A Brassó a Vasast, az FTC a MAC HKB-t választotta

   

A Tüskecsarnok-beli rangadó mellett székely–székely csata is lesz az Erste Liga-negyeddöntőkben, a DEAC-nak az UTE maradt.

Kialakult a negyeddöntők párosítása az Erste Ligában. A magyar bázisú nemzetközi bajnokság alapszakaszának első három helyén végzett együttesek nyilvános sajtótájékoztatón nevezték meg az általuk választott ellenfeleket. Az alapszakaszgyőztes Brassó a 8. helyezett Opten Vasas HC-ra bökött, az FTC-Telekom az 5. MAC HKB Újbudát vélte legyőzhető ellenfélnek, a Csíkszeredai Sportklub tavalyi elődöntős riválisára voksolt, így a 4. DEAC-nak az UTE jutott.

A párharcok szokásos menetét tekintve nem változott semmi, 4 győzelem kell a továbbjutáshoz, 2 meccset a magasabban rangsorolt csapat otthonában játszanak, kettőt az ellenfele csarnokában, majd egyesével jönnek a további találkozók, amennyiben szükséges. Meccshalasztás nincs, ha valaki nem tud kiállni a kiírt összecsapásra, akkor ellenfelének húzzák be a strigulát. A negyeddöntőben nagyobb utazások, mint látható, csak a Brassó–Vasas pár esetében lesznek. Olyan viszont még nem volt a ligában, hogy egy párharc összes mérkőzését ugyanabban a jégcsarnokban játsszák le, az FTC-nek és a MAC HKB-nak most ki sem kell mozdulnia a Tüskecsarnokból. A küzdelmek kedden már el is kezdődnek, a pontos meccsnaptárat rövidesen közzétesszük.

Corona Brassó (1.)–Opten Vasas HC (8.)

Az ellenfélválasztás egyik érdekes kérdése volt előzetesen, hogy a kék-sárgák hogyan döntenek. Az 8. helyezett Vasas helyett az alapszakaszban ugyancsak 4-szer legyőzött Gyergyói HK-ra is szavazhattak volna, ám végül inkább az utazást választották. Ebben talán az is közrejátszhatott, hogy tavaly a negyeddöntőből 7 meccses csatában a székelyek jutottak tovább velük szemben. A piros-kékek először jutottak playoffba, így a céljuk az lehet, hogy megnehezítsék a favorit dolgát. Az, hogy az alapszakaszban ez nem sikerült nekik, semmit sem jelent, a rájászás egy másik bajnokság.

FTC-Telekom (2.)–MAC HKB Újbuda (5.)

A zöld-fehérek a brassóiakétól eltérő logika mentén döntöttek, ők inkább a kevesebb – pontosabban semennyi – utazást választották. Tény, hogy az ötödik–hetedik helyezettek között nem sok különbség mutatkozott az elmúlt hónapokban, és biztosra menni egyikük ellen sem lehet. A Gyergyóval szemben a távolság merülhetett fel érvként, az UTE elleni “belmagyar” csúcsrangadónak pedig nyilván nem egy negyeddöntőben jön el az ideje. A MAC HKB is kemény ellenfele lehet a megosztott címvédőnek, mert bár az alapszakaszban 3-1-re végeztek a felek, a zöldek két ízben is csak túlórában diadalmaskodtak, majd legutóbb 5-1-re kikaptak.

SC Csíkszereda (3.)–Gyergyói HK (7.)

Tavaly az elődöntőben találkozott a két székely gárda – a küzdelmek 2-0-s csíki vezetésnél szakadtak félbe a koronavírus-járvány miatt –, ám idén csak egyikük juthat el a legjobb négyig. Hogy melyikük lesz az, nehéz megjósolni. A Szereda elöl, a GYHK hátul volt meggyőzőbb az alapszakaszban, minden azon múlik, hogy azokon a pontokon miként erősödnek, ahol gyengébben produkáltak eddig. A piros-fehérek esetében nagyon sok múlhat Jordon Cooke kapus aktuális formáján. Az alapszakaszban 2-2-re végeztek egymás közt a székelyek.

DEAC (4.)–UTE (6.)

Ennél kétesélyesebb párosítást nehéz lenne elképzelnünk. A Debrecennek és az Újpestnek is voltak jobb és gyengébb periódusai, az idény közben sok sérülttel bajlódó liláknál alapvető fontosságú, hogy minél teljesebb legyen a keretük. A kapusok itt is kulcsszerepet játszhatnak, az egyik oldalon Hetényi Zoltán mutathatja meg sokadszorra kivételes tudását, a másikon a Rajna–Duschek duó vághatja ki a rezet. Az alapszakaszban minden meccset a hazai jégen játszó társaság nyert ebben a párban, ez most a DEAC-nak kedvezne, de abban szinte biztosak vagyunk, hogy valamikor és valahol meg fog törni a sorminta. Hogy hol, az a jégen fog kiderülni.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 15., csütörtök
U18 19:30 AUTHUN 3-6VÉGE
VÁL 20:45 HUNAUT 0-1VÉGE
    • M4 SPORT
április 16., péntek
U18 16:00 POLHUN 2-6VÉGE
VÁL 17:00 AUTBLR 1-5VÉGE
április 17., szombat
VÁL 16:00 HUNBLR INFO
    • m4sport.hu
U18 16:30 SLOHUN INFO
április 20., kedd
KHL 23:30 CSZAVG 
    • SPORT 1 (felv.)
április 22., csütörtök
KHL 22:30 AVGCSZ 
    • SPORT 2 (felv.)
Partnerünk
Archívum