Az FTC-Telekom megelőzheti a Brassót is

   

A zöld-fehérek erdélyi túrájuk legfontosabb célját már elérték, vasárnap este elégedetten zárhatják az alapszakaszt.

Minden bizonnyal a második helyen végez a 2020/21-es Erste Liga-szezon alapszakaszának végén az FTC-Telekom. Az előző évad megosztott bajnokának az elmúlt hetekben volt egy bukdácsolós időszaka, 3 tükörsima vereséget szenvedett egymás után – a DEAC, a MAC HKB és a Csíkszeredai Sportklub ellen –, fontos kérdésként merült fel ekkor, hogy mikor sikerül fordulatot végrehajtania a társaságnak. Nos, ez a legjobbkor következett be, az SC Csíkszereda otthonában másodjára kiütéses győzelmet aratott a Fodor Szabolcs-legénység, amit megfejelt egy gyergyói 4-0-val is. Ezzel az ismét lendületbe jött Fradi visszaelőzte a csíkiakat – nem mellékes, hogy az általában backupként számításba vett Nagy Kristóf, akit időközben sok kritika ért, mindkétszer bizonyította: igenis lehet rá számítani a kiélezett helyzetekben –, és minimális esélye az alapszakasz-győzelemre is maradt. Ehhez “csupáncsak” le kell győznie vasárnap este a Brassót, majd ki kell szurkolnia, hogy a hátralévő három GYHK–Corona meccsen Szilassy Zoltán együttese legalább 8 pontot szerezzen. Mindez nem lehetetlen, de nincs is sok realitása. Az viszont így sem mindegy, hogy az Erste Liga két legjobb együttese milyen emlékeket őriz majd a másikról a playoff végéhez közeledve. Ugyanakkor ne szaladjunk ennyire előre, hiszen ebben a mezőnyben enyhén szólva sem biztos, hogy a fináléban az alapszakasz két legjobbja találkozik majd. Egyelőre tehát a konkrét tét annyi, hogy a nap végére a kék-sárgák vagy a zöld-fehérek állnak-e majd a magyar bázisú nemzetközi bajnokság táblázatának élén.

Corona Brassó–FTC-Telekom 2-5

   

A zöld-fehérek legyőzték a listavezetőt az utolsó alapszakaszmeccsükön, és át is vették az első helyet az Erste Liga-tabellán.

A hazaiaknál továbbra sem volt Tomas Klempa, míg a kapuban Tőke Zoltán kezdett. A zöld-fehérek összeállításában az erdélyi túra negyedik meccsén ismét felbukkant Arany Gergely neve, a sérüléséből felépült hálóőrt be is állította a kezdőbe Fodor Szabolcs azt követően, hogy a fiatal Nagy Kristóf az első szeredai meccs kudarca után előbb 1, majd 0 góllal hozott le két rangadót. A Fradinak bő 6 percre volt szüksége, hogy 2 gólos előnyre tegyen szert, Németh Attila és Justin Hodgman volt eredményes. A vendéglátók a 15. percben Péter Balázs révén szépítettek előnyben, ám erre Kulmala rövidesen válaszolt, 1-3. Nem sokkal később egy-egy kulcsemberüket elveszítették a felek, Cody Carlson és Hodgman úgy összekapott, hogy zuhanyozni küldték őket a játékvezetők. A második játékrész sokkal kevésbé heves hangnemben bonyolódott le, gól nem is született, a kék-sárgák kétszer kerültek kétperces emberelőnybe, egyikkel sem tudtak élni. A harmadik felvonásban ismét megélénkültek az események, amiről elsősorban a Fradi gondoskodott, amennyiben a 46. percben Kóger és Tóth Adrián is betalált, 1-5. A folytatásban Fowlie szépített, ám ennél többre nem jutottak a kék-sárgák, 2-5 lett a végeredmény. Az FTC-Telekom erdélyi túrája 4 meccséből 3-at megnyert, 9 ponttal tér haza tehát, és 1 egység az előnye a tabella élén. A Brassónak még 3 meccse hátravan a Gyergyói HK ellen, ezeken elég 2 pontot szereznie ahhoz, hogy a zöldeket visszaelőzve megnyerje az alapszakaszt, és elsőként választhasson negyeddöntős ellenfelet.

braftc

fotó: Corona Brassó

Minden hibánkat kihasználták

   

Az Erste Liga-alapszakasz két legjobb csapatának utolsó meccsét így kommentálták a vezetőedzők.

Dave MacQueen, Brassó: „Az ellenfél ezúttal jobb volt. Gyorsabbak, erősebbek voltak, minden hibánkat kihasználták, mi pedig nem úgy játszottunk, ahogy egy ilyen csapat ellen kellene. Elismerés illeti a Fradit.”

Fodor Szabolcs, FTC-Telekom: „Jól játszottunk, nagyszerű csapatmunka volt, külön öröm, hogy egy erős Brassó ellen, amely nem tudott egyenlő létszámnál gólt szerezni. Sok emberelőnyös lehetőségünk volt, a legtöbbet hoztuk ki a meccsből. Most pihenünk egy kicsit, hogy készen álljunk a rájátszásra.”

Erste Liga, Patinoarul Olimpic Brasov, 0 néző. Játékvezetők: Csomortani, Csomortani, Redai, Filip.
Tőke: 83,9% (Polc)
K
Arany: 94,6% (Nagy K.)
Carlson, McFadden, Tranca, Péter, Valchar
1
Ellerby, Hegyi, Nagy G., Hodgman, Kóger
Dame-Malka, Wilson, Finucci, Fowlie, Gliga
2
Tóth Gergely, Versteeg, Németh, Tóth A., Kulmala
Bors, Boriszenko, Mihály, Molnár Z., Molnár Zs.
3
Karmeniemi, Sarcia, Hajós, Somogyi, Sági
Gajdó T., Vasile A., Vasile N. R., Gajdó B., Szőcs
4
Boros, Bán, Roczanov, Tóth Richárd, Tóth Gergő
MacQueen Dave, Zsók Levente
E
Fodor Szabolcs, Hennelly Yul
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 03:40 FTC Németh Versteeg Kulmala
0-2 06:18 FTC Hodgman Versteeg Hajós
1-2 14:58 BRA PP Péter Tranca Boriszenko
1-3 16:37 FTC Kulmala Németh
1-4 45:04 FTC Nagy G. Tóth Gergely
1-5 45:49 FTC Tóth A.
2-5 48:26 BRA PP Fowlie Finucci
37 Kapura lövések száma 31
43 Kiállításpercek 35

Élesek voltak a kipattanóknál a zöld-fehérek

 

A Brassó–FTC-Telekom mérkőzés összefoglalója.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum