Dukla Michalovce?DVTK Jegesmedvék 5-1

 

A miskolci Extraliga-csapat pont nélkül távozott a sorozatban 12. meccsét megnyerő Nagymihály otthonából.

A Dukla rögtön támadólag lépett fel, és az 5. percben meg is szerezte a vezetést. A hazaiak 2 az 1 ellen mehettek el, és Suja keresztpassz helyett kilőtte a hosszú felső sarkot (1-0). Az első kiállításra sem kellett sokat várni, a 8. percben a miskolci büntetőpad kapott vendéget, a hátrányt kihúzták. Teljes létszámban továbbra is a házigazdák domináltak, Adorján sűrűn kapta a lövéseket, míg a másik oldalon Skorvánek ritkán avatkozott játékba. Az utolsó percekben inkább csak küzdöttek a felek, a hoki szépségéből kevés villant fel.

A második harmad elején villámgyorsan peregtek az események. 12 másodperc telt el, amikor Vas Jánosnak kellett kiülnie a büntetőpadra, és további 10 másodperc múlva a hazaiak ki is használták a fórt. A hátsó palánkról visszapattanó korongot Galambos előbb a kapuvasra, másodjára már a hálóba ütötte (2-0). Csupán 39 másodperc ment le az órán, és máris három volt közte: Suja ment el a jobb szélen, centerezését Takác a szabadon érkező Maslonka elé tette, akinek már nem volt nehéz dolga (3-0). A 28. percben kimaradt a házigazdák következő létszámfölénye. Nem sokkal később nekivágtak első előnyüknek a Jegesmedvék, ebben a legnagyobb helyzet Lehtonen kiugrása volt, a finn mellé lőtt. Harminchét másodpercre kettős fórba kerültek a miskolciak, sem ezt, sem a második szimpla előnyt nem tudták gólra váltani a nagymihályiak. A hajrában egymás után dolgozta ki helyzeteit a hazai csapat, Adorján azonban tartotta övéit. Az utolsó percben Walker egy kipattanót lőtt az üres kapuba (3-1).

A harmadik játékrész első perceiben több helyzete is volt a miskolci gárdának, de vagy Skorvánek védett, vagy célt tévesztettek a csatárok. A lendületet egy hazai előny törte meg, amelynek végén Adorjánnak bravúrt is be kellett mutatnia az eredmény tartásához. Ezt követően egy hosszabb játékmegszakítás nélküli periódus következett, a csapatok a két kapu között cikáztak ide-oda, minden korongért komoly küzdelem folyt, ám igazán veszélyes helyzetekig nem nagyon jutottak el. Az 54. percben a Jegesmedvék kihagyták a következő emberelőnyüket. Az 57. percben eldőlt a mérkőzés, amikor a Nagymihály 11 másodperc alatt gólra váltotta előnyét: kipasszolták a miskolci védelmet, Lehtonen az üres kapuba lőtt (4-1). Fél perccel a vége Anderson hagyott ki egy ziccert, az ellentámadásnál viszont Lehtonen értékesítette a kipattanót (5-1).

A DVTK Jegesmedvék összeállítása: Adorján ? Wehrs, Fredriksson, Walker, Vas, Anderson ? Szirányi, Kiss D., Csányi, Galanisz, Magosi ? Láda, Gőz, Galajda, Miskolczi, Lövei ? Vojtkó, Fazakas, Ritó.

Sorsolás
Tabella
Kanadai táblázat

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum