Hajszálon múlt a csíki pályaelőny sorsa

   

A Gyergyó emberelőnyben támadhatott a hosszabbításban, a végén mégis a hazaiak örülhettek.

Jack Combs jelentette a különbséget a Csíkszeredai Sportklub–Gyergyói HK Erste Liga-negyeddöntő első mérkőzésén. Az alapszakaszban is másfél pontos átlagon teljesítő amerikai 2 gólt és 1 asszisztot jegyzett, csapata mindhárom találatában benne volt tehát, és a győzelmet is személyesen ő harcolta ki, persze társai közreműködésével. Az első csíki csatártrió produkciója ily módon a védők súlyos hibáit és a vendégek szépségdíjas találatait is kompenzálni tudta. A szeredai meccsnek elsősorban a végjátéka volt izgalmas, 1-1 után az utolsó percekben szerzett vezetést a hazai gárda, ám ezt a GYHK kiegyenlítette, sőt éppen Combs kiállítása nyomán emberelőnyben is akciózhatott. Eredménytelenül, ami megbosszulta magát. Rögzítendő emellett, hogy az alapszakaszban rendkívül gyámoltalan Szamankov kapus nagyon is hozta magát, ám a túloldalon Cooke nemkülönben. Viszont hiába sikerült a gyergyóiaknak kevés gólon tartaniuk a csíkiak kivételes csatárkontingensét, a győzelemhez első nekifutásra mindez nem volt elég. Rossz hír számukra, hogy Becze Tihamér, az egész liga első számú pontszerzője rövid eltiltását követően visszatérhet, az említett potenciál tehát nyilván nőni fog. Nincs más hátra, a Szilassy-legénységnek muszáj növelnie hatékonyságát az ellenfél kapuja előtt, már ha képes erre, különben egykettőre bajba kerülhet a továbbjutást illetően.

SC Csíkszereda–Gyergyói HK 1-2

   

A mérkőzés 78. percében lőtt előnygóllal vették el a vendégek a csíkiak pályaelőnyét.

Minimálisat változtatott Jason Morgan a csíkiak sorain, az eltiltásából visszatérő Becze Tihamér az első támadótrióba került Yellow Horn és Blackwater mellé, Combs pedig Fodor Csanád és Taratuhin társaságában kapott lehetőségét. A vendégeknél nem játszott Troncinsky, a rendkívül megbízható és ponterős védő, a hatodik légióshelyen Joe Basaraba bizonyíthatott. Mindkét csapatban maradtak a kedden remekül dolgozó kapusok, Makszim Szamankov és Jordon Cooke. Az első játékrészben nagy hangsúlyt fektettek a felek a védekezésre, gólok nem születtek, a mindössze egy-egy kiállítást kivédekezték a speciális egységek. Amelyek a második felvonásban is megfeleltek az ilyetén kihívásoknak, mindazonáltal Koskiranta egyenlő létszám mellett vezetést szerzett a GYHK-nak, 0-1 a 32. percben. Ezután a csíkiak sokáig hiába próbálkoztak az egyenlítéssel, a gyergyói védekezés tökéletesen működött, Cooke hibátlanul fogott. Az 54. percben viszont kiállították Taratuhint, a piros-fehérek öt a négy ellen fellazultak, a Sportklub pedig lőtt egy hátrányos gólt Blackwater jóvoltából, 1-1, kedd után szerdán is következhetett a hosszabbítás. Melynek elején egy közel kétperces kettős hátrányt kellett kivédekeznie a Gyergyónak, majd előnybe került az együttes a 68. percben, Szilassy Zoltán vezetőedző időt kért, hiába, ment tovább a harc négy a négy ellen. A 77. percben ismét Combs mehetett a padra, ezt már kihasználta Basaraba, a GYHK 2-1-re nyert, ezzel elvette a Sportklub pályaelőnyét – először nyert vendég az idényben ebben a párban –, 1-1-ről folytatódik a küzdelem Gyergyószentmiklóson.

sccgye2

fotó: Pál Zoltán/SC Csíkszereda

78 percet hokiztunk, heroikus küzdelem volt

   

Így látták a vezetőedzők a második Csíkszeredai Sportklub–Gyergyói HK mérkőzést.

Jason Morgan, SC Csíkszereda: “Ez a kapusok napja volt, Cooke brillírozott a Gyergyónál, Szamankov fantasztikusan teljesített nálunk. Megvoltak a lehetőségeink, a harmadik harmad második felében nagyon föléjük nőttünk, és egy emberhátrányos góllal egyenlítettünk. A ráadásban is megvoltak a helyzeteink, sajnos az 5 a 3 elleni játék alatt nem sikerült eldöntenünk a meccset, míg ők éltek egy fóros lehetőséggel. Ez a hoki, gyorsan fordulhatnak a dolgok, de a rájátszás hosszú harc, és a fiúk folytatják ezt a harcot. Volt a végén egy keresztvasunk is, amit ha belövünk, más a helyzet. Mondtuk a srácoknak, hogy fel a fejjel, maradjanak pozitívak.”

Szilassy Zoltán, GYHK: “Az ellenfél nagyon belénk állt az elején, tegnap jobban kezdtünk. Cooke zseniális volt, a mérkőzés első felében nagyon sokszor kirángatott minket a slamasztikából. Utána elkezdtünk magunkhoz térni, a gólunk után végre elkezdtünk jól jégkorongozni. Elkezdtünk lőni, holott előtte nem voltunk agresszívak a kapu előtt, ez megváltozott a vezetés megszerzése után. Annak ellenére, hogy az utolsó harmadot az ellenfél hozta le 1-0-val, úgy éreztem, ott jól játszottunk, a lábaink elkezdtek jobban menni. Közel 78 percet hokiztunk, heroikus küzdelem volt. Nagyon büszke vagyok a játékosaimra, elképesztő munkát tett le mindenki, önfeláldozóan, minden energiát mozgósítva játszottunk. Elvettük a pályaelőnyt, de akkor számít ez igazán, ha az otthoni meccseket tudjuk hozni. Most koncentrálunk a szombatra, pihenünk, regenerálódunk, fontos a megfelelő táplálkozás és folyadékbevitel. Emellett készülünk az ellenfélből, amely kiváló csapat. Igyekszünk még jobban feltérképezni a Csíkszeredát, ezt átadni a játékosainknak, hisz ők azok, aki végrehajtják a nehéz feladatokat.”

Erste Liga, Vákár Lajos Műjégpálya, 0 néző. Játékvezetők: Varjú, Varjú, Redai, Crisan.
Szamankov: 94,3% (Adorján)
K
Cooke: 97,1% (Ruczuj)
Wishart, Farkas, Blackwater, Yellow Horn, Becze
1
Kozma, Fejes, Szabó K., Koskiranta, Ouellette-St. Amant
Kuljas, Papp, Fodor, Taratuhin, Combs
2
Podlipnik, Nagy, Silló, Basaraba, Pance
Győrfy, Salló, Részegh, Bíró T., Rokaly
3
Raszulov, Ferencz Csibi, Benedek, Bíró G., Szigeti
Szabó Zs., Sándor, Casaneanu, Ilyés
4
Lázár, Csergő, Barabás, Sára
Morgan Jason, Hozó Levente
E
Szilassy Zoltán, Góga Attila
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 31:58 GYE Koskiranta Kozma Szabó K.
1-1 54:41 SCC SH Blackwater
1-2 77:16 GYE PP Basaraba Ouellette-St. Amant Koskiranta
35 Kapura lövések száma 35
16 Kiállításpercek 8

Koskiranta szépen kilőtte a felső sarkot takarásból

 

Még tartoztunk a második Csíkszeredai Sportklub–Gyergyói HK mérkőzés összefoglalójával.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 4., vasárnap
EL 18:00 SCCBRA 4-5 HVÉGE
    • M4 SPORT+
április 6., kedd
EL 17:00 BRASCC 2-4VÉGE
    • M4 SPORT
április 8., csütörtök
U20/19 17:00 POLHUN 1-7VÉGE
EL 20:00 SCCBRA 5-3VÉGE
    • M4 SPORT
április 9., péntek
U20/19 12:00 POLHUN 2-3VÉGE
április 15., csütörtök
VÁL 20:45 HUNAUT 
    • M4 SPORT
április 16., péntek
VÁL 17:00 AUTBLR 
április 17., szombat
VÁL 16:00 HUNBLR 
Partnerünk
Archívum