Dukla Michalovce–DVTK Jegesmedvék 5-1

 

A miskolci Extraliga-csapat pont nélkül távozott a sorozatban 12. meccsét megnyerő Nagymihály otthonából.

A Dukla rögtön támadólag lépett fel, és az 5. percben meg is szerezte a vezetést. A hazaiak 2 az 1 ellen mehettek el, és Suja keresztpassz helyett kilőtte a hosszú felső sarkot (1-0). Az első kiállításra sem kellett sokat várni, a 8. percben a miskolci büntetőpad kapott vendéget, a hátrányt kihúzták. Teljes létszámban továbbra is a házigazdák domináltak, Adorján sűrűn kapta a lövéseket, míg a másik oldalon Skorvánek ritkán avatkozott játékba. Az utolsó percekben inkább csak küzdöttek a felek, a hoki szépségéből kevés villant fel.

A második harmad elején villámgyorsan peregtek az események. 12 másodperc telt el, amikor Vas Jánosnak kellett kiülnie a büntetőpadra, és további 10 másodperc múlva a hazaiak ki is használták a fórt. A hátsó palánkról visszapattanó korongot Galambos előbb a kapuvasra, másodjára már a hálóba ütötte (2-0). Csupán 39 másodperc ment le az órán, és máris három volt közte: Suja ment el a jobb szélen, centerezését Takác a szabadon érkező Maslonka elé tette, akinek már nem volt nehéz dolga (3-0). A 28. percben kimaradt a házigazdák következő létszámfölénye. Nem sokkal később nekivágtak első előnyüknek a Jegesmedvék, ebben a legnagyobb helyzet Lehtonen kiugrása volt, a finn mellé lőtt. Harminchét másodpercre kettős fórba kerültek a miskolciak, sem ezt, sem a második szimpla előnyt nem tudták gólra váltani a nagymihályiak. A hajrában egymás után dolgozta ki helyzeteit a hazai csapat, Adorján azonban tartotta övéit. Az utolsó percben Walker egy kipattanót lőtt az üres kapuba (3-1).

A harmadik játékrész első perceiben több helyzete is volt a miskolci gárdának, de vagy Skorvánek védett, vagy célt tévesztettek a csatárok. A lendületet egy hazai előny törte meg, amelynek végén Adorjánnak bravúrt is be kellett mutatnia az eredmény tartásához. Ezt követően egy hosszabb játékmegszakítás nélküli periódus következett, a csapatok a két kapu között cikáztak ide-oda, minden korongért komoly küzdelem folyt, ám igazán veszélyes helyzetekig nem nagyon jutottak el. Az 54. percben a Jegesmedvék kihagyták a következő emberelőnyüket. Az 57. percben eldőlt a mérkőzés, amikor a Nagymihály 11 másodperc alatt gólra váltotta előnyét: kipasszolták a miskolci védelmet, Lehtonen az üres kapuba lőtt (4-1). Fél perccel a vége Anderson hagyott ki egy ziccert, az ellentámadásnál viszont Lehtonen értékesítette a kipattanót (5-1).

A DVTK Jegesmedvék összeállítása: Adorján – Wehrs, Fredriksson, Walker, Vas, Anderson – Szirányi, Kiss D., Csányi, Galanisz, Magosi – Láda, Gőz, Galajda, Miskolczi, Lövei – Vojtkó, Fazakas, Ritó.

Sorsolás
Tabella
Kanadai táblázat

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 4., vasárnap
EL 18:00 SCCBRA 4-5 HVÉGE
    • M4 SPORT+
április 6., kedd
EL 17:00 BRASCC 2-4VÉGE
    • M4 SPORT
április 8., csütörtök
U20/19 17:00 POLHUN 1-7VÉGE
EL 20:00 SCCBRA 5-3VÉGE
    • M4 SPORT
április 9., péntek
U20/19 12:00 POLHUN 2-3VÉGE
április 15., csütörtök
VÁL 20:45 HUNAUT 
    • M4 SPORT
április 16., péntek
VÁL 17:00 AUTBLR 
április 17., szombat
VÁL 16:00 HUNBLR 
Partnerünk
Archívum