Az utolsó Gyergyó–Brassó a felkészülésről szól

   

Az Erste Liga-tabellán már semmi sem változhat, ám egy profi bajnokságban tét nélkül is oda kell tenniük magukat a csapatoknak.

Az alapszakasz utolsó játéknapja előtt minden együttes elfoglalta a végleges helyét a magyar bázisú nemzetközi bajnokság tabelláján. A Brassó egy árnyalattal felülmúlva a várakozásokat az élen végzett, elnyerve a csíkszeredai alapítású Bíró László-vándorkupát – a trófea átadásának idejével és mikéntjével kapcsolatos információink még nincsenek –, míg a Gyergyói HK a 7. pozícióban landolva annyiban csalódást okozott, hogy a klub általános igazgatója tavaly májusban kijelentette: “Úgy az Erste Ligában, mint itthon a hazai sorozatokban az első hely a cél.” A teljes képhez hozzátartozik, hogy természetesen innen is lehet nyerni, a playoff megvan, és ahogy mondani szokás, jövő héttől új bajnokság kezdődik. Addig azonban be kell fejezni ezt az alapszakaszt, és kíváncsiak vagyunk, hogy milyen keretekkel állnak fel az együttesek erre a találkozóra, mennyire használják ki a lehetőséget, hogy csiszolják a játékukat a negyeddöntőre. Persze az sem mindegy, hogy ki ellen kell készülniük. Ez most jórészt a Brassón múlik. A kék-sárgák választanak elsőként, és izgalmas döntés előtt állnak. Az alapszakaszgyőztesek rendszerint a leggyengébb – azaz annak vélt – riválisra böknek érthető módon, ám a története során először negyeddöntőbe jutott Opten Vasas HC is veszélyes, egy ellene megvívandó párharc emellett utazással jár. Amennyiben viszont a Gyergyót húzná be a Corona, a költségeket és a fáradalmakat csökkenthetné, ellenben talán több rizikót vállalna. Igaz, ebben az évben még egyszer sem tudott nyerni a GYHK, azok után, hogy tavaly éppen a negyeddöntőben találkoztak a felek, és a piros-fehérek 7 meccses csatában jutottak tovább. Akárhogy is, a péntek esti utolsó meccs ehhez a dilemmához is szolgálhat adalékokkal.

Gyergyói HK–Corona Brassó 3-4

   

Az Erste Liga-alapszakasz győztese négyből negyedszer verte a GYHK-t, ezúttal ráadásul 0-3-as állásról fordítva meg a meccset.

Egyik csapat kerete sem változott nagymértékben a legutóbbi mérkőzésekhez képest, a vendégektől miként szerdán, úgy most is csak Klempa és Finucci hiányzott – ellenben ismét játszott Zagidullin –, míg a hazaiaknál Troncinsky visszatért. A piros-fehérek ezzel együtt agilisabban kezdtek, a 4. percben Csergő belőtte az elsőt, a 11.-ben Szabó Krisztián a másodikat, utóbbi a második játékrész nyitányaként duplázott, máris 3-0 volt a különbség. A kék-sárgák ekkor kezdtek ébredezni, Cody Carlson szépített, majd Boriszenko egészen közel hozta övéit, 3-2 a 33. percben. Az említett Zagidullin első idei góljára a 47. percig kellett várni, máris 3-3-at mutatott az eredményjelző. A folytatásban sokáig hiába gyűrték egymást a felek, mígnem az 57. percben egyszerre kapott kisbüntetést Nagy Csaba és Szabó Krisztián. A Corona ha nehezen is, de kihasználta a kettős fórt, Péter Balázs volt a tettes, 3-4 az 59. percben. Ezt követően már csak újabb Szabó Krisztián-kiállítások jöttek, amelyek semmilyen befolyással nem voltak az eredményre, a Brassó az alapszakaszban 4-ből 4-szer győzte le a Gyergyói HK-t.

gyebra

fotó: Szász Adorján/Gyergyói HK

Szabó Krisztián nagyon szép gólt vágott fonákkal

 

A Gyergyói HK–Corona Brassó meccset azonban 0-3-ról felállva a kék-sárgák nyerték, mutatjuk az összefoglalót.

Erste Liga, Gyergyószentmiklós, 0 néző. Játékvezetők: Csomortani, Csomortani, Andre, Fehér.
Ruczuj: 92,0% (Szakács)
K
Tőke: 92,7% (Polc)
Kozma, Troncinsky, Ouellette-St. Amant, Silló, Szabó
1
Carlson, McFadden, Tranca, Fowlie, Valchar
Fejes, Podlipnik, Bíró, Pance, Szigeti
2
Boriszenko, Wilson, Zagidullin, Molnár Z., Molnár Zs.
Raszulov, Ferencz Csibi, Benedek, Lázár, Csergő
3
Bors, Gajdó T., Gliga, Mihály, Péter B.
Nagy, Barabás, Sára, Elekes Darabont
4
Ráduly, Gajdó B., Vasile N. R., Vasile A., Szőcs
Szilassy Zoltán, Góga Attila
E
MacQueen Dave, Zsók Levente
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 03:35 GYE Csergő Nagy Benedek
2-0 10:10 GYE PP Szabó Troncinsky Podlipnik
3-0 21:04 GYE Szabó Silló Troncinsky
3-1 27:49 BRA Carlson Péter B. Gliga
3-2 32:22 BRA Boriszenko Wilson Gliga
3-3 46:13 BRA Zagidullin Carlson Gliga
3-4 58:17 BRA PP2 Péter B. Carlson Tőke
41 Kapura lövések száma 50
26 Kiállításpercek 12

Szerencsére aztán észbe kaptunk

 

Az Erste Liga-alapszakasz utolsó Gyergyó–Brassó mérkőzéséről Szilassy Zoltán vezetőedző és Zsók Levente másodedző nyilatkozott.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR INFO
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum