Nem lesz könnyű felállnia innen a Brassónak

   

A Corona támadói nem találják az utat a szeredai kapuba, miközben ellenfelük abszolút lendületben van.

Egyelőre úgy tűnik: hosszúra nyúlhat az alapszakaszgyőztes legrosszabbkor jött hullámvölgye. Amennyiben a kék-sárgák lelkes szurkolói azt remélték, hogy a DEAC elleni elődöntő során 0-2 után zsinórban aratott 4 győzelem kálváriájuk végét jelenti, akkor tévedtek, a finálé első mérkőzése ugyanis sima csíkszeredai győzelmet hozott. Egy csata megnyerése azonban még korántsem jelenhet olyasmit, hogy a háború véget is ért, a Sportklubnak roppant fegyelmezett hokira lesz szüksége a továbbiakban, amelynek első számú kulcsa a kiemelkedő kapusteljesítmény és a rendkívül koncentrált védekezés. Történetesen ez a két dolog az, ami nem megy a Brassónak most. Pedig az alapszakaszban ez végig rendben volt Dave MacQueen tanítványainál is, akik az utolsó hetekben a Csíkszereda ellen gyors egymásutánban megvívott 4 meccsen is bizonyították, hogy joggal vélik őket sokan a végső győzelemre esélyes gárdák egyikének. Később azonban megbicsaklott a történet, az Opten Vasas HC elleni negyeddöntő negyedik meccsét 3-0 után háromszor is hiába próbálták behúzni, csak az utolsó pillanatban lett meg a továbbjutás, majd az elődöntő sem volt diadalmenet. Hozzájöttek ehhez a klubvezetés problémakezelési metódusainak súlyos hiányosságai – amit a bajnokságot szervező MJSZ fegyelmi bizottsága a megfelelő módon és mértékben honorált –, ettől sem lehet könnyű függetlenítenie magát a csapatnak. Temetni azonban nyilván korai Valcharékat, hiszen a keret minősége és mélysége is rendelkezésre áll a nagy tettekhez. Hogy megvan-e a karakter is, az mostantól a kíváncsiságunk tárgya. Immár nemcsak a pálya-, hanem a lélektani előny is a Sportklubnál van, amely a fentieken túl abból is táplálkozhat, hogy a két együttes legutóbbi párharca során – a 2018/19-es Erste Liga-idény negyeddöntőjében – könnyed magabiztossággal kisöpörte a Brassót.

Corona Brassó–SC Csíkszereda 3-2

   

Az alapszakaszgyőztes hatalmas csatában legyőzte a csíkiakat, ezzel az Erste Liga-döntő állása 1-1.

A vezetőedzők nem sokat variáltak a második mérkőzésre a keretükön, Dave MacQueen Valchar és Klempa mellé felvitte az első sorba Trancát, Jason Morgan hozzá sem nyúlt semmihez. Az elsőre shutoutot elérő Makszim Szamankov hálója ezúttal nem maradt érintetlen sokáig, Roberto Gliga alig 1 perc elteltével felavatta, 1-0, a folytatásban néhány kivédekezett emberhátrány hozott izgalmakat, majd a játékrész utolsó percében nemcsak egyenlített, hanem másodpercek alatt fordított a Sportklub Becze és Combs révén, utóbbi a 17. találatát jegyezte a rájátszásban, 1-2. A második felvonásban összekapta magát a Brassó, mindenekelőtt a légiósainak köszönhetően, Klempa egyenlített a 25. percben, Fowlie szerezte vissza a vezetést a 32.-ben, utána ismét a bekkelés terén bizonyíthattak a Corona speciális egységei, ami kedden nem ment nekik, az szerdán már működött. A harmadik menetben 3-2-nél mindent megpróbáltak a székelyek az egyenlítés érdekében, de a lehetőségeik sorra kimaradtak, a kapuslehozatal sem segített a végén, így a Brassó visszavágott és kiegyenlítette a párharc állását. Folytatás szombaton és vasárnap Csíkszeredában.

brascc6

fotó: Corona Brassó

Szerencsére eggyel több gólt szereztünk

 

Mestermérleg a Brassó–Csíkszereda Erste Liga-döntő második mérkőzését követően.

Dave MacQueen vezetőedző, Brassó: „Tetszett, ahogy játszottunk, csak egy kicsit kell rajta igazítani. A srácok keményen játszottak. Rendes playoffmeccs volt, két keményen küzdő csapattal. Szerencsére eggyel több gólt szereztünk. Az emberhátrányos védekezésünk jól működött, és igazán tetszett, hogy mindenki önfeláldozóan, a testi épségét sem kímélve teljesített, még ha ez nehéz is, de a végén, amikor nyersz, ez nagyszerű érzés. Most idegenben legalább egy meccset kell nyerni, és visszavenni a pályaelőnyt.”

Jason Morgan vezetőedző, Csíkszereda: „Tudtam, hogy keményen ránk jön a Brassó, hiszen tele van tehetséggel, karakterrel, jól edzett csapat. Tudtam, hogy beleadnak mindent, és így is volt. Sok nyomást helyeztünk rájuk az első góljuk után, és bár át tudtuk venni a vezetést, ez nem volt elég. Ezzel együtt a tervünket teljesítettük, hiszen legalább egy meccset nyerni akartunk Brassóban. Hosszú szériára készülünk, mert az ellenfél jó csapat, nem véletlenül nyerte meg az alapszakaszt, szóval tudjuk, hogy nem lesz könnyű dolgunk, és biztos vagyok abban, hogy ők is ezt mondják.”

Erste Liga, Patinoarul Olimpic Brasov, 0 néző. Játékvezetők: Nagy, Nagy, Balla, Kövesi.
Tőke: 92,6% (Polc)
K
Szamankov: 88,5% (Adorján)
McFadden, Carlson, Tranca, Valchar, Klempa
1
Kuljas, Papp, Fodor, Taratuhin, Becze
Boriszenko, Wilson, Finucci, Fowlie, Gliga
2
Wishart, Loginov, Combs, Blackwater, Rokaly
Mihály, Bors, Molnár Z., Péter, Molnár Zs.
3
Láday, Salló, Farkas, Casaneanu, Bíró
Gajdó T., Szőcs, Vasile N. R., Vasile A., Gajdó B.
4
Györfy, Szabó, Ilyés, Sándor, Gecse O.
MacQueen Dave, Zsók Levente
E
Morgan Jason, Hozó Levente
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 01:07 BRA Gliga Finucci Boriszenko
1-1 19:26 SCC Becze Papp Bíró
1-2 19:44 SCC Combs Blackwater Bíró
2-2 24:17 BRA Klempa Tranca Valchar
3-2 31:07 BRA Fowlie Gliga
26 Kapura lövések száma 27
8 Kiállításpercek 6

Kissé megfeledkeztek Cody Fowlie-ról

 

A Corona Brassó–SC Csíkszereda Erste Liga-döntő második mérkőzésének összefoglalója.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum