Kezdődhet a ki-ki csata a nyolcadik helyért

   

Az előttünk álló napokban háromszor meccsel egymással az Opten Vasas HC és a Titánok, minden teljesen nyitott.

Azután, hogy a Dunaújvárosi Acélbikák kiszálltak az idei Erste Liga-szezonból, végképpen kétszereplősre szűkült a versenyfutás az utolsó negyeddöntős helyezésért. Ami már csak azért is rendkívül éles, mert a piros-kék gárda és a Fehérvár-farm az alapszakasz során még csak egyszer mérkőzött meg egymással, azaz lényegében playoff-kvalifikációba bonyolódhatnak mostantól. A képet egy további összecsapás árnyalja, a Vasasnak még lesz egy vendégjátéka hétfőn az UTE otthonában. Az említett egyetlen egymás elleni találkozóra Győrben került sor decemberben, akkor hosszabbításos hazai siker született. Ladányi Balázs együttese kedvezőbb pozícióból indul, hiszen jelenleg 3 pont az előnye a tabellán. Ez azonban arra természetesen nem elég, hogy egy szombati győzelemmel meg is legyen a rájátszás, bár kétségtelen, hogy hatalmas lépést jelente Szalmáék számára. A káposztásmegyerieket külön is motiválhatja, hogy újracsatlakozásuk óta még soha nem érték el a playoffot, ami a fehérvári-győri fiataloknak rendre össze szokott jönni. Más kérdés, hogy Kasper Vuorinen tanítványai az idén halványabbak a szokásosnál, az előző évadokban legalábbis energikusabbak és meggyőzőbbek voltak. Ami a két csapat aktuális formáját illeti, a Vasas a nagyszerű erdélyi túrája után – melynek során 2 győzelmet és 6 pontot szerzett – megtorpant, előbb a DAB, majd a DEAC otthonában kapott ki egyaránt 4 góllal, ez bizonyára ébresztőleg hatott a társaságra. A Titánok ezenközben pont nélkül tértek haza a határokon túlról, és 6 meccses vereségszériában vannak. A felek egyikének sorozata tehát mindenképpen megszakad, mégpedig a köztelevízió sportcsatornájának nyilvánossága előtt.

Opten Vasas HC–Titánok 7-2

   

Simán nyerte a 3 meccses “playoff-kvalifikáció” első felvonását Ladányi Balázs együttese, és már csak 1 pontra van szüksége a negyeddöntőhöz.

A hazaiaknál ezúttal is voltak miskolci vendégjátékosok, Révész az első, Mattyasovszky a negyedik támadótrióba került, a kapuban Tóth Balázs kapott lehetőséget. A vendégeknél az a Gyenes állt a vasak közé, akinek péntek este még a Vienna Capitals elleni Fehérvár-meccs második felében volt a rengetegnél is több dolga.

Élénk hoki zajlott az első harmadban, a piros-kékek energikusabbnak tűntek, jól működött a letámadásuk, ám a túloldalon is akadtak nagy helyzetek. Gól egy született, Révész Marcell a 17. percben négy Titán között csinálta meg a lövőhelyzetet, majd nem hibázott, ez volt a 20 éves támadó első gólja a felnőttek között, eddig még csak asszisztokig jutott mind az Extra-, mint az Erste Ligában, 1-0.

A második játékrész elejét megnyomták a vendéglátók, és ennek meg is lett az eredménye. Előbb Vesutkin tört be egy zseniális csel után az ellenfél kapuja elé, majd finoman átcsúsztatta a pakkot kötényben, utána Páterka adott nagy passzt Nagy Márknak, 3-0 a 26. percben. A két találat között Kasper Vuorinen időt kért a sorok rendezése végett, mérsékelt sikerrel. A későbbiekben valamelyest szelídült a tempó, ám a dominancia a piros-kékeknél maradt, jól mutatta ezt a 16-5-ös kapura lövési arány. A fölény az utolsó másodpercekben ismét góllá érett, Léránt talált be a a kékről, 4-0-nál mehettek pihenni a csapatok a második szünetre.

