Voltak olyan hetek, amikor 5-6 meccset játszottam

 

A 2000-es születésű Révész Marcell 3 fronton állhatott helyt az idény során, és most élete első felnőtt playoffját kezdheti a Vasasban.

Tavaly nyári interjúnkban Révész Marcell úgy nyilatkozott: szeretné a karrierjét egy amerikai juniorbajnokságban vagy Svájcban folytatni, de a hazatérés gondolatát sem zárta ki. Végül próbajátékot követően a Tipos Extraligában szereplő DVTK Jegesmedvék igazolták le a 4 junior-világbajnokságot is megjárt csatárt. ?Amerikából voltak ajánlataim, 2 USHL-es és 1 NAHL-es csapat érdeklődött irántam. A koronavírus közbeszólt, nem sikerült elintéznem a kijutásomat, nem lett meg a vízumom. A nyári időszakban végig a miskolciakkal edzettem, így adta magát az extraligás lehetőség. Nagyon színvonalas liga, úgy gondoltuk, jó lesz a fejlődésem szempontjából. A vezetőséggel úgy beszéltem meg, hogy szezon közben lejátszom az U21-be és ha lehet, alkalomadtán az Erste Ligába is, amennyiben pedig jön kedvező külföldi ajánlat, akkor elengednek. A szezon során végig kapcsolatban voltam az említett tengerentúli klubokkal, volt szó arról, hogy az idény második felére kimegyek, de ezt továbbra sem sikerült elintéznem.?

Bár Révész a svájci évei alatt két mérkőzés erejéig belekóstolhatott a felnőtt másodosztályba, az első rendes szezonját idén futotta a nagyok között. A Tipos Extraligában először kevesebb játékpercet kapott, majd egyre inkább számolt vele a miskolci szakvezetés, így végül 32 meccsen 3 asszisztig jutott. ?Elég nehéz volt az átállás a felnőtt hokira, és az is, hogy rögtön az Extraligában kezdhettem. Magasan rangsorolt, nehéz bajnokságról van szó, gyorsítanom kellett az utánpótlásligákhoz képet. Nem nagyon jöttek a pontok, de nem stresszeltem, tudtam, ez az év arra kell, hogy játsszak és megszokjam a felnőtt hokit. Fel tudtam venni a tempót, sokat fejlődtem, próbáltam zárkózni.?

Január közepén a DVTK Jegesmedvék és az Opten Vasas HC átmeneti játékoscserét hajtott végre, Révész Mattyasovszky Gergellyel és Kiss Bencével egyetemben Ladányi Balázs együtteséhez került. ?Az ötlet Strenk Hunoréktól jött, ők találták ki, hogy menjünk át néhány meccsre. Örültem a döntésnek, mert nem kaptam annyi jégidőt a DVTK-nál, amennyit szerettem volna. A Vasasban több lehetőségem lett, fontos nekem, hogy felnőttszinten is több felelősséget tudjak vállalni. A Vasas irányelve a kemény, darálós, ütközős, sok melós hoki. Ezt a játékot vallom én is a magaménak. Jó volt ebbe a mentalitásba belecsöppeni. Ahogy elkezdtek jönni a pontok, úgy tudtam jobban felvenni a tempót.?

A DVTK Jegesmedvék január végén edzőt váltottak, a távozó Dave Allison helyére Tokaji Viktor érkezett. Révészt ezután már csak négyszer nevezték az Extraligában, és egy cserét sem kapott. ?Ezeken a mérkőzéseken jobbára 13. csatárnak voltam beírva. Megkérdeztem a vezetőedzőt, hogy mi a terve velem. Korrektül elmondta, 15 meccs van hátra a szezonból, az eredménykényszerben nem integrálhatja úgy a fiatalokat. Megkérdeztem tőle, hogy visszamehetek-e a Vasashoz, mert ott több jégidőt kapnék. Beleegyezett a vezetőség, így a szezon hátralévő részében a Vasast erősítem.?

revesz1

Első felnőtt gólját február 20-án a Titánok ellen szerezte az Erste Ligában Révész, sőt eddigi mindhárom találatát a fehérvári farmegyüttes ellen ütötte, az alapszakaszban összességében 8 mérkőzésen 3+6 pontig jutott. ?Nagyon vártam már az első gólt, ez mérföldkő a karrieremben. Kaptam tőle egy kis energialöketet, ezután még nagyobb motivációm és önbizalmam lett. Láttam, hogy eredményes a beleölt munka.?

A felnőtt bajnokságok mellett a támadó folyamatosan segíti a miskolci U21-es csapatot is ? 8 meccs, 6 gól, 4 assziszt ?, amely jelenleg vezeti a bajnokságot. ?Voltak olyan hetek, amikor 5-6 mérkőzést játszottam. Elég nehéz volt, de ez nem gond, jobban szeretek sok meccset játszani, mint edzeni. Ha jól vannak koordinálva a dolgok, akkor lehet bírni a kettős terhelést. Én csak köszönöm, hogy játszhatok, főleg így, hogy 3 bajnokságban is szerepelek. Vannak játékosok, akiknek ez idén sajnos nem adatott meg.?

Sean Simpson szövetségi kapitány novemberben behívta Révészt a válogatott összetartására, ám a lengyelek ellen végül nem lépett pályára, és mivel a decemberi katowicei túrára csak az Erste Liga-játékosok utaztak, így debütálása várat magára. Ugyanakkor február elején ott volt az ugyancsak Sean Simpson által tartott Universiade-összetartáson. Az egyetemista csapat a decemberi luzerni játékokra készül. ?Szeretnék bekerülni az Universiade-csapatba, lesz majd egy edzőtábor, ahol a felnőtt válogatotthoz hasonlóan kiválasztják a keretet. Célom, hogy ott legyek a tornán, biztosan sok jó játékosok érkezik mindenfelől. A felnőtt válogatott behívó egy másik mérföldkő volt az életemben, nem gondoltam volna, hogy az első évemben már sor kerül erre. Nagy megtiszteltetésnek vettem a beválogatást, szerintem jól is ment a tábor, az edző meg volt velem elégedve. Csak egy lassú folyamat eredményeképpen lehet ide bekerülni, és stabilan megvetni a lábamat. Szépen lassan be fogom dolgozni magamat.?

revesz2

fotó: Opten Vasas HC

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE INFO
EL 18:30 FTCSCC INFO
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum