Kétszer is győztek a DVTK Jegesmedvék

 

A miskolciak vezetik a tabellát az U21-es bajnokság középszakaszában.

Az U21-es bajnokság A jelű középszakaszában a DVTK Jegesmedvék két meggyőző győzelmet mutattak be az elmúlt héten. Rusznyák Szilárd tanítványai parádézó első soruknak köszönhetően 11-2-re verték a MAC Budapestet, Farkas és Demkó 5-5, Hadobás és Lövei 4-4 ponttal zártak. A miskolci együttes az UTE-t sem kímélte, 4-1-re nyert a Megyeri úton, Gratzl Gellért 96,5%-kal védett. Az UTE eddigi mindhárom középszakaszmeccsét elbukta, Fehérváron 4-1-re maradt alul az Ifj. Ocskay Gábor JA ellen, míg a MAC az Erste Ligából jól ismert Csollák Márkó, Tornyai Mátyás bekkpár két-két góljával 7-5-re verte őket. A hét legszorosabb összecsapását a MAC nyerte, az újbudaiak az utolsó előtti percben egalizáltak az IOGJA ellen, Szalmás Bence győztes rávezetésével pedig 3-2-re be is húzták a pluszpontot. A 4 csapatos csoportot a DVTK vezeti az IOGJA és a MAC előtt, az UTE egyelőre nyeretlen. A B-s középszakaszban megszületett az A csoportból lentebbre került Vasas első veresége: a káposztásmegyeri gárda Debrecenben kapott ki 2-1-re. A Vasas a korábbi szoros mérkőzését behúzta, a DAB ellen 5-4-re nyertek Gál Zsomborék. Az Acélbikák még egy vereséget voltak kénytelen elkönyvelni, a Győri Nemak ETO az ötpontos Sándor-Székely Ottó vezetésével 8-3-ra győzött Dunaújvárosban. Az ETO-nak is becsúszott egy vereség, a DHK 6-1-re verte a győrieket az egyaránt 2+1-gyel záró Bartók András, Mihalik András duó vezérletével. A DHK 6, a Vasas 5, a Győr 4, a DAB 3 pontos.

Lezárult az alapszakasz az ifjúsági bajnokságban. Az A1 kvartettet a MAC nyerte, miután a 44 védést bemutató Straubinger Zoltán vezetésével 2-1-re verte a második IOGJA-t, és egy erős első harmadnak köszönhetően 7-2-re a harmadik UTE-t. A Vasas nyeretlen maradt: az UTE 5-2-re, az ifj. Ocskay Gábor JA 8-0-ra verte a záró héten. Az A2-es csoportot megnyerő DHK zárásként az FTC-Telekom ellen nyert oda-vissza, előbb idegenben 4-1-re, majd otthon 3-0-ra. A KMH megszerezte első pontjait: Miskolcon előbb csak hosszabbításban maradt alul 3-2-re a másodikként végzett Jegesmedvékkel szemben, majd otthon 2-0-ra le is győzte őket. A B1 utolsó mérkőzésén a PHC várakozásoknak megfelelően 11-0-ra verte az utolsó Lehel HC-t, így a csoportban a PHC, az SZJA és a Győr is 12 egységgel zárt. A B2-ben a Dunaújváros 6-3-ra verte a Sportországot, az Egerszegi Titánok 7-6-ra az Óbudát. A B2-ben még egy mérkőzés van hátra, a Dunaújváros már megnyerte a négyest, a második helyről az Egerszegi Titánok?Sportország mérkőzés dönt. Az ifjúsági bajnokság két győztes mérkőzésig tartó negyeddöntői a hétvégén kezdődnek. Addig is az A2 csapatai két mérkőzést játszanak keresztben a B1 gárdáival, az összecsapásokat aggregálják, és az így kapott 8 csapatból az első 4 kerül a negyeddöntőbe az A1 együttesei mellé. A Székelyföldi JA egészen biztosan ott lesz a playoffban, miután 6-1-re és 8-1-re verte az FTC-t. A papírforma szerint ott lesz az első meccsen a Lehelt 4-1-re verő Debrecen, a KMH-t 8-1-re legyűrő Pesterzsébet és a Győrt 10-4-re legyőző DVTK Jegesmedvék is.

A serdülők I. csoportját továbbra is a MAC vezeti, Kevin Auerbach együttese nagy csatában 6-5-re verte a Dunaújvárost. A második IOGJA sem hibázott, Debrecenben egy 6-2-es sikerrel gyűjtött 3 pontot. A harmadik helyért folytatott küzdelemben az UTE 4-1-re verte a Vasast, majd a piros-kékek 9-4-re győztek a DAB ellen. A II. csoportban a listavezető Sportország legyőzte a KMH-t, de vesztett pontok tekintetében a DVTK és az SZJA jobban áll Szajbert Krisztiánéknál. A III. csoportban a Lehel tartja pontelőnyét a meccshátrányban lévő UTE B-vel szemben. A IV. csoportban a DAB B együttese verte a korábban holtversenyben vezető Kiskőrös, Ajka duót, a tabellát ennek ellenére továbbra is a Bács-Kiskun megyei együttes vezeti. Az V. csoportban az FTC-Telekom B három győzelmet aratott, köztük kettőt a MAC lánycsapata ellen, így nagy fölénnyel vezeti a tabellát.

Az U14 I. csoportjában a MAC első csapata legyőzte és így 6 pontosra növelte előnyét az Ifj. Ocskay Gábor JA-val szemben. A II. csoportban a DHK 3 pontra elhúzott a Győrtől. A MAC B továbbra is vezet a III. csoportban az Egerszegi Titánok előtt, de a zalaiak vesztett pontok tekintetébe jobban állnak. A IV. csoportban a Vasas B az első, az V.-ben azonos pontszámmal áll a DHK B és a Sportország, míg a VI. -ban a Lehel jött fel az élre.

Menetrend, tabella, statisztikák:

U21 ? 10 csapat

U18 ? 16 csapat

U16:

I-V. bajnokságok

A1 bajnokság ? 7 csapat
A2 bajnokság ? 8 csapat
B1 bajnokság ? 6 csapat
B2 bajnokság ? 6 csapat
C bajnokság ? 4 csapat

U14:

I-VI. bajnokságok

A1 bajnokság ? 6 csapat
A2 bajnokság ? 7 csapat
B1 bajnokság ? 8 csapat
B2 bajnokság ? 9 csapat
B3 bajnokság ? 8 csapat

dvtku21

fotó: Szűcs Attila/MJSZ

Cimkék: , , , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR INFO
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum