1 pontra lenne szüksége a Vasasnak Újpesten

   

A piros-kékek Megyeri úti bravúrja esetén kialakulna a legjobb 8 mezőnye az Erste Ligában.

Hatalmas lépést tett újabb kori történetének első rájátszása felé az Opten Vasas HC szombaton. Ladányi Balázs legénysége a 3 felvonásos Vasas–Titánok “playoff-kvalifikáció” első meccsén lényegében kiütötte a Fehérvár-farmot, és ezzel rendkívül kedvező helyzetbe hozta magát a folytatás előtt, hiszen 6 pontra növelte előnyét nagy riválisával szemben. A felek a héten még két alkalommal randevúznak egymással, ám az is megtörténhet, hogy ezeknek az összecsapásoknak már nem lesz tétjük. Ehhez mindössze 1 pontra lenne szükségük Bödökéknek a Megyeri úton hétfőn. A IV. kerületi rangadónak nyilván nem a vendégek az esélyesei, akik azonban már több ízben bizonyították a szezon során, hogy úgymond nagycsapatokat is képesek meglepni. Nyertek már például az FTC-Telekom és a Csíkszeredai Sportklub ellen is, és bár az UTE-t még nem győzték le az idén, egy alkalommal eljutottak a hosszabbításig, ami most is elegendő lenne. A jégkorongot természetesen nem lehet döntetlenre játszani, ám a társaság legutóbb mutatott produkcióját látva biztosra vehető, hogy nem is ez lesz a cél. Más kérdés, hogy az Újpest is megtalálta a fonalat a minap, amikor kereken 10-et vágott a MAC HKB-nak. A lila-fehérek ráadásul nem is először jutottak el két számjegyig a szezonban, a Titánokat is ugyanígy megszórták januárban. Virág Csaba tanítványai számára az alapszakasz ötödik helye a maximum, amit elérhetnek – ehhez a Vasas után a MAC HKB-t is el kell kapniuk még egyszer –, de talán ennél is fontosabb olyan játékot mutatniuk, amelynek láttán a top 3-ból senkinek sem jut eszébe őket választani a rájátszás első körére. Erre megítélésünk szerint már így is komoly sanszok mutatkoznak, a DEAC–UTE párharc mindinkább körvonalazódni látszik. De ne szaladjunk ennyire előre, hiszen miként fentebb kifejtettük, a ma esti meccsnek is bőven megvannak a maga izgalmai.

UTE–Opten Vasas HC 7-3

   

Ladányi Balázs csapata kikapott a lila-fehérektől, így újabb ki-ki meccset – vagy meccseket – játszhat a Titánokkal a playoffért.

Az UTE keretében egyetlen változás történt a MAC HKB elleni 10-1-es diadalhoz képest, a harmadik bekkpárban Varga helyett Szécsi szerepelt Kovács Attila mellett. Az Opten Vasas HC ugyanabban a sorösszeállításban játszott, mint a Titánok legyőzésekor. Mindkét edző kapust cserélt: a hazaiaknál Duschek, a vendégeknél Sági kapott lehetőséget. Egyetlen perc telt el a meccsből, amikor az üresen maradt Sotlar vezetéshez juttatta a lila-fehéreket. Öt és fél perccel később válaszolt Ladányi Balázs csapata, Odnoga kotorta be közelről a korongot. A nyitó harmad közepén megint az újpestieknél volt az előny, Vorobjov lőtt gólt. A vendégek egy 4 a 2 elleni helyzet végén egyenlítettek újra, ezúttal Kmec révén. A 22. perc végén Sikorcin kihasznált egy emberelőnyt, megint az UTE vezetett. A mérkőzés közepén Perkovich fejre irányuló támadásért 2+10 perces büntetést kapott. Az újpestiek kivédekezték a hátrányt, sőt Nemes megugrott és kétgólosra növelte csapata előnyét. A kiegészülés után nem sokkal Vorobjov használta ki a ziccerét, 5-2-re módosítva az állást. Ladányi Balázs kapust cserélt, Tóth érkezett Sági helyére. A frissen érkezett hálóőr 2 percig bírta hibátlanul, Stadel kék vonalas bombájával szemben tehetetlen volt. A harmadik felvonás sokáig érdemi esemény nélkül zajlott, aztán a harmad 13. percében rosszul cseréltek a hazaiak, a 2 az 1 elleni akciót Páterka zárta góllal. A végeredményt bő 4 perccel a vége előtt Vincze állította be egy kijátszott akció végén. A meccs tömegjelenettel ért véget.

Az UTE 7-3-ra nyert, csütörtökön a MAC HKB Újbuda ellen zárja az alapszakaszt. Az Opten Vasas HC szerdán és pénteken játszik a Titánokkal, ha bármelyik meccsen pontot szerez, ott lesz a rájátszásban. Ha egyiken sem, akkor közvetlen riválisa örülhet majd.

utevas_MI_0745

fotó: Jani Martin/UTE

A második harmadra egy másik csapat jött ki

 

Mestermérleg az UTE–Opten Vasas HC mérkőzést követően.

Virág Csaba vezetőedző, UTE: “Az első harmadban azt is elrontottuk, amit az eddigi meccseken jól csináltunk, sok létszámfölényes megugrása volt a Vasasnak. A második harmadra egy másik csapat jött ki, és az teljesen rendben volt. Ezt a hullámzó játékot nem engedhetjük meg magunknak a playoffban, ott kiegyensúlyozottabb teljesítményt kell nyújtanunk. A rájátszás más tészta, akkor a két csapat csak egymásra fókuszál, az biztos, hogy ott ez kevés lesz bármelyik mérkőzésen.”

Ladányi Balázs vezetőedző, Vasas: “Elég hullámzó volt a meccs alatt a játékunk, akárcsak az egész szezonunk. Nem kezdtünk jól, de magunkra találtuk az első harmadban, a második játékrészben viszont olyan hibáink voltak, hogy érkeztek a kapott gólok sorra. Onnan már egy olyan jó csapat ellen, mint az UTE, nehéz felállni, nekünk nem is sikerült. Visszakerültünk a földre, és bebizonyítottuk magunknak, hogy még rengeteget kell dolgoznunk.”

Erste Liga, Megyeri út, 0 néző. Játékvezetők: Mach, Mach, Kövesi, Molnár.
Duschek: 93,3% (Rajna)
K
Sági: 75,0% (Tóth: 85,7%)
Kiss P., Selan, Benk, Bodó, Just
1
Bukor, Tornyai, Czakó, Bödök, Révész
Pokornyi, Stadel, Sikorcin, Sotlar, Vincze
2
Seregély, Léránt, Turbucz, Odnoga, Schmál
Szécsi, Kovács A., Perkovich, Rafaj, Vorobjov
3
Ozols, Kmec, Szalma, Vesutkin, Páterka
Horváth Á., Godó, Kovács S., Nemes
4
Kováts, Szlama, Mattyasovszky, Csiki, Nagy
Virág Csaba, Baróti Zsolt
E
Ladányi Balázs, Revák Zoltán
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 01:00 UTE Sotlar Sikorcin Pokornyi
1-1 06:29 VAS Odnoga Páterka Turbucz
2-1 10:26 UTE Nemes Vorobjov Rafaj
2-2 14:35 VAS Kmec Odnoga Turbucz
3-2 22:00 UTE PP Sikorcin Selan
4-2 27:22 UTE SH Nemes
5-2 30:21 UTE Vorobjov Sikorcin Kiss P.
6-2 32:26 UTE Stadel Kiss P. Bodó
6-3 52:38 VAS Páterka Vesutkin Odnoga
7-3 55:40 UTE Vincze Sikorcin Bodó
34 Kapura lövések száma 45
26 Kiállításpercek 14

A piros-kékek nem tudták tartani a lépést a lilákkal

 

Az UTE–Opten Vasas HC mérkőzés összefoglalója.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR ÉLŐ
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum