Komoly bajba kerülhet az UTE

   

A lila-fehérek számára kötelező a győzelem a DEAC ellen, hiszen 0-3-ról már nagyon nehéz lenne visszajönniük.

Az idei Erste Liga-negyeddöntők legkétesélyesebb párharcának a Debrecen és az Újpest csatáját tekintettük előzetesen, mert bár az alapszakasz-tabellán 2 hely volt közöttük a különbség, ez pontszámban csupán 4-et jelentett, az egymás elleni meccseken pedig 2-2 hazai győzelem született részükről. Ehhez képest David Musial együttese 2-0-ra vezet jelenleg, miután óriási küzdelemben ugyan, de egygólos különbséggel diadalmaskodni tudott kedden és szerdán is. Az UTE tehát nehéz helyzetbe került, a 0-2 veszélyes állás egy 4 győzelemig tartó sorozatban, ha a lehetséges folytatásokat nézzük, mínusz 3-as meccsállásról szinte lehetetlen visszajönni, és 1-3-ról sem könnyű, a két Megyeri úti összecsapást tehát – mint mondani szokás: ha törik, ha szakad – muszáj eltenniük Bodóéknak, ráadásul a pályaelőny még ez esetben is a DEAC-nál marad. Nagy kérdés ugyanakkor, hogy Bertáékat inkább frusztrálja, vagy ellenkezőleg, doppingolja, hogy mióta a debreceni hoki másodjára is csatlakozott a magyar bázisú nemzetközi bajnoksághoz, azóta egyszer sem sikerült a csapatnak nyernie Újpesten. Fodor András szakosztályvezető az ellenfélválasztó sajtótájékoztatóan magabiztosan kijelentette, ez a helyzet most meg fog változni, izgalmas lesz tehát figyelni, hogy az elsősorban a cseh légiósok által repített gárda valóra tudja-e váltani a nagyratörő elképzeléseket a stabil válogatott játékosokkal, honosítottakkal és kiváló légiósokkal felálló UTE akarata ellenében.

UTE–DEAC 1-3

   

Története első Megyeri úti győzelmével 3-0-ra vezet a párharcban a debreceni együttes, az Újpest nagyon nehéz helyzetbe került.

Az UTE nem változtatott az összeállításán, a DEAC-nál az eltiltott Pesztunov helyére Berta Ákos került a második sorba – ezúttal csatárként szerepelt a rutinos játékos –, hatodik légiósként az a Filbrandt került elő, aki január 17. óta mindössze egy mérkőzést játszott. A forró hangulatú találkozót az UTE kezdte jobban, majd Pokornyi és Turcotte akaszkodott össze, jutalmuk egy-egy kisbüntetés lett. Kisvártatva Novtony ütközte le hátulról Selant, ekkor néma maradt a zebrák sípja. A találkozó első gólja a harmad utolsó percében jött el, Filbrandt centerezését Berta tette be, 0-1. A második menet óvatosabb hokit és kevesebb indulatot hozott. A játékrész derekán Vokla indult el a kékről, megkerülte Godót, és szépen elrakta a korongot Rajna mellett, 0-2. A lila-fehérek nyomtak a zárkózásért, de nem tudtak túljárni Hetényi eszén. A harmadik harmadban gyorsan szépített az UTE, Sikorcin volt eredményes egy kapu előtti kavarodást követően, 1-2. Vorobjov révén egalizálhatott volna az UTE, Hetényi bravúrosan védett. A kétgólos differenciát az 50. percben állította vissza Kulesov, miután Berta kiütött korongját elvétették az újpestiek, 1-3. A hajrában az Újpestnek előbb saját kapuja előtt kellett észnél lennie egy emberhátránynál, majd a kilépő Vincze Pétert akasztotta utolsó emberként Berta. A büntetőre Bodó állt oda, próbálkozását védte Hetényi. Az utolsó percben lehívta kapusát Virág Csaba, ám ez nem járt eredménnyel. A pontosabban játszó DEAC ismét nyert – a Megyeri úton története során először –, így 3-0-ra vezet a párharcban, amelyet vasárnap akár le is zárhat.

utedeac1

fotó: Jani Martin/UTE

Sok csapat visszajött már innen

   

Így látták a vezetőedzők a harmadik UTE–DEAC mérkőzést.

Virág Csaba, UTE: “Sok csapat visszajött már innen, ha valaki, akkor mi képesek vagyunk rá. Ez a meccs olyan volt, mint az első kettő, továbbra is hadilábon állunk a gólszerzéssel. Ez egy új gond, amit szerintem fogunk tudni orvosolni. Most is magunkat vertük meg, a Debrecen pedig nagyon eredményesen játszotta a szokásost, vagyis a 80-as évekbeli csalós hokit. Mi közben hiába dolgoztunk ki kétszer annyi helyzetet, mint az ellenfél, nem tudtunk gólokat szerezni. Sokkal fegyelmezettebben kell hokiznunk, magunk mögött hagyni, ami az elmúlt napokban történt, és vasárnap behúzni az első győzelmet.”

David Musial, DEAC: “Jó hangulatban jöttünk ide Debrecenből az első két meccs sikere után, de az UTE nagyon jó csapat, három éve nem tudtunk a Megyeri úton győzni. Fontos volt, hogy újra a saját játékunkat tudtuk játszani, és nagyon jókor lőttük a góljainkat. 2-1 után az Újpest nagyon keményen nyomott, de sikerült megszerezni a harmadik gólunkat, amivel megnyertük a mérkőzést. Vasárnap újra lesz esélyünk arra, hogy jól játsszunk.”

Erste Liga, Megyeri út, 0 néző. Játékvezetők: Kókai, Kókai, Muzsik, Váczi.
Rajna: 90,9% (Duschek)
K
Hetényi: 97,6% (Gönczi)
Kiss Phil, Selan, Benk, Just, Bodó
1
Kloz, Vokla, Dalecky, Turcotte, Novotny
Pokornyi, Stadel, Sotlar, Sikorcin, Vincze
2
Sándor F., Kiss R., Berta, Kulesov, Hári
Varga, Kovács A., Rafaj, Perkovich, Vorobjov
3
Filbrandt, Bogesic, Molnár D., Izacky, Mazzag
Horváth Á., Szécsi, Nemes, Kovács S., Godó
4
Kiss Patrik, Szűcs
Virág Csaba, Baróti Zsolt
E
Musial David, Kecskeméti Áron
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 18:37 DEB Berta Filbrandt Kulesov
0-2 30:10 DEB Vokla Novotny Dalecky
1-2 43:29 UTE Sikorcin Pokornyi Vincze
1-3 50:23 DEB Kulesov Berta Hetényi
41 Kapura lövések száma 33
6 Kiállításpercek 8

Vokla és Kulesov is óriási gólt lőtt a liláknak

   

Egy szép egyéni akció és egy szenzációs passz utáni találat pecsételte meg az UTE–DEAC-on a hazaiak sorsát.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum