A padlóra zuhant a Gyergyó, nehéz lesz felállnia

   

Kiütéssel nyerte a székely Erste Liga-negyeddöntő harmadik meccsét a Sportklub, a GYHK nehéz helyzetbe került.

Szilassy Zoltán csapata számára gyakorlatilag kötelező legyőzni vasárnap a Csíkszeredát, hiszen ellenkező esetben a kiesés szélére sodródik. Azok után, hogy három nappal korábban hatalmas bravúrt hajtottak végre Koskirantáék a Vákár Lajos Műjégpályán, szombat este méretes pofonba szaladtak bele hazai jégen. Talán mondhatjuk: minden a második harmad első felében dőlt el ezen az 1-7-es összecsapáson, amikor is a vendégek nem kevesebb, mint 4 gólt rámoltak be az egészen addig kiváló Jordon Cooke kapujába. Vele szemben kell ellenszert találniuk a csíkiaknak, írtuk előzetesünkben, és ez finoman szólva is megtörtént. Az a Gyergyó, amely előzőleg 2 gólos átlagon tartotta félelmetes támadópotenciállal rendelkező ellenfelét – és az alapszakasz során mindössze 2 alkalommal kapott 7 gólt –, ezekben a percekben lényegében összeomlott. Cooke-ot ezek után le is kellett cserélni, és nagy kérdés, hogy mind ő, mind a csapat egésze hogyan tud regenerálódni nemcsak fizikailag, hanem mentálisan is. A Szereda ezzel szemben jelen pillanatban nyilván duzzad az önbizalommal teli energiáktól, és aligha tévedünk nagyot, ha azt feltételezzük: Jason Morgan van annyira jó edző, hogy mindez ne csapjon át könnyelműségbe. Mindenképpen óriási csata várható tehát, amelynek végére a Sportklub a továbbjutás küszöbére érhet, bár a túloldalon éppúgy villanhat a székely virtus, egyszóval másmilyen végkifejletre is van esély.

Gyergyói HK–SC Csíkszereda 3-7

   

Kétgólos hátrányból fordítva aratott kiütésesnek mondható győzelmet a Sportklub, amely így 3-1-re vezet a székely Erste Liga-negyeddöntőben.

Szombati gyengébb teljesítménye és lecserélése ellenére Jordon Cooke kezdett a hazaiak kapujában, míg a védelembe jelentős erősítésként visszatért Troncinsky. A vendégeknél sem variált sokat Jason Morgan vezetőedző, a vasak között Adorján Örs maradt, viszont Láday Tamás újra ott volt a jégen. A csíkiak villámgyorsan összehoztak egy kettős hátrányt, amit Szabó Krisztián azonmód ki is használt, 1-0 az 5. percben, majd a különbséget Kozma Zsolt duplázta meg a 9.-ben, ám Wishart szimpla fórban a 10.-ben szépített. Hogy mégis meglegyen a közte kettő a szünetre, arról megint egy védő, Fejes Nándor gondoskodott, 3-1 a 15. percben. A közbülső játékrészre alaposan felszívta magát a Sportklub, aminek némi rákészülést követően meg is lett az eredménye. Bíró Tamás a 30. percben szépített, Blackwater a 34.-ben egyenlített, Combs a 38.-ban vezetést szerzett – a rájátszásban egyelőre egyértelműen utóbbi két légiós pörög a leghasznosabban a csíkiak népes kontingenséből –, 3-4-es állásnál kezdődött a második szünet. Szilassy Zoltán fiai az utolsó felvonásban sokat dolgoztak az egyenlítésért, ez azonban nem hozott számukra sikerélményt, sőt: az 52. percben Loginov az 5. vendéggólt is elhelyezte Cooke hálójában, majd 71 másodperccel később Combs máre a hatodikat jegyezte, a kilátástalanhoz közelítő helyzetbe került a GYHK. Ezzel ráadásul nem volt vége, Combs kisvártatva ismét betalált, ezzel egyrészt mesterhármast ért el, másrészt másodszor is hétig jutott a Szereda, a gyergyói vezetőedzőnek időt kellett kérnie. Ezek után az eredmény már nem változott. Az alapszakasz-harmadik gyakorlatilag kiütéses győzelmet aratott, így 3-1-re vezet a párharcban, amelyet kedden akár le is zárhat hazai környezetben, a Vákár Lajos Műjégpályán.

gyescc

fotó: Szász Adorján/Gyergyói HK

Elengedtük a védekezési fegyelmet

   

A negyedik Gyergyói HK–SC Csíkszereda mérkőzésről Szilassy Zoltán vezetőedző és Hozó Levente másodedző nyilatkozott.

Erste Liga, Gyergyószentmiklós, 0 néző. Játékvezetők: Nagy, Nagy, Balla, Bandi.
Cooke: 84,1% (Ruczuj)
K
Adorján: 92,3% (Demeter)
Kozma, Troncinsky, Szabó K., Koskiranta, Ouellette-St. Amant
1
Loginov, Papp, Taratuhin, Tousignant, Becze
Fejes, Nagy, Szigeti, Basaraba, Pance
2
Farkas, Wishart, Blackwater, Yellow Horn, Combs
Raszulov, Ferencz Csibi, Benedek, Bíró G., Csergő
3
Győrfy, Salló, Fodor, Bíró T., Sándor
Elekes Darabont, Barabás, Sára
4
Szabó Zs., Láday, Gecse O., Casaneanu, Rokaly
Szilassy Zoltán, Góga Attila
E
Morgan Jason, Hozó Levente
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 04:50 GYE PP2 Szabó K. Koskiranta Troncinsky
2-0 08:16 GYE Kozma Ouellette-St. Amant Koskiranta
2-1 09:46 SCC PP Wishart Taratuhin Becze
3-1 14:31 GYE Fejes Basaraba Pance
3-2 29:35 SCC Bíró T. Fodor Rokaly
3-3 33:10 SCC PP Blackwater Wishart
3-4 37:36 SCC Combs Wishart Yellow Horn
3-5 51:46 SCC Loginov Taratuhin
3-6 52:57 SCC Combs Blackwater Farkas
3-7 55:10 SCC Combs
39 Kapura lövések száma 44
8 Kiállításpercek 14

Így kapott egymás után másodszor is 7-et a GYHK

 

A vasárnapi Gyergyói HK–Csíkszeredai Sportklub mérkőzés összefoglalója.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 4., vasárnap
EL 18:00 SCCBRA 4-5 HVÉGE
    • M4 SPORT+
április 6., kedd
EL 17:00 BRASCC 2-4VÉGE
    • M4 SPORT
április 8., csütörtök
U20/19 17:00 POLHUN 1-7VÉGE
EL 20:00 SCCBRA 5-3VÉGE
    • M4 SPORT
április 9., péntek
U20/19 12:00 POLHUN 2-3VÉGE
április 15., csütörtök
VÁL 20:45 HUNAUT 
    • M4 SPORT
április 16., péntek
VÁL 17:00 AUTBLR 
április 17., szombat
VÁL 16:00 HUNBLR 
Partnerünk
Archívum