntő negyedik mérkőzését.

Jason Morgan, SC Csíkszereda: “Mindent egy lapra tett fel a Brassó, hiába vezettünk a mérkőzés elején 3 góllal, volt muszáj kockáztatniuk, hiszen ha 3-1-re elhúzunk, onnan nagyon nehéz visszakapaszkodni. Egyértelmű volt, hogy nem adják fel, 4-2-re is mentünk, máskor ez elég szokott lenni, most nem volt az. Megint csak azt tudom mondani az ellenfélről, hogy okkal végzett az első helyen az alapszakaszban. Nagyon jó csapatot alkotnak, képesek voltak visszajönni. A hosszabbításban bármi megtörténhet, óriási területek szabadulnak fel, ilyenkor egy apró hiba dönthet. A következő mérkőzésen a bedobásokra sokkal jobban kell figyelnünk, a vendégek két gólt is bulikból szereztek.”

Dave MacQueen, Brassó: “Ismét nagyon jól kezdtük a meccset, ha iróniával akarok élni, 3-0-ra elment a Csíkszereda, de utána a hatalmas csapatmunkának köszönhetően sikerült visszakapaszkodnunk. Azt kell mondjam, a fiúk 100 százalékosan megérdemelték a győzelmet, nagyon büszkék vagyunk rájuk.”

Erste Liga, Vákár Lajos Műjégpálya, 0 néző. Játékvezetők: Babic, Babic, Kis-király, Kedves.
Szamankov: 85,3% (Adorján)
K
Tőke: 75,0% (Polc: 96,7%)
Kuljas, Papp, Taratuhin, Becze, Bíró
1
McFadden, Boriszenko, Klempa, Valchar, Tranca
Wishart, Farkas, Blackwater, Combs, Tousignant
2
Dame-Malka, Wilson, Fowlie, Finucci, Gliga
Salló, Láday, Fodor, Casaneanu, Rokaly
3
Bors, Mihály, Molnár Zs., Péter, Molnár Z.
Györfy, Sándor, Gecse O., Ilyés
4
Gajdó T., Szőcs, Vasile N. R., Vasile A., Gajdó B.
Morgan Jason, Hozó Levente
E
MacQueen Dave, Zsók Levente
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 05:48 SCC Farkas
2-0 07:16 SCC Becze Taratuhin Kuljas
3-0 10:18 SCC PP Tousignant Combs Becze
3-1 11:26 BRA PP Fowlie Finucci McFadden
3-2 19:24 BRA Finucci Fowlie Gliga
4-2 25:06 SCC Combs Farkas Tousignant
4-3 38:41 BRA Molnár Zs. McFadden
4-4 43:06 BRA Klempa Tranca
4-5 65:00 BRA Bors Boriszenko Finucci
42 Kapura lövések száma 34
4 Kiállításpercek 8

Molnár Zsombor egyedül ment át a csíki védelmen

 

Mármint csapata harmadik góljánál. A Sportklub–Brassó Erste Liga-döntő negyedik meccsének összefoglalója.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum