Ismét megpróbálkozhat a bravúrral a Vasas

   

A piros-kékeknek kis híján sikerült meglepniük az alapszakaszgyőztest, amely üres kapus góllal húzta be az első mérkőzést.

Kiválóan helytállt az Opten Vasas HC első nekifutásra a Brassó otthonában, ám a strigulát mégis a favorit húzhatta be. Turbuczék annak ellenére zavarba tudták hozni esélyesebb ellenfelüket, hogy az pontosan tudhatta, mire számíthat: gyors, élénk, megalkuvást nem ismerő vendégekre. Mindez most ahhoz volt elég, hogy két harmad után két góllal vezessen Ladányi Balázs együttese, amely a kék-sárgák gyors egyenlítése után is életben tartotta reményeit a legvégéig, hiszen Dame-Malka brassói vezetést érő bombája csak az 58. percben érkezett. A kapuslehozatal aztán már nem segített, Valchar harcias üres kapus találata lezárta a fejezetet. A Vasasnak nincs semmi oka, hogy változtasson a taktikáján és a hozzáállásán, ezen a téren talán inkább a Coronának vannak feladatai, az alapszakaszgyőztesnek koncentráltabban kell jégkorongoznia, amennyiben érvényesíteni szeretné nagyobb tudását. Az ugyanakkor fontos kérdés, hogy a hősies helytállás és ezzel párhuzamosan a végeredmény okozta csalódás mennyi energiát fogyasztott el a vendégcsapat részéről. Amennyiben maradtak tartalékok bőségesen, akkor a második találkozó is szorosnak bizonyulhat a Patinoarul Olimpicban.

Corona Brassó–Opten Vasas HC 5-4

   

A piros-kékek másodjára is rendkívül szoros meccset játszottak, az alapszakaszgyőztes azonban kicsikarta a győzelmet és 2-0-ra vezet.

A két csapat összeállítása nem változott, a kapusok is maradtak, hazai oldalon Tőke Zoltán, a vendégeknél Tóth Balázs kezdett. A piros-kékek akárcsak az első mérkőzésen, úgy ezúttal is gyorsan megszerezték a vezetést, Czakó Barna talált be a 6. percben, ám a Corona kisvártatva szűk másfél perc alatt fordított, mégpedig Finucci és Bors révén. A Vasas azonban nem hagyta magát, ismét csak Czakó emberhátrányban egalizált, 2-2-nél mehettek az első szünetre a felek. A közbülső játékrészben is váltakozva estek a gólok, a Brassó vezetést szerzett (Cody Carlson emberelőnyben, 26. perc, 3-2), a Vasas egyenlített (Páterka, 32. perc, 3-3), majd a kék-sárgák ismét előnybe kerültek (Gajdó, 33. perc, 4-3). Ezt követően sokáig nem született újabb találat, erre a harmadik menet 55. percéig kellett várni, Wilson révén először volt közte kettő a mérkőzésen. Nem sokkal később a piros-kékek padja kapott kisbüntetést, ami viszont emberhátrányos gólt hozott, Turbucz jóvoltából megint nyílt lett a történet az utolsó 4 percre. A végjátékban jöhetett Ladányi Balázs vezetőedző részéről az időkérés és a kapuslehozatal, ami viszont nem segített, maradt az 5-4, a Brassó 2-0-ra vezet az Erste Liga-negyeddöntőben, folytatás szombaton és vasárnap Káposztásmegyeren.

bravas1

fotó: Corona Brassó

Nyertünk, és ezt senki sem veheti el tőlünk

   

Mestermérleg a második Brassó–Opten Vasas HC mérkőzést követően.

Dave MacQueen vezetőedző, Brassó: „Nyertünk, és ezt senki sem veheti el tőlünk. A teljesítményünk néhány elemében tetszett, de a többi szörnyű volt. Ahogy előző nap is mondtam, az ellenfél nem fogja feladni, folyamatosan jönni fog, és nekünk meg kell mutatnunk, hogy mi vagyunk a jobb csapat. Ilyen a rájátszáshoki, sok lehetőséggel, sok változással, hullámhegyekkel és hullámvölgyekkel, szerencsére most eggyel több gólt szereztünk.”

Ladányi Balázs vezetőedző, Vasas: „Jó meccset játszottunk a liga egyik legjobbja ellen. Ahogy láttuk, két remekül felkészített csapat találkozott. Úgy éreztem hatvan percen keresztül, mintha egy hegyet kellene megmásznunk. Lejtett a pálya, nem mondhatok semmit, mert megbüntetnek, de ez vicc volt. Ha ezt előre tudom, külföldi játékvezetőket kérek. Gratulálok a Brassónak. Nem tudtuk elvenni a pályaelőnyt, de folytatjuk a munkát, nem adjuk fel.”

Erste Liga, Patinoarul Olimpic Brasov, 0 néző. Játékvezetők: Radu, Radu, Filip, Gherghies.
Tőke: 86,2% (Polc)
K
Tóth: 88,1% (Sági)
McFadden, Carlson, Péter, Valchar, Tranca
1
Ozols, Kmec, Bödök, Czakó, Révész
Dame-Malka, Wilson, Fowlie, Finucci, Gliga
2
Tornyai, Bukor, Schmál, Nagy, Turbucz
Bors, Boriszenko, Mihály, Molnár Z., Molnár Zs.
3
Seregély, Léránt, Szalma, Vesutkin, Páterka
Gajdó T., Szőcs, Vasile N. R., Vasile A., Gajdó B.
4
Németh, Kováts, Szlama, Mattyasovszky, Csiki
MacQueen Dave, Zsók Levente
E
Ladányi Balázs, Revák Zoltán
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 05:12 VAS Czakó Seregély
1-1 12:35 BRA Finucci McFadden Gliga
2-1 13:50 BRA Bors Boriszenko Tranca
2-2 15:20 VAS SH Czakó Turbucz
3-2 25:01 BRA PP Carlson Finucci Gliga
3-3 31:52 VAS Páterka Turbucz
4-3 32:48 BRA Gajdó B. McFadden Molnár Z.
5-3 54:22 BRA Wilson Finucci Gliga
5-4 56:00 VAS SH Turbucz Czakó Ozols
42 Kapura lövések száma 29
4 Kiállításpercek 10

Bors Huba kíméletlenül bebombázta a kékről

 

A második Brassó–Opten Vasas HC mérkőzés összefoglalója.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR ÉLŐ
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum