Azari Zsolt: Lesz felnőttcsapat Dunaújvárosban

 

Az Acélbikák a jövőben az eddigieknél jobban szeretnének támaszkodni az utánpótlásukra.

Minderről a Duol.hu hasábjain beszélt a klubelnök a napokban. Azari Zsolt néhány héttel ezelőtt még úgy nyilatkozott: nem biztos, hogy jövőre is lesz Erste ligás felnőttcsapat Dunaújvárosban. Később azonban bejelentette, átveszik a jégcsarnok üzemeltetését, amelyet a város önkormányzata a továbbiakban nem kívánt vállalni. Mindezen előzmények tükrében most így fogalmazott: ”Amikor megkaptam a tájékoztatást Szabó Zsolt gazdasági alpolgármestertől a jégpálya tervezett üzemeltetéséről, akkor kerültem abba az állapotba, hogy azt nyilatkoztam, nem látom reális lehetőségét annak, hogy a következő szezonban is legyen profi felnőttcsapata a Dunaújvárosi Acélbikáknak. Egyértelművé vált számomra, ha a klub nem lesz képes üzemeltetni a jégcsarnokot, akkor nem lesz a városban jég, megszűnik a dunaújvárosi jégkorongsport. A döbbenet után az első gondolatom az volt, ha választani kell, hogy jégpálya vagy felnőttcsapat, akkor nem kérdés, hogy a jégpálya, elsősorban az utánpótláscsapatok miatt. Azzal tisztában kell lenni, és el kell fogadnia mindenkinek, hogy a jégcsarnokot csak úgy tudja a klub üzemeltetni, ha a felnőttegyüttes költségvetéséből vesszük el a jégfenntartás többletköltségeit. Ugyanis a költségvetésünk igencsak korlátozott. Szerencsére a városi önkormányzat és a Magyar Jégkorong Szövetség illetékeseivel történt tárgyalások során sokat finomodott a helyzet, és kialakult egy közös szerepvállaláson felálló modell terve, elképzelése.”

A klubelnök hozzátette: ”Nyilván mindenkinek az az érdeke, hogy képesek legyünk úgy is felnőttcsapatot indítani, hogy ezzel párhuzamosan a jégpályát is üzemeltetjük. Tehát, megnyugtathatok mindenkit: lesz felnőttcsapat Dunaújvárosban. Az viszont egyértelmű, hogy az utánpótlás-nevelés felé kell fordulnunk. Többször beszéltünk már erről, és nem mindig úgy sikerültek a dolgok, mint ahogy elképzeltük. De most kényszerhelyzetben vagyunk, előnyt fogunk kovácsolni a hátrányunkból, és sokkal nagyobb hangsúlyt fektetünk az utánpótlás-nevelésre elsősorban azért, hogy a felnőttcsapatot az itthon felnevelt játékosokkal tudjuk versenyeztetni. Reményeim szerint ez növeli majd a dunaújvárosi nevelésű játékosok motivációját is arra, hogy itt Dunaújvárosban kezdjék meg a felnőtt, profi játékossá válás rögös útját.”

A Dunaújvárosi Acélbikák az U21-es bajnokság kvalifikációjában a 8. helyen végeztek, az alapszakaszban a B csoportban 3.-ak lettek, majd a negyeddöntőben a későbbi bajnok DVTK Jegesmedvékkel szemben buktak el 1 szoros és 1 sima mérkőzésen. U18-ban a kvalifikáció nyomán csak a B2-es csoportba nyertek besorolást az újvárosiak, amelyet megnyerve lényegében a 13. helyen végeztek. U16-ban ennél sokkal jobban szerepeltek, a serdülők között az 5. legjobb csapat volt idén az Acélbikáké, amely a MAC-tól kapott ki a negyeddöntőben.

dabbra

fotó: DAB

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum