Hydro Fehérvár AV19?Red Bull Salzburg 0-7

   

A salzburgiak visszavágtak a decemberben elszenvedett 0-7-es vereségért, a Fehérvár visszacsúszott az 5. helyre.

Hargrove bombájával és Hári közelijével reményt keltően indult a mérkőzés, bő két perc után mégis 2-0-s vendégelőny állt az eredményjelzőn. Előbb Baltram tört be a harmadba, a palánk mellől eleresztett lövése nem tűnt védhetetlennek, mégis a hosszúban kötött ki (0-1), majd Hochkofler érkezett elsőként egy kipattanóra (0-2). Gyorsan emberelőnybe kerültünk, egy szép Petan?Bartalis összjátékon kívül nem sikerült veszélyeztetni Lamoureux kapuját. Fordult a kocka, létszámhátrányos védekezés következett, ezt többnyire sikerült jól megoldani, amihez a végén Janus spárgájára is szükség volt. Felpörgött a Volán, kiváló cserék követték egymást, csak a gól hiányzott. Szabó Dániel kotort bele egy lövésbe, a korong a kapuvasról kifelé pattant, majd egy tumultusban Erdély ráhúzása ment nem sokkal mellé. Megváltozott a meccs dinamikája, beszorultak az addig veszélyesebb salzburgiak, de elég volt egyetlen rövidzárlat hátul, és Ortega lövésével már három volt közte (0-3). Játékban nem volt ekkora különbség a csapatok között, mégis komoly hátrányban mehettünk a szünetre.

Kemény játékkal folytatódott a csata, nagy ütközésekkel tarkított öldöklő harc folyt minden korongért. Az első percekben nem is sikerült helyzeteket kialakítani. A 25. percben Petan és Bartalis léptek meg 2 az 1 ellen, Lamoureux jelentette a végállomást. A 28. percben Hári szólózhatott, ez is kimaradt. Jobban meg kellett volna becsülni ezeket a lehetőségeket, mert a Salzburg agresszív harcmodora miatt már a korongkihozatal sem volt egyszerű. A felénél végleg eldőlni látszott a mérkőzés, Heinrich távolról kihasznált egy emberelőnyt (0-4). Újabb fehérvári kiállítás és újabb vendéggól következett, a 32. percben Schofield bekotorta az ötödiket is (0-5). Ezután Janust Kornakker váltotta a kapuban. A hátralevő időben újabb találat nem esett, a hazaiak a maradék kedvüket is elvesztették, kósza támadásaikat Lamoureux könnyedén hárította. A másik oldalon Rafflék sem szakadtak meg az újabb gólért.

Az utolsó harmadra annyi maradt, hogy kozmetikázzon az eredményen a Volán. Újabb gólokat mégis a vendégek lőttek. A 43. percben mattra kijátszott helyzet végén Hochkofler vágta a hálóba a kapu mögüli passzt (0-6). Próbáltak szépíteni Háriék, de hiába daráltak, Lamoureux legyőzése ezen az estén megoldhatatlan feladatnak bizonyult. Az 53. percben jött a kegyelemdöfés: Hochkofler megszerezte saját maga harmadik, csapata hetedik találatát (0-7). Ezen az estén sokkal jobb volt a Salzburg, de hogy mennyire nem sikerült semmi, azt jól mutatta Geiger helyzete, aki egy lecsorgót a kapu torkából mellé húzott.

A fordulót követően kialakult az első három sorrendje. A Bolzano végzett az élen, és választhat majd először, a Klagenfurt a második, a Salzburg a harmadik. Az utolsó körben a Bécs Bolzanóba, a Fehérvár Klagenfurtba utazik. A képlet egyszerű: mivel a Vienna nem maradt nullán a KAC ellen, a Volánnak több ponttal kell zárnia, ez esetben negyedik, és hazai jégen kezdheti a playoffot, minden más esetben ötödik.

A Hydro Fehérvár AV19 összeállítása: Janus (Kornakker) ? Stipsicz, Campbell, Hargrove, Hári, Kuralt ? Caruso, Horváth, Erdély, Bartalis, Petan ? Geiger, Szabó D., Mihály, Sarauer, Sárpátki ?  Szabó B., Lahti.

Sorsolás
Tabella
Kanadai táblázat

avsrbs

fotó: Hydro Fehérvár AV19

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum