Tovább gyakorolhat a Brassó a playoffra

   

A Gyergyónak még lenne lehetősége előrelépni egy helyet az Erste Liga-tabellán, ám ennek nincs különösebb jelentősége.

Nem maradt érdemi tétje az utolsó két Corona Brassó–Gyergyói HK alapszakaszmeccsnek a magyar bázisú nemzetközi bajnokságban. A kék-sárgák kedden tükörsima győzelmet arattak a kulcsembereik jelentős részét nélkülöző piros-fehérek ellen, így az FTC-Telekomot visszaelőzve az Erste Liga-tabella első helyén végeztek. Ezzel egyrészt őket illeti a csíkszeredai alapítású Bíró László-vándorkupa – amelyet még soha nem sikerült megszerezniük –, másrészt középszakasz híján eldőlt, hogy elsőként választhatnak maguknak ellenfelet a negyeddöntőre. Addig pedig gyakorolják az egyenes kieséses szakasz elején alkalmazandó taktikákat és játéksémákat. A Gyergyónak még van némi esélye, hogy eggyel feljebb lépjen, ennek azonban nincs sok jelentősége. Arról nem is beszélve, hogy kétszer kellene vernie Szilassy Zoltán együttesének az alapszakaszgyőztest, miközben az UTE csapatának nem lenne szabad csütörtökön pontot szereznie az ellen a MAC HKB ellen, amelyet néhány nappal ezelőtt 10-1-re győzött le. Egy szó, mint száz, az előttünk álló brassói összecsapás kapcsán leginkább arra vagyunk kíváncsiak, hogy a tartalékos gyergyói kerettel vajon ezúttal nem kevésbé foghíjas brassói társaság veszi-e fel a harcot. Persze az is igaz: a mérkőzés eredménye a román bajnokságba is beleszámít, de hát ott sem kérdéses, hogy mindkét együttes ott lesz a legjobb négyben a végjáték közeledtével.

Corona Brassó–Gyergyói HK 4-3

   

Másodjára csak hosszabbításban bírta legyőzni vendégét az Erste Liga-alapszakaszgyőztes, a székelyek a 7. helyen végeztek.

Az előző szezon vége óta “eltűnt” játékos bukkant fel a Brassó összeállításában. Az orosz Albert Zagidullin a Galac hokisaként bukkant fel Romániában, és nyújtott meccsenként két és fél pont körüli teljesítményt, majd a Gyergyó szerződtette az előző évadra. Ott ponterős hokija ellenére kikopott a kezdőből, így 2019 decemberében átigazolt a Brassóhoz. Zagidullin kitűnt a kreativitásával, illetve az egyre-másra lődözött lacrosse-góljaival is, a Corona pedig az idény vége felé bejelentette, hogy hosszabbított vele, illetve a honosítását is kezdeményezte. Ehhez képest azóta “nyoma veszett”, egészen mostanáig, amikor is Fowlie és Gliga mellett a Corona második sorában szerepelhetett. Ezúttal ugyanis Klempa mellett Finucci is hiányzott az alapszakaszgyőztes soraiból. A Gyergyó ezenközben továbbra is nélkülözte légiósai jelentős részét. A Brassó már a 3. perc elején beköszönt Ruczujnak Tranca révén, ám a vendégek még az első játékrészben fordítottak, az egyenlítés Pance, a vezetés Fejes Nándor nevéhez fűződött, utóbbinak ez volt az első gólja a szezonban. Pance aztán a közbülső játékrész elején is betalált, ám az 1-3 felrázta a kék-sárgákat. Valchar emberhátrányban szépített a 25. percben, majd Gliga egalizált a 35.-ben, a védő McFadden mindkét esetben asszisztos volt, 3-3-nál következett a második szünet. A harmadik harmadban jóval többet tett a győzelemért a Brassó – kapura lövési arány, ha hinni lehet a jegyzőkönyvnek: 19-1 –, hiába, jöhetett a hosszabbítás. Ennek 4. percében érkezett Tranca újabb gólja, amivel 4-3-ra nyert az alapszakaszgyőztes. A Gyergyó tehát csak 1 pontot szerzett, miáltal eldőlt, hogy a 7. helyen végez az együttes.

bragye3

fotó: Corona Brassó

A harmadik kapott gól után kontrolláltuk a meccset

 

Így látták a vezetőedzők az újabb Brassó–Gyergyó mérkőzést.

Dave MacQueen, Brassó: „A harmadik kapott gól után kontrolláltuk a meccset. Jó meccset játszottunk, még ha az eredmény nem is ezt mutatja. Kicsit fáradtan mozogtunk, és nem találtuk meg a módját, hogy minden helyzetet kihasználjunk. Nem vagyok csalódott amiatt, ahogy játszottunk, sok jó dolgot mutattunk. Remélhetőleg fel tudunk készülni a rájátszásra.”

Szilassy Zoltán, Gyergyó: „Jó és szoros meccs volt, boldog vagyok, hogy a fiataljaink nagyszerűen teljesítettek. Nagy lehetőségeink voltak, hogy megnyerjük a meccset, de sajnos akadt néhány hibánk, a Brassó a legjobb csapat az alapszakaszban, kihasználta ezeket. A keret is hiányos volt, de ez nem kifogás. Jó felkészülés volt ez a meccs a rájátszásra, örülök a pontnak.”

Erste Liga, Patinoarul Olimpic Brasov, 0 néző. Játékvezetők: Csomortani, Csomortani, Filip, Crisan.
Polc: 88,5% (Tőke)
K
Ruczuj: 91,5% (Szakács)
Carlson, McFadden, Tranca, Gajdó B., Valchar
1
Podlipnik, Fejes, Ouellette-St. Amant, Silló, Szabó
Dame-Malka, Wilson, Zagidullin, Fowlie, Gliga
2
Imre, Kozma, Bíró, Pance, Szigeti
Bors, Boriszenko, Vasile A., Molnár Z., Molnár Zs.
3
Raszulov, Ferencz Csibi, Benedek, Lázár, Csergő
Gajdó T., Mihály, Vasile N. R., Péter B., Szőcs
4
Sára, Elekes Darabont
MacQueen Dave, Zsók Levente
E
Szilassy Zoltán, Góga Attila
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 02:02 BRA Tranca Carlson Gajdó B.
1-1 06:17 GYE Pance
1-2 14:35 GYE Fejes Szabó Podlipnik
1-3 22:13 GYE Pance Szigeti Bíró
2-3 24:12 BRA SH Valchar McFadden
3-3 34:29 BRA Gliga McFadden Carlson
4-3 63:37 BRA Tranca Valchar McFadden
47 Kapura lövések száma 26
2 Kiállításpercek 8

McFadden 40 méteres gólpasszt adott Valcharnak

 

A Brassó–Gyergyó mérkőzés összefoglalója.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum