Ismét egymásnak feszülhet 27 válogatott hokis

   

A Tüskecsarnok két társbérlőjének csatájában első nekifutásra a megosztott címvédő nyújtott meggyőzőbb teljesítményt.

A magyar válogatottban megfordult játékosok tömkelege viaskodik az Erste Liga-negyeddöntők budapesti párharcában. A nyitányként 4-1 arányban győztes FTC-Telekom 13 ilyen jégkorongozót bírt felmutatni kedden, a MAC HKB Újbuda pedig ennél is többet, 14-et. Mindkét együttes negyedik sorába is jutott válogatott hokista, az egyik oldalon Sági Martin, a másikon Majoross Barnabás személyében. Ha így nézzük, a zöld-fehérek számára az jelent némi előnyt, hogy van néhány nem honosított légiósuk, akik meghatározó szerepet vihetnek. Közülük az első meccsen Justin Hodgman eltiltás miatt hiányzott, a házi pontkirályjelölt Kulmala és a kőkemény védő, Mitch Versteeg ellenben igencsak odatette magát. A MAC HKB hiába kezdte jól a találkozót, és szerezte meg a vezetést is, ahogy ment az idő, úgy vette át a dominanciát Fodor Szabolcs együttese, amelynek támadói különösen az ellenfél kapujának előterében mozogtak határozottan, a legfontosabb pillanatokban hamarabb találták meg a lecsorgó és kipattanó korongokat, és ez végül döntőnek bizonyult. Az Újbudának alighanem az említett területeken kell szemfülesebben és határozottabban dolgoznia, illetve a helyzetek kihasználásában is célszerű javulnia, hiszen 1 góllal bizonyosan nem lehet Fradit verni a rájátszásban. A potenciál magától értetődően megvan Terbócsékban is – örömteli, hogy a nemrégiben ijesztő sérülést szenvedett agilis támadó máris visszatért, méghozzá gólpasszal tette ezt –, már csak az a kérdés, hogy a zöld bekkek meg tudják-e akadályozni ezeknek a tartalékoknak a kibontakozását.

FTC-Telekom–MAC HKB Újbuda 3-4

   

Kangyal Balázs csapata Sofron István 92. percben lőtt emberelőnyös góljával egyenlített a ferencvárosiak elleni negyeddöntőben.

Az FTC-Telekom keretében egyetlen változás történt: Sági helyett az eltiltását letöltött Hodgman kapott lehetőséget. A MAC HKB Újbuda ugyanabban a sorösszetételben játszott, mint kedden. A meccs feszült hangulatban indult, már az első játékmegszakításnál kakaskodtak a felek. A zöld-fehérek az 51. másodpercben emberelőnybe kerültek, amit egy svájci figurával ki is használtak Kóger révén. A harmad közepén Kulmala egy okos akció végén 2-0-ra módosította az állást. A 14. percben Terbócs megindult a saját harmadából és egy szép csel után meglőtte a MAC HKB szépítő gólját. A játékrész vége előtt 4 perccel érdekes jelenet történt: egy késleltetett kiállítás során Tóth Gergely és Bálizs egymással kakaskodott a kék vonalnál. Az esetért a hazai játékos 2 perces büntetést kapott, valamint Tóth Adriánt 2+2 perccel sújtották, hatalmas egyenlítési lehetőség adódott a vendégek előtt. Az 5 a 3 elleni akcióban az újbudaiak bejuttatták a kapuba a korongot, de a gólt videobírózás után érvénytelenítették. Utána már szabályos gólt lőttek, Kovács Bronson egyenlített közelről, 2-2.

A második felvonás pörgős játékkal kezdődött. A MAC HKB egy emberelőnyös góllal fordított: megint Kovács volt eredményes a kapu torkánál, 2-3. Az következő újbudai fór kimaradt, majd ezt követően fokozódott a Ferencváros nyomása, többször is felállt 5 az 5 ellen. Egy 13 másodperc eltéréssel mindkét oldalra megítélt büntetés után a középső harmad végén megint 5 a 4 ellen támadhatott a vendég együttes, Arany őrizte csapata egygólos hátrányát.

A harmadik játékrészben az FTC-Telekom próbált egyenlíteni, de az újbudaiak is vezettek veszélyes támadásokat. Az idő múlásával erősödött a zöld-fehérek fölénye, de nem tudtak betalálni Bálizsnak, ahogyan Arany is védte a MAC HKB-kontrákat. Három és fél perccel a vége előtt góllá érett a hazai fölény: Németh piszkált be egy védés utáni kipattanót, 3-3.

A 4 a 4 elleni hosszabbítás óvatos jégkorongot hozott. A meccs 66. percében némi szünet következett, ugyanis a vonalbíróknak az egyik kapunál kiszakadt hálóval volt dolguk. A túlórában emberelőnybe került a MAC HKB, nem éltek a lehetőséggel, aztán a 75. percben eljött a találkozó második teljes FTC-fórja, ahol a hazaiak igazán fel sem tudtak állni 4 a 3 ellen, sőt még tilos felszabadítást is ütöttek. A hosszabbítás első felvonása nem hozott döntést, a szünetet követően a meccs 87. percében az újbudaiak közel jártak a győztes gól megszerzéséhez, ám a korong nem jutott be Arany kapujába, ellenben 2-2 játékos kiment a büntetőpadra a kialakult tömegjelenet miatt. A 92. percben eljött a túlóra második MAC HKB-előnye, amit az újbudaiak gyorsan gólra is váltottak Sofron István révén.

A MAC HKB 4-3-ra nyert, egyenlített a párharcban. A két csapat legközelebb szombaton játszik.

ftcmac-4

fotó: FTC-Telekom

Ilyen élmény kevés jégkorongozónak adatik meg

   

A 92. percben eldőlt FTC-Telekom–MAC HKB Újbuda mérkőzést Kangyal Balázs és Fodor Szabolcs vezetőedzők értékelték.

Erste Liga, Tüskecsarnok, 0 néző. Játékvezetők: Haszonits, Haszonits, Szabó, Váczi.
Arany: 92,5% (Nagy Kristóf)
K
Bálizs: 92,7% (Farkas R.)
Hegyi, Ellerby, Nagy G., Tóth A., Somogyi
1
Dóczi, Pozsgai, Nagy Krisztián, Sofron, Schlekmann
Tóth Gergely, Versteeg, Pavuk, Németh, Kulmala
2
Macaulay, Jászai, Orban, Kreisz, Terbócs
Karmeniemi, Sarcia, Hajós, Kóger, Hodgman
3
Kovács, Garát, Pápa, Ritter, Kozma
Boros, Tóth Richárd, Farkas L. S., Roczanov, Tóth Gergő
4
Bugár, Kedves, Lőczi, Majoross, Molnár
Fodor Szabolcs, Hennelly Yul
E
Kangyal Balázs, Marton Tibor
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 01:52 FTC PP Kóger Nagy G. Versteeg
2-0 10:31 FTC Kulmala Németh Pavuk
2-1 13:27 BJA Terbócs
2-2 17:32 BJA PP2 Kovács Orban Macaulay
2-3 24:49 BJA PP Kovács Terbócs Macaulay
3-3 56:29 FTC Németh Hodgman Hegyi
3-4 91:32 BJA PP Sofron Macaulay
50 Kapura lövések száma 65
22 Kiállításpercek 10

Egy 92. percig tartó meccs legfontosabb jelenetei

 

Terbócs István a saját kapuja mögül indulva talált be, de történt még más is a második FTC-Telekom–MAC HKB mérkőzésen.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 3-2VÉGE
VB18 16:30 JPNHUN 3-6VÉGE
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN INFO
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum