A fő célunkat, az EWHL-győzelmet sikerült elérnünk

 

A KMH Budapest egyik sorozata megszakadt, a másik folytatódott, de a csapatnál tudják, hogy mi hiányzott a magyar bajnoki döntőben.

?Úgy érzem, most is jó a csapatunk, és minden esélyünk megvan egy újabb eredményes szezonra? ? mondta az idényt beharangozó írásunkban Mika Väärälä, a KMH Budapest női csapatának vezetőedzője, és nem is tévedett. Az újbudaiak jó szezont zártak, még ha nem is sikerült megismételni a mesterhármast. A Tippmix EWHL-t sorozatban harmadszor nyerte meg az együttes ? ráadásul most először veretlenül ?, a Supercupban egy győztes meccse volt a csapatnak, és nem tehetett arról, hogy a sorozat félbeszakadt, a magyar bajnokságban ugyanakkor hat év után letaszították a trónról.

?Ebben a szezonban, amikor semmi sem a megszokott mederben zajlott, és leginkább arra kellett figyelni, hogy egészségesek maradjunk, örülök, hogy hétről hétre fókuszáltak voltunk. Korábban mindig akadt 1-2 hét, amikor a teljesítményünk ingadozott, most ez nem fordult elő. Örülök, hogy lejátszottuk és be is fejeztük a klubszezont különösebb gond nélkül. Be kell vallanom, nem bánom, hogy vége, és alig várom a jobb és normálisabb jövőt? ? értékelte az idényt a finn vezetőedző.

Elégedetten beszélt az idényről a csapatkapitány Dabasi Réka is. ?Összességében jó szezont zártunk. A fő célunkat, az EWHL-győzelmet sikerült elérnünk, ráadásul mindezt végig veretlenül. Annak ellenére, hogy most először sikerült hibátlanul zárnunk, az idei sorozatot éreztem a legnehezebbnek. Sok hasonló játékerőt képviselő csapat volt, a bajnokság első felében végzettek mindig ki-ki mérkőzéseket vívtak egymással. Az alapszakaszbeli veretlenségünk egy kis extra nyomást tett ránk, az elődöntőben ez érződött is, a MAC megnehezítette a dolgunkat, igazi A csoport szintű mérkőzést játszottunk velük.? A válogatott csatárnak pont az EWHL-elődöntő a legszebb emlék az idényből, amely finálénak is beillett, és úgy érzi, a KMH többször is vert helyzetből felállva, igazi csapatként diadalmaskodott a szétlövésben 3-2-re.

ewhl-kmh-tsh7341

fotó: Szűcs Attila/MJSZ

A KMH valóban uralta a nemzetközi ligát, az alapszakaszban egy egygólos és két kétgólos diadala volt, a többit fölényesen nyerte, a 81-18-as gólkülönbség is árulkodó. A MAC-cal szembeni elődöntő után pedig a Vienna Sabres elleni finálét érett játékkal, 3-0-ra hozta a csapat. ?Természetesen az volt a legfontosabb tényező, hogy jó játékosaink legyenek. Ők szerzik a gólokat, ők blokkolják a lövéseket. Főleg támadó szellemű játékosok alkották az idei keretet, de megértették, mindenkinek készen kell állnia, hogy elvégezze a piszkos munkát is, ha arra van szükség. Nem vagyok elégedett a sok büntetésperc miatt, de a speciális egységek jól dolgoztak, és sok ponthoz segítettek minket? ? fejtette ki Mika Väärälä.

Huszák Alexandra 15 meccsen 31 pontot gyűjtött, Dabasi úgy jutott el 16-ig, hogy sérülés miatt heteket hagyott ki. Ezúttal is jeleskedett az előkészítésben Kiss-Simon Franciska (13 assziszt), de stabil pont volt a 4+10-zel és mindössze három kiállítással záró Tóth Enikő is. A döntőben fontos gólt szerzett Somogyi Vivien, míg Szamosfalvi Petra csatárként és amikor kellett, hátvédként is hozta magát. Sokat fejlődött a kapus Tóth Zsófia, a négyes döntőben is jól védett. Ami pedig a légiósokat illeti, Hayley Williams 32 ponttal a sorozat legjobbja lett, mellette nagy erősítésnek bizonyult Sara Confidenti (10+5), Natasza Tarnowski (7+5), valamint az idény közben érkezett Lara Escudero is (6+1).

Ami ment az EWHL-ben, az nem sikerült a magyar bajnokságban. Az alapszakaszban a MAC Budapest kétszer is legyőzte a nagy riválist, októberben 4-3-ra, március elején 4-2-re. Ezt követte a két győztes meccsig tartó finálé, amelynek első összecsapásán a MAC a Tüskesátorban került előnybe, ismét csak szétlövés után. A KMH 5-1-es diadallal egyenlített, és a mindent eldöntő utolsó találkozón is vezetett 4-1-re, ám az ellenfél felállt, és a rávezetések során higgadtabbnak bizonyult. A KMH 2015 óta megszakítás nélkül nyerte a hazai bajnokságot, ez a sorozat most megszakadt.

?Hiányzott a csapatból a fegyelem és a teljes koncentráltság. Annak ellenére, hogy az első és harmadik mérkőzésen is, úgy gondolom, többségében mi irányítottuk a játékot, olyan hibákat követtünk el a védekező harmadban, amelyet egy olyan szinten játszó csapat, mint a MAC, könnyen kihasznál? ? foglalta össze a vereség okait Dabasi Réka. A finn vezetőedző is hasonló véleményen volt. ?Összességében nem panaszkodhatok amiatt, ahogy játszottunk, de ahhoz, hogy a nehéz meccseket megnyerd, higgadtnak kell maradnod a kulcspillanatokban. A MAC jobb volt ezekben a helyzetekben.?

A válogatott másodedzőjeként is dolgozó Mika Väärälä a következő idényről is elárult néhány dolgot. ?Érdekes dolgok történnek a magyar jégkorongban, szóval meglátjuk, mit hoz a jövő. Elégedett vagyok a légiósainkkal, nem kell lecserélni senkit csak azért, hogy változtassunk, de meglátjuk, milyen keretre építhetünk majd.?

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum