Csíkszeredában folytatódik az Erste Liga-döntő

   

A Brassónak nem lehet más a célja, mint visszaszerezni elveszített pályaelőnyét.

Amint azt mindenki tudja, aki követi a magyar bázisú nemzetközi bajnokság fejleményeit, a pandémiás körülmények miatt az alapszakaszban 6 nap alatt játszotta le 4 mérkőzését a 2 erdélyi topcsapat. Úgy is mondhatnánk, egyfajta elő-döntő volt ez, noha akkor természetesen még nem tudhattuk, hogy az Erste Liga fináléjában ez a két együttes találkozik. Jelentős különbség, hogy Szeredában kezdődött az a párharc, de hasonlóságot is megfigyelhetünk. Elsősorban azt, hogy az első meccset akkor is a Sportklub nyerte, másodjára azonban visszavágott a Brassó, sőt a következő két összecsapást is behúzta. Beczééknek tehát nem lehet más a céljuk, mint hogy egy hasonló forgatókönyv kibontakozását megakadályozzák. Erre minden esélyük megvan, hiszen ugyancsak eltérés az, hogy míg február közepén nem tudtak nyerni a Patinoarul Olimpicban, ezt most már az első alkalommal megtették, sőt le is nullázták a Coronát kedden. A szerdai meccs sajátossága volt, hogy akkor Gligáék már az elején bevették Makszim Szamankov kapuját, aki végül 90 százalék alatt maradt hatékonyságban. Ilyesmire a Fradi elleni elődöntő során egyszer sem volt példa. A recept tehát adott: a Sportklubnak nagyon oda kell figyelnie a nyitó korongbedobástól kezdve, és önfeláldozó hokival minden támogatást meg kell adnia kiemelkedő teljesítményre képes kapusának. A másik oldalról nézve: Dave MacQueen gárdájának mindenáron folyamatos nyomás alatt kell tartania a csíkiakat, ez az egyetlen módja a kiemelkedő támadópotenciállal rendelkező ellenfél legyűrésének, és ezen keresztül az elveszített pályaelőny visszeszerzésének.

SC Csíkszereda–Corona Brassó 5-0

   

Az Erste Liga-döntő harmadik mérkőzését a Sportklub húzta be könnyedén, így 2-1-re vezet a párharcban.

Jason Morgan lecserélte Alekszandr Loginovot Mathieu Toussignant-ra, és a sorokat is megvariálta kissé, ám a kapuban változatlanul Szamankov kezdett. A túloldalon semmilyen lényegi korrekció nem történt a keretet illetően. A csíkiak remekül kezdtek, annyira, hogy amikor 1:20-nál Wishart vezetést szerzett, akkor Dave MacQueen máris kikérte az idejét. Ez azonban nem akadályozta meg az említett Wishartot abban, hogy a 14. percben ismét eredményes legyen, 2-0-ra ment tehát a Sportklub. A folytatásban kisbüntetések színesítették a jegyzőkönyvet, sormintaszerűen, egyet innen, egyet onnan küldtek ki a magyarországi játékvezetők. Ez nagyjából így ment a harmadik felvonás derekáig, amikor alig több mint egy perc alatt két újabb gólt vágtak a szeredaiak. Előbb Fodor Csanád talált be ekkor, majd Casaneanu, 4-0 után gyakorlatilag készülhettek a vasárnapi negyedik meccsre a csapatok. A csíkiak azért még lőttek egy gólt Kuljas révén, 5-0 lett a végeredmény. Ezzel tehát 2-1-re vezetnek Beczéék a magyar bázisú nemzetközi bajnokság fináléjában, ami azt jelenti, hogy a Coronának mindent egy lapra kell feltennie a 24 órán belül esedékes következő találkozón, amelyet a köztelevízió sportcsatornája is közvetíteni fog.

sccbra2

fotó: Pál Zoltán/SC Csíkszereda

A 3. harmadra sikerült kieveznünk a viharból

   

Így látták a vezetőedzők a Csíkszereda–Brassó Erste Liga-döntő harmadik mérkőzését.

Jason Morgan, SC Csíkszereda: “Fontos volt, hogy jobban kezdjünk, mint a második brassói meccsen. Wishart két nagyszerű gólt szerzett az első harmadban, ennek köszönhetően nyugodtabban játszhattunk a folytatásban. A második harmadban nekünk estek, tudtam hogy Dave MacQueen felrázza a csapatát. Arra is számítottunk, hogy beszoríthatnak minket, hiszen jó csapat a Brassó, nemhiába nyerte meg az alapszakaszt. Nagyszerű emberhátrányos védekezésünk volt, Szamankov pedig hihetetlen védéseket mutatott be, egyszerűen lezárta a kaput. A harmadik harmadra sikerült kieveznünk a viharból, a harmadik sorunk két csodálatos gólt szerzett Fodor és Casaneanu révén, ezután Kuljas Combs remekbeszabott asszisztját vágta az ellenfél kapujába. Voltak nehéz pillanatok, de lehetetlen, hogy hatvan percig tökéletes játékot produkálj. Vasárnap új nap, 0-0-ról kezdődik a mérkőzés, és mindent meg fogunk tenni a győzelemért.”

Dave MacQueen, Brassó: “A vége sajnos csúnya lett. Az első két harmadban sok helyzetünk volt, lőttünk talán három vasat is, rengeteg kísérletünk volt, naggyá tettük a kapusukat. Ha bemegy néhány helyzet, teljesen másképp alakult volna.”

Erste Liga, Vákár Lajos Műjégpálya, 0 néző. Játékvezetők: Babic, Babic, Kis-király, Kedves.
Szamankov: 100% (Adorján)
K
Tőke: 84,4% (Polc)
Kuljas, Papp, Taratuhin, Tousignant, Combs
1
McFadden, Carlson, Klempa, Valchar, Tranca
Wishart, Farkas, Blackwater, Becze, Bíró
2
Bors, Wilson, Fowlie, Finucci, Gliga
Salló, Láday, Fodor, Casaneanu, Rokaly
3
Boriszenko, Mihály, Molnár Zs., Péter, Molnár Z.
Györfy, Sándor, Gecse O., Ilyés
4
Gajdó T., Szőcs, Vasile N. R., Vasile A., Gajdó B.
Morgan Jason, Hozó Levente
E
MacQueen Dave, Zsók Levente
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 01:20 SCC Wishart Bíró Blackwater
2-0 13:27 SCC Wishart Becze Blackwater
3-0 48:02 SCC Fodor Papp Taratuhin
4-0 49:09 SCC Casaneanu
5-0 52:04 SCC Kuljas Combs
32 Kapura lövések száma 36
18 Kiállításpercek 8

Wishart botja kétszer is elsült a mérkőzés elején

 

A Csíkszeredai Sportklub–Corona Brassó Erste Liga-döntő harmadik mérkőzésének összefoglalója.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 11., csütörtök
U18 16:30 DENHUN 4-7VÉGE
április 12., péntek
NŐI 16:40 HUNAUT 1-0VÉGE
AL 18:00 LHLETO 4-5 HVÉGE
VÁL 18:00 POLHUN 5-2VÉGE
április 13., szombat
NŐI 15:00 HUNAUT 1-2 HVÉGE
VÁL 15:45 POLHUN 6-2VÉGE
AL 19:00 SZGFTC 4-5 HVÉGE
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
Partnerünk
Archívum