McDavid- és Draisaitl-pontok nélkül nyert az Oilers

 

Az Edmonton legyőzte tartományi riválisát, pedig klasszisai nem villogtak. Az NHL-játéknap a kapusokról szólt.

A Carolina szoros meccsen húzta be a két pontot a szezon meglepetéscsapata, a Chicago ellen. A második harmad elején már kettővel mentek a hazaiak, ám innen még vissza tudtak kapaszkodni Toewsék, a második szünetben egyenlő volt az állás. A záró játékrészben azonban túl sok kiállítást szedtek össze, a Canes két előnyt is gólra váltott, majd üres kapura is eredményes volt. Carl Södeberg emberelőnyös gólja az utolsó percben így már csak szépségtapasz volt. A Carolina a legutóbbi 5 meccséből a negyediket nyerte meg, ezzel továbbra is ott van központi divízió élmezőnyében. Niederreiter duplázott, a fiatal cseh csatár, Martin Necas győztes gólt szerzett, emellett gólpasszt is adott.

A divízió másik váratlan erősségének, a bombaformában játszó Floridának nem okozott gondot a gyengélkedő Detroit. A Panthers már az első harmadban bekezdett, négy gólt is lőtt, Greisst lecserélték, ám ettől nem sokkal lett jobb a játék képe. Négy kiállításból egy gólt sem tudott szerezni a Red Wings, ami nem új jelenség, játékosai 11 meccs óta nem képesek emberelőnyben betalálni, pedig nem kevesebb, mint 33 alkalommal próbálkohattak. A túloldalon Patric Hörnqvist két gólt, Aleksander Barkov egy gólt és egy asszisztot, az elnyűhetetlen Keith Yandle három gólpasszt szerzett. Ki kell emelni Chris Driedger kapust is, aki ugyan 9 millió dollárral keres kevesebbet Szergej Bobrovszkijnál, mégis lényegesen jobb nála minden mutatóban, nem véletlenül van több meccse, mint orosz csapattársának. Ő most 30 védéssel hálálta meg a bizalmat.

Az NHL klasszikus párharcainak egyike a liga két albertai csapata, a Calgary és az Edmonton közötti. Nem volt ez másként ezúttal sem, szoros meccsen 2-1-re győzött az Oilers. Itt is a kapuban láttuk a legjobb teljesítményt, a 39. születésnapját márciusban ünneplő Mike Smith 20 lövést hárított, ebben a szezonban vele még nem kapott ki az Edmonton. Arra ritkán van példa, hogy az Edmonton úgy nyerjen, hogy sem Connor McDavid, sem Leon Draisaitl nem szerez pontot, ilyen 2017. január 14-én történt utoljára. Gólt lőtt viszont Jesse Puljujärvi, aki idén talán megragadhat a legjobbak között. A 193 centis finn csatárt a 2016-os draft 4. helyén vitte el az Oilers, de nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, 139 meccsen 37 pontig jutott, a tavalyi szezont teljes egészében nevelőegyesületében töltötte, és amíg állt az NHL, addig is a Kärpätben játszott. Idén 18 meccsen 8 pontja van.

Winnipegben az első számú kapus, Connor Hellebuyck hat találkozó után kapott pihenőt, a helyére beálló Laurent Brossoit pedig a lehetőséggel élve a meccs hőse lett: 29 alkalommal védett, shotouttal zárt, a Jets 2-0-ra győzött a Vancouver ellen, üres kapus góllal. A Canucks továbbra sem találja a játékát, ráadásul rezílienciában sem túl erős, hiszen ebben a szezonban 11-szer kapta az első gólt, és soha nem tudott innen nyerni. Ezúttal Mark Scheifele volt a vancouveriek végzete, aki parádésan használta ki, hogy Edler ütőjén felpattant a korong, saját harmadából kispriccelve szólózott és szerezte meg a mérkőzést eldöntő gólt a 8. percben. A kanadai csatár sorozatban negyedik meccsén talált be, 9 meccses szériában van, egyéni rekordja 10 összecsapás, öt évvel ezelőtt volt ilyen formában utoljára.

NHL, 2021. február 19.:

Carolina?Chicago 5-3
G.: Niederreiter (2), Trocheck, Necas, Slavin ill. Kane, Mitchell, Söderberg

Detroit?Florida 2-7
G.: Ryan, Filppula ill. Hörnqvist (2), Lammikko, Weegar, Barkov, Ekblad, Duclair

Calgary?Edmonton 1-2
G.: Anderson ill. Puljujarvi, Haas

Vancouver?Winnipeg 0-2
G.: ? ill. Scheifele, Appleton

Sorsolás
Tabella
Kanadai táblázat

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum