Visszaveheti a vezetést a tabellán a Corona

   

A 3 felvonásos Brassó–Gyergyó párharc első mérkőzését a Patinoarul Olimpicban játsszák.

Miközben az Erste Liga mezőnyének kisebbik fele már befejezte az alapszakaszt, a két erdélyi együttesnek egyaránt 3 találkozója van hátra. Ezeket kivétel nélkül egymással fogják lejátszani a napokban, és egyelőre mindkettőjüknek van esélye előrelépni. A kék-sárgáknak több, nekik összesen 2 pontot kell szerezniük annak érdekében, hogy visszaelőzzék a jelenlegi listavezető FTC-Telekomot, miáltal elsőként választhatnának ellenfelet a negyeddöntőkre. A szinte hónapokon át a 7. helyen álló Gyergyó fokozatosan ledolgozta hátrányát a középmezőnyhöz képest, egy rövid időre az UTE elé került a táblázaton – akkor, amikor a Dunaújvárosi Acélbikák kiszállása miatt kapott 3 pontot a zöld asztal mellett –, ám a lilák azóta újabb sikereiknek köszönhetően 5 ponttal megléptek, és még van is egy meccsük tartalékban, amelyet a legutóbbi “lemészárolt” MAC HKB-val fognak lejátszani csütörtökön. Valószínűbb tehát, hogy a GYHK hetedik marad – bár biztosra természetesen ezt sem vehetjük, többnyire a jégen dőlnek el a dolgok –, ennek ugyanakkor nincs már érdemi jelentősége. A küszöbön álló triplának talán az a legérdekesebb kérdése, hogy vajon a tapasztalatok milyen döntésre sarkallják a Brassót. Avagy az alapszakasz-nyolcadikat húzzák-e be, amennyiben elsők lesznek –  ez mindenképpen komolyabb utazással jár –, vagy megkockáztatják a hazai párharcot. Utóbbiban mindenképpen nagy a rizikó, gondoljunk csak a tavalyi negyeddöntőre, amikor a Gyergyó lépett tovább 7 meccses csatában. Persze ez még mind a jövő zenéje, addig haladjunk meccsről meccsre, lássuk, ebben a pillanatban mire mennek a felek. Az eddigi egy randevú alkalmával egyébként 4-1-es Corona-siker született Gyergyószentmiklóson még december elején.

Corona Brassó–Gyergyói HK 7-3

   

A favorit simán verte a székelyeket, és ezzel meg is nyerte az idei Erste Liga-szezon alapszakaszát.

A GYHK légiósai jelentős része nélkül utazott a Cenk aljára, hiányzott Bobcek, Troncinsky, Koskiranta és Basaraba, valamint a kapus Jordon Cooke is, aki eleve nem volt nevezhető, mivel a mérkőzés a román bajnokságba is beleszámított. A Brassó ehhez képest közel a legjobb összeállításában lépett jégre, csak az a Tomas Klempa nem játszott, akit utoljára január 31-én vetett be Dave MacQueen. A kiváló szlovák esetleges sérüléséről vagy mellőzésének bármilyen más okáról semmilyen információval nem rendelkezünk. A Brassó az első harmadban úgy lépett fel, mint aki semmit sem kíván a véletlenre bízni, a 9. és a 12. perc között háromszor is betaláltak játékosai, mégpedig Wilson, Bors és Valchar. 3-0 után szelídült a hangnem, annyira, hogy a második felvonást lehozta döntetlenre Szilassy Zoltán tartalékos együttese: St. Amant előnyben  szépített, Molnár Zsombor egyenlő létszám mellett válaszolt, 4-1. Az utolsó játékrészben ismét St. Amant volt eredményes, de egykettőre visszaállította a differenciát Dame-Malka, 5-2 a 45. percben. Ha addig nem lett volna egyértelmű, hogy ki nyeri ezt a meccset, akkor az 52. percben minden letisztult, Valchar ugyanis ismét betalált, 6-2. Ezek után Gajdó Balázs 59. percben született gólja már csak a hab volt a kék-sárga tortán, Csergő Hunor válasza pedig a szépségtapasz, a vége 7-3 lett. Győzelmével a Brassó megnyerte a 2020/21-es Erste Liga-szezon alapszakaszát, így elsőként választ majd ellenfelet a negyeddöntőkre. Ezzel együtt két mérkőzés hátra van ebből a párharcból addig is.

bragye

fotó: Corona Brassó

Elismerés jár a csapatnak a teljesítményéért

 

Mestermérleg a hazaiaknak alapszakasz-győzelmet érő Brassó–Gyergyó mérkőzés után.

Dave MacQueen vezetőedző, Brassó: „Azt tettük, amit kellett ahhoz, hogy máris megszerezzük az első helyet. A korcsolyázás rendben volt, kihasználtuk a helyzeteinket, a kapu előtt jobbak voltunk, elismerés jár a csapatnak a teljesítményéért. Nagy dolgot értek el, mondtam a srácoknak, hogy élvezzék ki, de még sok munka vár ránk.”

Góga Attila másodedző, Gyergyói HK: „Az eredmény nem mutatja hűen a csapatunk igazi értékét. Két hasonló csapatot láttam, de kicsit lassúak voltunk a helyzeteink értékesítésekor. A csapatunk nem volt teljes, néhányan kisebb sérülés miatt hiányoztak, nem akartuk kockáztatni a szereplésüket a rájátszás előtt. Gratulálok a Brassónak az első helyhez, meglátjuk, mi történtik a következő meccsen.”

Erste Liga, Patinoarul Olimpic Brasov, 0 néző. Játékvezetők: Csomortani, Csomortani, Andre, Filip.
Tőke: 90,3% (Polc)
K
Ruczuj: 74,1% (Szakács)
Carlson, McFadden, Tranca, Péter B., Valchar
1
Podlipnik, Fejes, Ouellette-St. Amant, Silló, Szabó
Dame-Malka, Wilson, Finucci, Fowlie, Gliga
2
Imre, Kozma, Bíró, Pance, Szigeti
Bors, Boriszenko, Mihály, Molnár Z., Molnár Zs.
3
Raszulov, Ferencz Csibi, Benedek, Lázár, Csergő
Gajdó T., Vasile A., Vasile N. R., Gajdó B., Szőcs
4
Sára, Elekes Darabont
MacQueen Dave, Zsók Levente
E
Szilassy Zoltán, Góga Attila
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 08:23 BRA Wilson Finucci Fowlie
2-0 09:18 BRA Bors Boriszenko Molnár Z.
3-0 11:17 BRA Valchar Dame-Malka Tranca
3-1 33:10 GYE PP Ouellette-St. Amant Szabó
4-1 37:05 BRA Molnár Zs. Wilson Dame-Malka
4-2 41:34 GYE Ouellette-St. Amant Silló
5-2 44:37 BRA PP Dame-Malka Boriszenko Valchar
6-2 51:09 BRA Valchar Gajdó B. Vasile N. R.
7-2 58:37 BRA Gajdó B. Bors Vasile A.
7-3 58:50 GYE Csergő Kozma Sára
27 Kapura lövések száma 31
6 Kiállításpercek 8

Nem mondható, hogy Dame-Malkának lövése sincs

 

A Brassó–Gyergyói HK mérkőzés összefoglalója.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum