Csíkszeredában folytatódik az Erste Liga-döntő

   

A Brassónak nem lehet más a célja, mint visszaszerezni elveszített pályaelőnyét.

Amint azt mindenki tudja, aki követi a magyar bázisú nemzetközi bajnokság fejleményeit, a pandémiás körülmények miatt az alapszakaszban 6 nap alatt játszotta le 4 mérkőzését a 2 erdélyi topcsapat. Úgy is mondhatnánk, egyfajta elő-döntő volt ez, noha akkor természetesen még nem tudhattuk, hogy az Erste Liga fináléjában ez a két együttes találkozik. Jelentős különbség, hogy Szeredában kezdődött az a párharc, de hasonlóságot is megfigyelhetünk. Elsősorban azt, hogy az első meccset akkor is a Sportklub nyerte, másodjára azonban visszavágott a Brassó, sőt a következő két összecsapást is behúzta. Beczééknek tehát nem lehet más a céljuk, mint hogy egy hasonló forgatókönyv kibontakozását megakadályozzák. Erre minden esélyük megvan, hiszen ugyancsak eltérés az, hogy míg február közepén nem tudtak nyerni a Patinoarul Olimpicban, ezt most már az első alkalommal megtették, sőt le is nullázták a Coronát kedden. A szerdai meccs sajátossága volt, hogy akkor Gligáék már az elején bevették Makszim Szamankov kapuját, aki végül 90 százalék alatt maradt hatékonyságban. Ilyesmire a Fradi elleni elődöntő során egyszer sem volt példa. A recept tehát adott: a Sportklubnak nagyon oda kell figyelnie a nyitó korongbedobástól kezdve, és önfeláldozó hokival minden támogatást meg kell adnia kiemelkedő teljesítményre képes kapusának. A másik oldalról nézve: Dave MacQueen gárdájának mindenáron folyamatos nyomás alatt kell tartania a csíkiakat, ez az egyetlen módja a kiemelkedő támadópotenciállal rendelkező ellenfél legyűrésének, és ezen keresztül az elveszített pályaelőny visszeszerzésének.

SC Csíkszereda–Corona Brassó 5-0

   

Az Erste Liga-döntő harmadik mérkőzését a Sportklub húzta be könnyedén, így 2-1-re vezet a párharcban.

Jason Morgan lecserélte Alekszandr Loginovot Mathieu Toussignant-ra, és a sorokat is megvariálta kissé, ám a kapuban változatlanul Szamankov kezdett. A túloldalon semmilyen lényegi korrekció nem történt a keretet illetően. A csíkiak remekül kezdtek, annyira, hogy amikor 1:20-nál Wishart vezetést szerzett, akkor Dave MacQueen máris kikérte az idejét. Ez azonban nem akadályozta meg az említett Wishartot abban, hogy a 14. percben ismét eredményes legyen, 2-0-ra ment tehát a Sportklub. A folytatásban kisbüntetések színesítették a jegyzőkönyvet, sormintaszerűen, egyet innen, egyet onnan küldtek ki a magyarországi játékvezetők. Ez nagyjából így ment a harmadik felvonás derekáig, amikor alig több mint egy perc alatt két újabb gólt vágtak a szeredaiak. Előbb Fodor Csanád talált be ekkor, majd Casaneanu, 4-0 után gyakorlatilag készülhettek a vasárnapi negyedik meccsre a csapatok. A csíkiak azért még lőttek egy gólt Kuljas révén, 5-0 lett a végeredmény. Ezzel tehát 2-1-re vezetnek Beczéék a magyar bázisú nemzetközi bajnokság fináléjában, ami azt jelenti, hogy a Coronának mindent egy lapra kell feltennie a 24 órán belül esedékes következő találkozón, amelyet a köztelevízió sportcsatornája is közvetíteni fog.

sccbra2

fotó: Pál Zoltán/SC Csíkszereda

A 3. harmadra sikerült kieveznünk a viharból

   

Így látták a vezetőedzők a Csíkszereda–Brassó Erste Liga-döntő harmadik mérkőzését.

Jason Morgan, SC Csíkszereda: “Fontos volt, hogy jobban kezdjünk, mint a második brassói meccsen. Wishart két nagyszerű gólt szerzett az első harmadban, ennek köszönhetően nyugodtabban játszhattunk a folytatásban. A második harmadban nekünk estek, tudtam hogy Dave MacQueen felrázza a csapatát. Arra is számítottunk, hogy beszoríthatnak minket, hiszen jó csapat a Brassó, nemhiába nyerte meg az alapszakaszt. Nagyszerű emberhátrányos védekezésünk volt, Szamankov pedig hihetetlen védéseket mutatott be, egyszerűen lezárta a kaput. A harmadik harmadra sikerült kieveznünk a viharból, a harmadik sorunk két csodálatos gólt szerzett Fodor és Casaneanu révén, ezután Kuljas Combs remekbeszabott asszisztját vágta az ellenfél kapujába. Voltak nehéz pillanatok, de lehetetlen, hogy hatvan percig tökéletes játékot produkálj. Vasárnap új nap, 0-0-ról kezdődik a mérkőzés, és mindent meg fogunk tenni a győzelemért.”

Dave MacQueen, Brassó: “A vége sajnos csúnya lett. Az első két harmadban sok helyzetünk volt, lőttünk talán három vasat is, rengeteg kísérletünk volt, naggyá tettük a kapusukat. Ha bemegy néhány helyzet, teljesen másképp alakult volna.”

Erste Liga, Vákár Lajos Műjégpálya, 0 néző. Játékvezetők: Babic, Babic, Kis-király, Kedves.
Szamankov: 100% (Adorján)
K
Tőke: 84,4% (Polc)
Kuljas, Papp, Taratuhin, Tousignant, Combs
1
McFadden, Carlson, Klempa, Valchar, Tranca
Wishart, Farkas, Blackwater, Becze, Bíró
2
Bors, Wilson, Fowlie, Finucci, Gliga
Salló, Láday, Fodor, Casaneanu, Rokaly
3
Boriszenko, Mihály, Molnár Zs., Péter, Molnár Z.
Győrfy, Sándor, Gecse O., Ilyés
4
Gajdó T., Szőcs, Vasile N. R., Vasile A., Gajdó B.
Morgan Jason, Hozó Levente
E
MacQueen Dave, Zsók Levente
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 01:20 SCC Wishart Bíró
2-0 13:27 SCC Wishart Becze Blackwater
3-0 48:02 SCC Fodor Papp Taratuhin
4-0 49:09 SCC Casaneanu
5-0 52:04 SCC Kuljas Combs
32 Kapura lövések száma 36
18 Kiállításpercek 8

Wishart botja kétszer is elsült a mérkőzés elején

 

A Csíkszeredai Sportklub–Corona Brassó Erste Liga-döntő harmadik mérkőzésének összefoglalója.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 8., csütörtök
U20/19 17:00 POLHUN 1-7VÉGE
EL 20:00 SCCBRA 5-3VÉGE
    • M4 SPORT
április 9., péntek
U20/19 12:00 POLHUN 2-3VÉGE
április 13., kedd
KHL 18:00 AVGAKB 
    • SPORT 2
április 15., csütörtök
U18 19:30 AUTHUN 
VÁL 20:45 HUNAUT 
    • M4 SPORT
április 16., péntek
U18 16:00 POLHUN 
VÁL 17:00 AUTBLR 
április 17., szombat
VÁL 16:00 HUNBLR 
U18 16:30 SLOHUN 
Partnerünk
Archívum