Ha addig még nem, akkor a 48. percben eldőlt minden, ekkor Bödök lőtte be Czakó kipattanóját, 5-0. A szituáció után kissé felforrtak az indulatok. Ezután szépítettek a Titánok Rétfalvi révén, amire azonnal válaszolt Bödök, 6-1 az 55. percben. Még két gól esett a kevésbé koncentrált folytatásban, a vendégektől Tiainen, a hazaiaktól Schmál volt eredményes, 7-2 lett a vége.

Ha a Ladányi-legénység pontot szerez hétfőn az UTE ellen, akkor az utolsó két Titánok–Vasasnak már nem lesz tétje. Akár igen, akár nem, Czakóéknak mindenképpen elég 1 pont ahhoz, hogy újabb kori Erste Liga-csatlakozásuk óta először ott legyenek a legjobb nyolc között.

vastit

fotó: Vasas Attila/Opten Vasas HC

Végre volt egy olyan meccs, amit domináltunk

   

Mestermérleg az Opten Vasas HC–Titánok mérkőzést követően.

Ladányi Balázs vezetőedző, Opten Vasas HC: „Végre volt egy olyan meccs, amit domináltunk, és nem könnyelműsködtük el, miután megéreztük, hogy mezőnyben az ellenfél fölé tudtunk kerekedni. Szerencsére jöttek a gólok is, igazi playoffhokit játszottunk. Úgy érzem, a hatvan perc túlnyomó többségében megvalósítottuk azt, amit megbeszéltünk. Betartottuk a taktikai utasításokat, egyedül a végén volt egy nagyjából tízperces időszak, amikor letértünk arról a vágányról, amin maradni szeretnénk. Nagyon örülök, hogy így láttam játszani a csapatot.”

Arany Máté másodedző, Titánok másodedzője: „A Vasas úgy állt bele a meccsbe, ahogy mi szerettünk volna az első pillanattól kezdve. Pörögtek a lábak, kemények voltak, ütköztek, veszélyesek voltak a kapunkra. Sok korongot szereztek agresszivitásból, mi pedig nem adtuk meg a biztosítékot sem a kapusunknak, sem pedig elöl a csatárainknak. Akkor tudtunk volna kijönni ebből a nyomásból, ha ez megy, de nem sikerült. Nem érzem, hogy az akarásunkkal gond lett volna, inkább túlzott akarásról volt szó, átestünk a másik oldalra, emiatt frusztráltak lettünk. Nem akkor és úgy voltunk kemények, ahol és amikor ez a meccs megkövetelte volna.”

Erste Liga, Vasas Jégcentrum, 0 néző. Játékvezetők: Kókai, Kókai, Pálkövi, Pálkövi.
Tóth: 89,5% (Sági)
K
Gyenes: 81,6% (Szeles)
Bukor, Tornyai, Czakó, Bödök, Révész
1
Erdély, Reiter, Császár, Luusuaniemi, Tiainen
Seregély, Léránt, Turbucz, Odnoga, Schmál
2
Dobmayer, Vas, Balogh, Dézsi, Madácsi
Ozols, Kmec, Szalma, Vesutkin, Páterka
3
McNulty, Kóger, Vincze, Kovács, Jakimcsuk
Kováts, Szlama, Mattyasovszky, Csiki, Nagy M.
4
Hajnal, Ambrus, Németh K., Rétfalvi
Ladányi Balázs, Revák Zoltán
E
Vuorinen Kasper, Arany Máté Dániel
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 16:11 VAS Révész Bödök Ozols
2-0 22:07 VAS Vesutkin Kmec
3-0 25:44 VAS Nagy M. Páterka Csiki
4-0 39:50 VAS Léránt Szalma Turbucz
5-0 47:56 VAS Bödök Czakó Révész
5-1 54:08 FHA Rétfalvi Ambrus Reiter
6-1 54:35 VAS Bödök Révész Kováts
6-2 55:17 FHA Tiainen Császár
7-2 57:21 VAS Schmál Turbucz Kováts
38 Kapura lövések száma 19
19 Kiállításpercek 21

Zseniális csel után talált be Vesutkin

 

Az Opten Vasas HC–Titánok mérkőzés összefoglalója.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE INFO
EL 18:30 FTCSCC INFO
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum