Csúcsdöntés után folytatja a Fradi és a MAC HKB

   

Emberére akadt egymásban a megosztott címvédő és a fiatalosan agilis kerettel rendelkező újonc, egálról folytathatják a küzdelmeket.

Minden rekordot megdöntöttek a zöld-fehérek és a “rozsomákok” Erste Liga-negyeddöntőjük második mérkőzésén. Az első találkozó még viszonylag sima “hazai” győzelemmel zárult, ám a következő alkalomra alaposan felszívta magát Kangyal Balázs együttese. Az öt-hat fiatal tehetségnek – Dóczit, Kreiszt, Schlekmannt, Molnárt, Kozmát soroljuk ide mindenekelőtt – örvendetesen sok lehetőséget és jégidőt biztosító gárda egyrészt visszajött mínusz kettőről, másrészt sokáig tartotta 3-2-es előnyét, harmadrészt egy 92. percben szerzett góllal kiegyenlítette a párharcot. A meccshosszúsági rekord megdöntése után két nap jól megérdemelt pihenés-rákészülés következett a felek számára, a lehető legjobbkor, így újult erővel vethetik magukat küzdelembe ismét. A maratoni csata mindenesetre elbizonytalaníthatta kissé azokat, akik előzetesen a negyeddöntő egyértelmű esélyesének tekintették az FTC-Telekomot. A MAC HKB ugyanis ismételten bebizonyította, szó sincs róla, hogy gyámoltalan kishokisok küzdenének valóságos góliátokkal, 14 olyan jégkorongozóval, akik megfordultak már a nagyválogatottban, ez furcsa is lenne. Mert bár igaz, hogy a MAC HKB mindössze 3 honosítottat tud felmutatni a Fradi NHL-t megjárt vagy elit junior-világbajnokságot nyert légiósaival szemben, itt azért könnyen előfordulhat, hogy az erő, az akarás, az ambíció, a teherbírás és a frissesség nüanszai fognak dönteni a végén. Illetve nem feledkezhetünk meg a vezetőedzők felkészültségéről sem, éppen ezért kíváncsiak várjuk, hogy melyikük tudja meglepni a másikat szombat este.

MAC HKB Újbuda–FTC-Telekom 2-6

   

Erős második harmaduknak köszönhetően simán nyertek a zöld-fehérek, és 2-1-re vezetnek a párharcban.

Az FTC-Telekomnál hiányzott a harmadik bekkpárból Sarcia, ide Boros lépett előre, a felszabaduló helyre Bán került, Sági Martint nem nevezték. A MAC HKB összetételén nem változtatott Kangyal Balázs. A csapatok kissé defenzíven kezdték a mérkőzést, de a szerdai maratoni csatát követően ez várható is volt. Az első nagyobb helyzet Hajós előtt adódott egy Hodgman-korongszerzést követően, Bálizs a helyén volt. Az első sorok ezután gyorsan gólt váltottak, Sofron sikeres kísérletére Nagy Gergő válaszolt kipattanóból, utóbbi gólját a játékvezetők rövid videózás után adták meg. A második harmad Fradi-fölénnyel indult, majd a MAC 1:50-ig kettős előnyben támadhatott. A kínálkozó lehetőséget kihasználták a “rozsomákok”, Macaulay ragasztott óriási gólt Arany kapujába, 2-1. A vezetés most sem tartott sokáig, Somogyi indult el a szélen a Fradi részéről, majd kilőtte a hosszú sarkot. Bár a MAC Molnár Bálint szolójával visszavehette volna a vezetést – Arany nagyot spárgázott –, a harmad vége már a zöldekről szólt. Előbb Tóth Gergely okos kék vonalas lövése landolt az alsó sarokban, majd egy MAC-kiállítás nyomán a kaput megkerülő Kóger húzta be a korongot Bálizs mamutja alatt, végül Tóth Gergő lecsúszó lövése jutott át a hazai kapus lábai között, 2-5. A harmadik felvonásban a MAC kivédekezett egy emberhátrányt, hajtott a szépítésért, de az újabb gól a zöldeknek jött össze, egy támadóharmadban megszerzett koronggal Kóger duplázott, 2-6. Az FTC-Telekom erős második harmadának köszönhetően 2-1-re vezet a Tüskecsarnok-beli házi Erste Liga-negyeddöntőben.

Fotó: Mudra László - MAC

fotó: Mudra László/MAC HKB Újbuda

A komoly tempó mellett frissnek kell maradni

   

A harmadik MAC HKB Újbuda–FTC-Telekom mérkőzésről Kangyal Balázs és Fodor Szabolcs vezetőedzők nyilatkoztak.

Erste Liga, Tüskecsarnok, 0 néző. Játékvezetők: Haszonits, Haszonits, Árkovics, Kis-király.
Bálizs: 83,8% (Farkas R.)
K
Arany: 94,3% (Nagy Kristóf)
Dóczi, Pozsgai, Nagy Krisztián, Sofron, Schlekmann
1
Hegyi, Ellerby, Nagy G., Tóth A., Somogyi
Macaulay, Jászai, Orban, Kreisz, Terbócs
2
Tóth Gergely, Versteeg, Pavuk, Németh, Kulmala
Kovács, Garát, Pápa, Ritter, Kozma
3
Karmeniemi, Boros, Hajós, Kóger, Hodgman
Bugár, Kedves, Lőczi, Majoross, Molnár
4
Bán, Tóth Richárd, Farkas L. S., Roczanov, Tóth Gergő
Kangyal Balázs, Marton Tibor
E
Fodor Szabolcs, Hennelly Yul
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 13:11 BJA Sofron Nagy Krisztián
1-1 19:15 FTC Nagy G. Versteeg
2-1 24:44 BJA PP2 Macaulay Orban Terbócs
2-2 27:42 FTC Somogyi Tóth A. Arany
2-3 35:26 FTC Tóth Gergely Kulmala Somogyi
2-4 38:57 FTC PP Kóger Nagy G. Tóth A.
2-5 39:25 FTC Tóth Gergő Farkas L. S. Hegyi
2-6 54:35 FTC Kóger Hajós
35 Kapura lövések száma 37
8 Kiállításpercek 8

Extrán kapusszomorító gólokat lőtt Kóger Dániel

 

A MAC HKB Újbuda–FTC-Telekom mérkőzés összefoglalója.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum