Pályaelőnyért rangadózik a DEAC és a MAC HKB

   

Az a gárda, amely megnyeri a vasárnapi debreceni mérkőzést, a 4. helyen végez az Erste Liga-alapszakaszban.

A Gyergyói HK FTC-Telekom elleni 0-4-es vereségével eldőlt, hogy már csak két csapatnak van esélye a tabella negyedik helyének megszerzésére. Ez a két együttes egymással játszik vasárnap este, és a győztest sem az UTE, sem a GYHK nem érheti utol. Jelenleg 1 pont a DEAC előnye a MAC HKB-hoz képest, míg egymás elleni eredményben az újbudaiak állnak jobban, így túlórában is elég nyerniük a helycseréhez. A meccs egyik nagy kérdése, hogy Kangyal Balázs tanítványai miként tudnak felállni az Újpesten kapott 10-1-es pofonból. Az igazsághoz tartozik, hogy Sofronék már előzőleg a Titánok otthonában sem játszottak jól, hiába zárták a nemzetközi szünet előtti időszakot egy igencsak meggyőző Fradi-veréssel. Könnyen lehet persze, hogy a két számjegyű vereség ébresztőleg hat a társaságra, akik Debrecenben csak azért is be akarják majd bizonyítani, hogy ennél sokkal, de sokkal többre képesek. Annál is inkább, hogy sikerükkel el tudnák kerülni a negyeddöntőben a három alapszakasz-dobogóst. A DEAC a kudarcos erdélyi túráját követően 3 győzelemmel folytatta, így lendületből érkezik a rangadóra, ha már esélyeket latolgatunk, akkor ez talán egy árnyalatnyit feléjük billenti a mérleg nyelvét. Mindazonáltal talán helyesebb, ha nem foglalunk állást, hanem inkább így fogalmazunk: bárki is nyeri ezt a sorsdöntő csatát, sikere nem fog meglepetésnek számítani.

DEAC–MAC HKB Újbuda 4-2

   

A debreceniek begyűjtötték a 3 pontot, amivel bebiztosították negyeddöntőbeli pályaelőnyüket.

A DEAC öt hátvéddel állt fel, miután Bogesic és Sándor Bence sem szerepelt, valamint Kozma helyett Mihalik kapott lehetőséget a csatárok közül. A MAC HKB Újbudánál folytatódott Tornyai és Csollák rotációja, ezúttal előbbi léphetett jégre. A jó iramú rangadó első emberelőnyét gólra váltották a debreceniek: Novotny a támadó harmadba érkezve nagyot lőtt, sikerrel. A vezető találat után a hazaiak nyomtak, de a nyitó harmad végére kiegyenlítettebb lett a játék. A szünet előtt Terbócs fejsérülést szenvedett, nyakmerevítővel és hordágyon hagyta el a jeget. A második felvonásban a DEAC emberhátrányban növelte előnyét: Molnár korongot szerzett a kapu mögött, passzából Dalecky az üres kapuba lőtt. A következő MAC HKB-fór már meghozta a szépítést, Macaulay lövésébe Sofron ért bele. Az újbudaiak ezt követően lendületbe kerültek, Hetényi több bravúrt is bemutatott. A meccs képében fordulatot hozott egy debreceni emberelőny, amit Kulesov révén kihasználtak, így visszaállt a kétgólos differencia. A harmadik harmad közepén Orban a vendégek 2. találatát. A végjátékban előbb Bálizsnak, aztán Hetényinek akadt több dolga. Az utolsó percben a vendégek kapusa lekorcsolyázott, Dalecky egy üres kapus góllal beállította a végeredményt.

A DEAC 4-2-re nyert, győzelmével bebiztosította az alapszakaszbeli 4. helyét és az azzal járó negyeddöntős pályaelőnyét. A MAC HKB Újbuda számára még 1 mérkőzés maradt az alapszakaszból, csütörtökön az UTE-val játszik.

debmac-20210221_DEAC-MAC-7

fotó: DEAC

Ez egy nagyon fontos győzelem volt a számunkra

   

Így látták a vezetőedzők a DEAC–MAC HKB Újbuda mérkőzést.

David Musial, DEAC: “Ez egy nagyon fontos győzelem volt a számunkra. Sikerült megszereznünk negyedik helyet, így itthon kezdhetjük a playoffot. Nagyon jól ment a játék, a srácok koncentráltan jégkorongoztak, meg tudták valósítani, amit megbeszéltünk. Öt hátvéddal játszottunk, ami nagyon nehéz amúgy is, de egy ilyen erős ellenfél ellen még nehezebb.”

Kangyal Balázs, MAC HKB: “Azt mondtam az öltözőben a srácoknak, hogy mindig az az elvárás, hogy ami bennük van, azt hozzák ki magukból, és ha a végén elég arra, hogy nyerj, akkor elég, ha nem, akkor nem, ilyen a sport. Nagyon jó meccset játszottunk szerintem, kár, hogy nem voltak nézők, igazi ki-ki összecsapás volt. Jobban kezdett a DEAC, ők többet tudtak pihenni, mivel mi játszottunk az Újpesttel egy elég horrorisztikus mérkőzést ,és nyilván ez a pálya sem kedvez az ellenfeleknek, amivel semmi probléma nincs, meg kell birkózni vele. A hazai pálya nagy előny, és ezzel jól éltek az elején. Utána a második és harmadik harmadban egészen magunkra találtunk, és nagyon jól játszottunk, úgyhogy egy szavam nem lehet.”

Erste Liga, Debreceni Jégcsarnok, 0 néző. Játékvezetők: Soós, Soós, Vincze, Mokrai.
Hetényi: 95,2% (Gönczi)
K
Bálizs: 94,3% (Farkas)
Kloz, Vokla, Dalecky, Turcotte, Novotny
1
Pozsgai, Dóczi, Schlekmann, Nagy K., Sofron
Sándor F., Kiss R., Molnár D., Izacky, Mazzag
2
Macaulay, Jászai, Orban Brance, Kreisz, Terbócs
Berta, Hári, Mihalik, Kiss P., Szűcs
3
Garát, Kovács, Kozma D., Pápa, Molnár B.
Pesztunov, Kulesov
4
Lőczi, Tornyai, Kedves, Majoross, Ritter
Musial David, Kecskeméti Áron
E
Kangyal Balázs, Marton Tibor
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 07:15 DEB PP Novotny Kloz Vokla
2-0 26:30 DEB SH Dalecky Molnár D.
2-1 30:30 BJA PP Sofron Macaulay Kreisz
3-1 36:12 DEB PP Kulesov Berta Izacky
3-2 50:08 BJA Orban Brance Pozsgai Kreisz
4-2 59:33 DEB EN Dalecky Turcotte
54 Kapura lövések száma 42
6 Kiállításpercek 4

Kapu mögötti kapushibából lőtték a másodikat

 

A DEAC–MAC HKB Újbuda mérkőzés összefoglalója.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum