1 pontra van szüksége a Vasasnak a rájátszáshoz

   

A Titánoknak minden erejüket össze kell szedniük, hogy ismét negyeddöntősek lehessenek az Erste Liga-rájátszásban.

Nem úgy sikerült a Fehérvár-farm idei alapszakasza, ahogyan megszokhattuk tőle. A Titánok az elmúlt években rendre bejutottak a rájátszásba, többnyire gond nélkül, azután is, hogy a bajnokság végjátékában már nem engedélyezték a két fehérvári együttes közötti átjátszást úgy, ahogy korábban. Az idén ezzel szemben legfeljebb annak örülhettek a fiatal csapat hívei, hogy az együttműködés a győriekkel kiteljesedett, és hogy a Fejér megyei riválist 4-ből 3 alkalommal sikerült legyőzni. Beszédes viszont, hogy ha a DAB ellen szerzett 10 pontot levonjuk Madácsiék összteljesítményéből, akkor 13 egység marad, ami meghökkentően kevés. Ráadásul ezek közül is a Gyergyó ellen gyűjtöttek 6-ot, magyarán: a mezőny első feléhez tartozókkal szemben szinte egyáltalán nem voltak versenyképesek. Ehhez képest nagy dolog, hogy még van esélyük a rájátszásra. Az Opten Vasas HC elleni különcsatából 2 mérkőzés maradt, és ha mindkettőt megnyerik Kasper Vuorinen tanítványai rendes játékidőben, akkor ott lesznek a legjobb 8-ban. A két csapat legutóbbi összecsapása mást valószínűsít. A piros-kékek valósággal lemosták ellenfelüket Káposztásmegyeren szombaton, a 7-2-es végeredmény hűen tükrözte a játék képét. Most tehát megint olyan helyzet állt elő, amihez nem igazán szoktak hozzá Ladányi Balázs fiai: ők a szerda esti találkozó esélyesei. Egyszer már voltak hasonló helyzetben: február 4-én a DAB otthonában jelentős előnyre tehettek volna szert üldözőikkel szemben, ám azt a mérkőzést nem sikerült behúzniuk, sima vereséget szenvedtek. Most feketén-fehéren kiderülhet, hogy mennyit tanultak abból a kudarcból, és hogy megvan-e már a rutin, aminek egy Erste Liga-negyeddöntős csapatot jellemeznie kell. A két csapat első győri meccsét hosszabbításban nyerték a Titánok, a Vasasnak ezúttal annyi is elég lenne. Mindazonáltal jól tudjuk: a jégkorongban nem lehet döntetlenre játszani.

Titánok–Opten Vasas HC 2-5

   

Ladányi Balázs együttese nyerni tudott Győrben, így 2018 óta íródó története során először bejutott a rájátszásba.

A Titánok az egyik ponterős légiósuk, Luusuaniemi nélkül léptek jégre. Az Opten Vasas HC ugyanabban a sorösszeállításban játszott, mint hétfői meccse során. Alig több mint 3 perc telt el, amikor Révész egy kapásgóllal vezetéshez juttatta a vendégeket. A folytatásban is a Vasas akarata érvényesült. A 12. percben Kmec 2+10 perces büntetést kapott palánkra lökésért, miután Ambrussal szemben szabálytalankodott. A nyitó játékrész utolsó percében Kováts nagy találatával kétgólosra nőtt a piros-kékek előnye. A pörgős játékáról sokat elmond, hogy az első 20 percnyi játékidő 26 perc alatt zajlott le. A második felvonás elején szépítettek a Titánok, Császár talált be Tóthnak. Nem sokra rá 5 a 4 ellen támadhattak a hazaiak, de nem tudtak érdemben felállni az ellenfél kapuja előtt. A kiegészülés után aktívabbá vált a Fehérvár-farm: a 34. percben Dézsi még kapuvasat lőtt, ám 3 perccel később Balogh közelről egyenlített. A záró játékrészben a Vasas kibekkelt egy újabb hátrányt, majd Czakó vasat talált. A hazaiak próbálták rendes játékidőben behúzni a meccset, hogy megtartsák reményeiket. Négy és fél perccel a vége előtt a Vasas korongot szerzett a támadó harmadban, Révész pedig újra vezetéshez juttatta csapatát. Másodpercekkel utána emberelőnybe kerültek a Titánok, sőt 45 másodpercen át egy újabb büntetésnek és kapuslehozatalnak köszönhetően 6 a 3-ra próbálkozhattak. Amikor egy játékos visszatérhetett, Turbucz egy üres kapus góllal eldöntött mindent, sőt Schmál egy egész pályás fonákkal is bevette a Gyenest nélkülöző ketrecet.

Az Opten Vasas HC 5-2-re nyert, győzelmével bebiztosította playoffrészvételét. A két csapat pénteken tét nélkül zárja az alapszakaszt a Vasas Jégcentrumban.

titvas2

fotó: Titánok

A rájátszáshoz még nem kanyarodnék előre

 

A 2-5-ös Titánok–Opten Vasas HC után a hazaiaktól Kasper Vuorinen vezetőedző, a vendégektől Revák Zoltán másodedző nyilatkozott.

Erste Liga, Győr, 0 néző. Játékvezetők: Nagy, Nagy, Váczi, Kedves.
Gyenes: 91,2% (Szeles)
K
Tóth: 94,6% (Sági)
Erdély, Reiter, Császár, Kovács, Tiainen
1
Bukor, Tornyai, Czakó, Bödök, Révész
Dobmayer, Vas, Balogh, Dézsi, Madácsi
2
Seregély, Léránt, Turbucz, Odnoga, Schmál
McNulty, Kóger, Ambrus, Németh K., Rétfalvi
3
Ozols, Kmec, Szalma, Vesutkin, Páterka
Hajnal, Vincze, Jakimcsuk
4
Kováts, Szlama, Mattyasovszky, Csiki, Nagy M.
Vuorinen Kasper, Arany Máté Dániel
E
Ladányi Balázs, Revák Zoltán
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 03:07 VAS Révész Czakó Bödök
0-2 19:10 VAS Kováts Bukor Nagy M.
1-2 23:08 FHA Császár Kovács Tiainen
2-2 36:26 FHA Balogh Reiter Erdély
2-3 55:25 VAS Révész Czakó Bödök
2-4 58:04 VAS EN Turbucz Léránt
2-5 58:30 VAS EN Schmál
37 Kapura lövések száma 34
6 Kiállításpercek 20

Egész pályás fonákkal döntött el mindent Schmál

 

A Titánok–Opten Vasas HC mérkőzés összefoglalója.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum