Hydro Fehérvár AV19?Bolzano 5-6

   

Háromgólos hátrányból felzárkózott ugyan a magyar ICEHL-csapat, ám egyenlítenie nem sikerült.

Rosszul indult a mérkőzés. A 2. percben a határozatlan védők mellett Bardaro üresen maradt és közelről vezetést szerzett övéinek (0-1). Mihály Ákos azonnal egyenlíthetett volna, lövését Irving tolta oldalra. Páros kiállítás gyorsította az amúgy sem lassú játékot. A 6. percben Halmo került ziccerbe egy kontra végén, szerencsére melléhúzta. A harmad feléhez közeledve éledeztek a hazaiak, előbb Mihály, majd Sarauer közelije maradt ki. A dél-tiroliak jobban sáfárkodtak a lehetőségeikkel, a 10. percben Bardaro passzát Giliati lőtte a hálóba, Janus semmit sem láthatott (0-2). Feljebb kapcsoltak a hazaiak, a tűzijáték után jött a kontra, amit csak szabálytalanul sikerült megállítani, szerencsére Gazley büntetője kimaradt. A Bolzano nem játszott tökéletesen, számos akciójuk lesen halt el, mégis többet lőttek kapura és uralták az összecsapást. Jókor jött a hajrában Findlay kiállítása. Sarauer átadása Petant találta üresen, a kapu torkából nem sikerült betessékelni a korongot. Az emberelőny leteltekor Kuralt lövése már a hálóban kötött ki, a gólban elévülhetetlen érdemei voltak a kapu előtt kemény munkát végző Szabó Dánielnek is (1-2).

A szünet után keresték egymáson a fogást a csapatok, végül a Volán ragadta magához az irányítást: előbb egy Horváth-Kuralt összjáték maradt ki, majd Kähkönen közelijét hárította Irving. Kár volt a kimaradt helyzetekért, a 24. percben Bernard kapásgóljával újra kettő volt közte (1-3). Az akarattal nem volt gond, az alapszakaszban sokszor látott könnyed és szellemes támadójátékot viszont görcsösség váltotta fel. Újra egy emberelőny segített: Hári volt az ?építész? Szabó Dániel a befejező (2-3). Azonnal jött a válasz: egy kapuvas után a remekül játszó Giliati az alapvonal mögül Janusra lőtte a pakkot, akiről az a gólvonal mögé került (2-4). Emberhátrány szaporította a gondokat, melynek végén Bardaro volt eredményes (2-5). A gól után Janust Kornakker Dániel váltotta a ketrec előtt. A Fehérvár vért izzadt a felzárkózásért, majd ahogy közelebb férkőzött, könnyű gólokat engedett és kezdhetett mindent elölről. A 33. percben Petan Szabó Bence Irvingen átcsorgó lövését bekotorta (3-5). Ez reményt adott, amíg Kuralt jégre nem tette Frigót egy kisbüntetésért cserébe. Rossz üzlet volt, Kornakker sokáig állta a sarat, végül Miceli közelijét már nem tudta hárítani (3-6).

A záró felvonás Pietroniro és Mihály összekapaszkodásával kezdődött, melynek eredménye emberelőny lett. Bernard is kiment, bő egy percig 5 a 3 ellen támadhatott a Fehérvár. A 44. percben Petan kihasználta a kettős fórt (4-6). Egy rossz cserét követően újra kettős emberelőnyben jöhettek Háriék, sajnos egy támadóharmadban elkövetett szabálytalanság útját állta a felzárkózásnak. Ahogy fogyott az idő, úgy lettek egyre feszültebbek a hazaiak, Szabó Bence kétperces büntetése mellé10 perces fegyelmit kapott. Ezt sikerült kivédekezni, az utolsó szakaszhoz érve még mindig volt esély a fordításra. Öt az ötben az ehhez szükséges lendülettel hokizott a Karhula-csapat, és egy szép akció végén a tökéletes passzt kapó Petan belőtte harmadik gólját, amivel teljesen nyílttá tette az összecsapást (5-6). Óriásit küzdött a Volán, megvoltak a helyzetek is, Irving állta a sarat. Így érkeztünk el a hajrához, amikor Petannál a legrosszabbkor szakadt el a cérna. Az újabb emberhátrány miatt nem maradt idő egyenlíteni. A Hydro Fehérvár nagyot harcolt és komoly hátrányba kerülve is karaktert mutatott, ha a hibák számát sikerül mérsékelni az eredmények is jönni fognak.

A Hydro Fehérvár AV19 összeállítása: Janus (Kornakker) ? Szabó B., Campbell, Kähkönen, Hári, Kuralt ? Caruso, Horváth, Erdély, Bartalis, Petan ? Geiger, Szabó D., Mihály, Sarauer, Sárpátki ?  Szita, Lahti.

Sorsolás
Tabella
Kanadai táblázat

avshcb

fotó: Hydro Fehérvár AV19

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
május 22., hétfő
VB 15:20 CANNOR 2-3 BVÉGE
VB 15:20 DENSWE 1-4VÉGE
  • SPORT 1
VB 19:20 AUTHUN 4-3 BVÉGE
  • SPORT 1
VB 19:20 KAZSLO 4-3VÉGE
május 23., kedd
VB 11:20 GERFRA 5-0VÉGE
  • SPORT 2
VB 11:20 SVKNOR 4-1VÉGE
VB 15:20 CANCZE 3-1VÉGE
VB 15:20 SWEUSA 3-4 HVÉGE
  • SPORT 2
VB 19:20 FINDEN 7-1VÉGE
  • SPORT 2
VB 19:20 SUILAT 3-4 HVÉGE
május 25., csütörtök
VB 15:20 SUIGER 1-3VÉGE
  • SPORT 2
VB 15:20 USACZE 3-0VÉGE
  • SPORT 1
VB 19:20 CANFIN 4-1VÉGE
  • SPORT 2
VB 19:20 SWELAT 1-3VÉGE
május 27., szombat
VB 13:20 CANLAT 4-2VÉGE
  • SPORT 2
VB 17:20 USAGER 3-4 HVÉGE
  • SPORT 2
május 28., vasárnap
VB 14:20 USALAT 3-4 HVÉGE
VB 19:20 CANGER 5-2VÉGE
  • SPORT 2
Partnerünk
Archívum