Az FTC-Telekom visszaelőzheti a Sportklubot

   

A Gyergyói HK-nak is nagy szüksége van a pontokra, hiszen még a 4. helyet is elérheti.

Komoly Erste Liga-rangadóra kerül sor szombat este Gyergyószentmiklóson. Azok után, hogy a Csíkszeredai Sportklub befejezte az alapszakaszt – egy sima győzelem után egy sima vereséggel az FTC-Telekommal szemben –, érdeklődve figyelheti, hogy vajon hagyják-e megőriznie második helyét az Erste Liga-tabellán, vagy kénytelen lesz átadni azt a nagy riválisnak. Az egymás elleni eredmények a zöldeknek kedveznek ebben a párban, így a hátralévő 2 erdélyi találkozójukon elég összesen 2 pontot szerezniük. Erre talán nagyobb esélyük van a GYHK ellen, mint vasárnap a listavezetői pozícióját még védeni kénytelen Brassó otthonában. Annál is inkább, hogy az eddigi három Fradi–Gyergyón két ízben is Fodor Szabolcs legénysége örülhetett, amely ráadásul mindannyiszor pontot tudott szerezni. Az utóbbi hetekben mindazonáltal magára talált Szilassy Zoltán csapata is. Hiába nézett ki sokáig úgy, hogy a góllövéssel olykor hadilábon álló piros-fehérek 7. helye szinte bebetonozódott, szűk győzelmeiknek köszönhetően beérték az előttük állókat, az UTE-t néhány nap erejéig meg is előzték, és mivel még 4 meccsük hátravan, bravúros hajrával akár negyedikek is lehetnek, kiharcolva a pályaelőnyt a negyeddöntőre, és elkerülve, hogy az első körben választhatók legyenek. Ehhez persze valóban hatalmas bravúrokra lenne szükségük, lévén, hogy az említett 4 meccsből 3-at a Corona ellen kell megvívniuk jövő héten. Ahhoz pedig, hogy a sanszaikat érdemben megtartsák, mindenekelőtt a Fradit lenne fontos legyűrniük. Két pontokra éhes csapat küzdelmére számíthatunk tehát, amelyek alighanem playoffüzemmódban hajszolják majd a pakkot a gyergyószentmiklósi jégpályán.

Gyergyói HK–FTC-Telekom 0-4

   

A ferencvárosiak az első harmadban eldöntötték a gyergyószentmiklósi meccsüket, sikerükkel a 3. helyre tolták a Csíkszeredát.

A kéthetes Erste Liga-pihenőt követően jégre lépő GYHK-nál Basaraba és Koskiranta nem játszott a Titánokat legyőző csapatból, helyettük St. Amant, Benedek és Csergő lépett jégre. Az FTC-Telekom ugyanabban a sorösszetételben szerepelt, mint a Sportklub elleni 5-1-es sikere során. A meccs néhány perces késéssel indult rolbaproblémák miatt. A gyergyóiak kezdtek jobban, mégis a zöld-fehérek kapták az első emberelőnyt, amit bár nem használtak ki, de felvették a hazaiak tempóját. A meccs első gólját az FTC szerezte: egy elhozott buli után Nagy Gergő ért bele jól egy kék vonalas lövésbe. Három perccel később megint a vendégek csapatkapitánya volt eredményes, ezúttal cselek után talált be éles szögből. A nyitó harmad végén megszületett a 3. zöld-fehér találat, Somogyi használta ki, hogy nem tudtak felszabadítani a gyergyószentmiklósiak. A második felvonás áthúzódó GYHK-fórral indult, sőt 5 a 3-ra is támadhattak a hazaiak, de nem tudtak szépíteni, ahogyan a későbbi emberelőnyeikből sem. A harmadik játékrész első érdemi jelenete St. Amant öklöse volt Tóth Adrián felé, amit egy fájdalmas testre ütés miatt osztott ki. A legvégén pedig büntetésperceket gyűjtött néhány jégkorongozó, az ebből kialakult emberelőnyt Kulmala használta ki. Nagy Kristóf shutouttal zárt, legutóbb 2019. december 1-jén védett hibátlanul a HKB ellen.

Az FTC-Telekom 4-0-ra nyert, vasárnap Brassóban fejezi be erdélyi túráját, ahol akár a tabella élére is kerülhet. A Sportklub az alapszakasz 3. helyén zár. A Gyergyói HK-nak még 3 Brassó elleni meccse maradt az alapszakaszból.

gyeftc-IMG_4744

fotó: Szász Adorján/Gyergyói HK

Jól játszottunk, azért is tudtunk vezetni

   

A két vezetőedző mellett Nagy Kristóf és Fejes Nándor játékosok is nyilatkoztak a Gyergyói HK–FTC-Telekom mérkőzésről.

Erste Liga, Gyergyószentmiklós, 0 néző. Játékvezetők: Csomortani, Csomortani, Bandi, Crisan.
Cooke: 89,7% (Szakács)
K
Nagy K.: 100% (Földes)
Kozma, Troncinsky, Ouellette-St. Amant, Silló, Pance
1
Ellerby, Hegyi, Nagy G., Hodgman, Kóger
Imre, Podlipnik, Bíró, Szabó, Szigeti
2
Tóth Gergely, Versteeg, Németh, Tóth A., Kulmala
Raszulov, Ferencz Csibi, Benedek, Lázár, Csergő
3
Karmeniemi, Sarcia, Hajós, Somogyi, Sági
Fejes, Barabás, Sára, Elekes Darabont
4
Boros, Farkas, Roczanov, Tóth Richárd, Tóth Gergő
Szilassy Zoltán, Góga Attila
E
Fodor Szabolcs, Hennelly Yul
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 07:22 FTC Nagy G. Somogyi Hegyi
0-2 10:16 FTC Nagy G. Sági Németh
0-3 19:27 FTC Somogyi Tóth A. Nagy G.
0-4 59:31 FTC PP Kulmala Tóth A. Nagy G.
36 Kapura lövések száma 39
32 Kiállításpercek 20

Villámgyorsan duplázott Nagy Gergő

 

A Gyergyói HK–FTC-Telekom mérkőzés összefoglalója.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR ÉLŐ
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum