0 pontos erdélyi túra után kapaszkodhat az UTE

   

A lila-fehérek vendége a közvetlen rivális MAC HKB lesz, komoly izgalmak várhatók az Erste Liga 4–7. helyén.

Az elmúlt napokban elsősorban a dobogósokra figyeltünk a magyar bázisú nemzetközi bajnokságban – megvolt rá az okunk –, ám itt az ideje, hogy kissé lentebbre vessük tekintetünket. Izgalmas és sokesélyes csata zajlik ugyanis az utolsó pályaelőnyt jelentő helyezésért, amelyet akár 3 csapat is elérhet. A pozíciót jelenleg a DEAC foglalja el, ám David Musial együttesének már csupán 1 mérkőzése van hátra. A mögötte 1 ponttal álló MAC HKB-nak 3 találkozója van tartalékban, a 6. helyezett Gyergyónak 4. A DEAC-ot akár a 7. UTE is megelőzheti egy huszáros hajrával, ám a lilák 5.-nél jobbak semmilyen esetben sem lehetnek. Az Újpest szenzációs decemberi-januári szériájának köszönhetően – amikor 10 meccset nyert zsinórban – a dobogóig kapaszkodott, ám azóta nagyot fordult a széljárás. Mindezt nem a csapat húzóembereinek formahanyatlása okozta, hanem a hiányuk. Olyanok estek ki sérülés miatt, mint Rajna, Bodó, Just, Benk vagy Sikorcin, így várható volt, hogy nem lesz diadalmenet a második erdélyi túra, és ez be is igazolódott, pont nélkül tért haza az együttes. Ennek lett a következménye a 7. hely, no meg annak, hogy a DAB koronavírusos összeomlása nyomán az utóbbi hetekben amúgy is magára találó Gyergyó játék nélkül további 3 ponttal gazdagodott. A lilák számára most nyilván az a feladat, hogy formába hozzák magukat a rájátszásra, ahol bárki is választja őket, egészen biztosan nem számíthat sétagaloppra. Főként, hogy úgy néz ki: az említett kulcsemberek ismét csatasorba állhatnak. Ami a MAC HKB-t illeti, az újbudaiaknak minden sanszuk adott az említett negyedik hely elérésére, a sorsuk pedig a saját kezükben van. Ha a Gyergyó nem söpri el a Brassót és a Fradit, akkor elég legyőzniük a DEAC-ot, de persze az UTE elleni dupla során is a győzelmekért mennek jégre. Először is a Megyeri úton. A felek eddig 1-1-re állnak ebben a szezonban.

UTE–MAC HKB Újbuda 10-1

   

Az újpestiek többek között a sérüléseikből felépült első soros csatáraiknak köszönhetően a szezon eddigi legnagyobb arányú győzelmét aratták.

Az UTE kapujába visszatért Rajna, míg a mezőnyjátékosok tekintetében 4 helyen változott a keret: újra játszhatott Benk, Bodo, Just és Sikorcin, miközben Rokaly-Boldizsár, Zsigmond, Horváth András és Molnár kimaradt. A MAC HKB Újbudánál Jászai és Csollák játszott, míg Tornyai és Bugár pihent. A 4. percben a hazaiak megszerezték a vezetést, miután Just lövése úgy pattant meg Bálizs mamutján, hogy az átpörgött a kapus fölött és beesett a kapuba. Másfél perc sem telt el, amikor Vorobjov betalált a saját kipattanójából, így gyorsan megléptek 2-0-ra a lila-fehérek. A nyitó harmad közepén háromgólosra nőtt az előny, Sotlar is eredményes volt a hazaiaktól. A játékrész folytatásában 2 másodperc alatt 2 kisbüntetést is begyűjtöttek az újbudaiak, az 5 a 3 elleni lehetőséget Vorobjov révén kihasználták az újpestiek, 4-0. A MAC HKB is játszhatott kettős emberelőnyben, Rajna hibátlanul védett. Csak 22 másodperc telt el a második játékrészből, amikor Bodo meglőtte az 5. UTE-gólt. Ekkor kapust cseréltek a vendégek, Bálizs helyére Farkas érkezett. Az új hálóőr 5 percig maradt makulátlan, Bodo talált be neki. Nem sokra rá szépítettek az újbudaiak, Sofron lőtt kiszorított helyzetből pontosan, 6-1. A mérkőzés felénél Just is meglőtte a második gólját. A harmad végén rosszul cseréltek a vendégek, a 3 az 1 elleni támadást Perkovich zárta sikerrel, 8-1. A záró felvonásban 6 percet kellett várni az első gólra: két kivédekezett lila-fehér hátrány után Stadel lőtte meg a 9. újpesti találatot. A MAC HKB próbált kozmetikázni az eredményen, hiába: 3 perccel a vége előtt Vincze egy pontos próbálkozással megszerezte a 10. UTE-gólt.

Az Újpest 10-1-re nyert, legutóbb a Titánok ellen jutottak el két számjegyű gólmennyiségig a lila-fehérek – a MAC HKB még nem kapott ennyit –, akik hétfőn az Opten Vasas HC-t fogadják. Az újbudaiak vasárnap Debrecenben játszanak rangadót.

utemac_MI_0302

fotó: Jani Martin/UTE

Vannak ilyen napok, amikor ez megtörténik

   

Így látták a vezetőedzők a kiütéses hazai győzelemmel véget ért UTE–MAC HKB Újbuda mérkőzést.

Virág Csaba, UTE: “Fontos volt nekünk, hogy győzelemmel folytassuk az erdélyi túra után. Az eredmény másodlagos, messzemenő következtetést nem vonhatunk le belőle. A győzelem az győzelem, örülünk neki. Hatékonyak voltunk a kapu előtt, jól kezdtük a mérkőzést, az megalapozta a maradék 50-55 percet is. Az emberhátrányos védekezésünk nagyon rendben volt, örülök, hogy abban tudtunk fejlődni. Most úgy álltak a csillagok, ahogy nekünk kellett, de helyén kell kezelni ezt a sikert. Nekünk az alapszakasz negyedik helyére már nincsen sanszunk, de szeretnénk olyan formába kerülni a rájátszásra, hogy bárki választ minket, annak kemény fejtörést okozzunk.”

Kangyal Balázs, MAC HKB: “Nem hinném, hogy nagy jelentősége van annak, hogy hány góllal kaptunk ki. A célunk az, hogy bekerüljünk a legjobb négy közé, javíthatunk vasárnap. Hokiztam már annyit életemben, hogy tudom, vannak ilyen napok, amikor ez megtörténik. Lehet, hogy ez a vereség még egy kicsit jót is tesz nekünk, bármilyen furcsa. Tisztában voltunk az ellenfél játékerejével, pihentek voltak, sok sérültjük most tért vissza. Nem vagyok sem csalódott, sem elkeseredett, gratulálunk az ellenfélnek.”

Erste Liga, Megyeri út, 0 néző. Játékvezetők: Varjú, Varjú, Balla, Kis-király.
Rajna: 98,0% (Duschek)
K
Bálizs: 80,0% (Farkas: 58,3%)
Kiss, Selan, Benk, Bodo, Just
1
Pozsgai, Dóczi, Schlekmann, Nagy, Sofron
Pokornyi, Stadel, Sikorcin, Sotlar, Vincze
2
Macaulay, Jászai, Orban, Kreisz, Terbócs
Varga, Kovács A., Perkovich, Rafaj, Vorobjov
3
Garát, Kovács B., Kozma, Ritter, Molnár B.
Horváth Á., Godó, Kovács S., Nemes
4
Lőczi, Csollák, Kedves, Majoross, Pápa
Virág Csaba, Baróti Zsolt
E
Kangyal Balázs, Marton Tibor
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 03:23 UTE Just Bodo Benk
2-0 04:46 UTE Vorobjov Perkovich Rafaj
3-0 09:44 UTE Sotlar Perkovich
4-0 15:48 UTE PP2 Vorobjov Perkovich Selan
5-0 20:22 UTE Bodo Kiss Just
6-0 25:42 UTE Benk Bodo Nemes
6-1 26:54 MAC Sofron Schlekmann Pozsgai
7-1 32:40 UTE Bodo Vincze Kiss
8-1 37:24 UTE Perkovich Vorobjov Varga
9-1 45:52 UTE Stadel Vincze
10-1 57:01 UTE Vincze Sotlar
37 Kapura lövések száma 49
12 Kiállításpercek 4

Már az első gól is roppant különös volt Újpesten

 

Az UTE–MAC HKB Újbuda mérkőzés összefoglalója.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
február 21., vasárnap
ICEHL 16:00 RBSAVS 4-1VÉGE
EL 17:30 BRAFTC 2-5VÉGE
EXL 17:30 MISNIT 2-4VÉGE
  • DIGI SPORT 3
EL 18:30 DEBMAC 4-2VÉGE
február 22., hétfő
KHL 17:30 JOKVIT 
  • SPORT 2
EL 18:00 UTEVAS 7-3VÉGE
február 23., kedd
EL 17:30 BRAGYE 7-3VÉGE
ICEHL 20:15 HCBAVS 4-3VÉGE
február 24., szerda
EL 17:30 BRAGYE 4-3 HVÉGE
EL 18:30 TITVAS 2-5VÉGE
február 25., csütörtök
EL 17:00 MACUTE 2-3 HVÉGE
  • M4 SPORT
KHL 17:30 AVGSZJ 
  • SPORT 2
február 26., péntek
NHL 01:30 WSHPIT 
  • Arena4
EL 17:30 GYEBRA 
EXL 18:30 SBAMIS 
EL 18:40 VASTIT 
ICEHL 19:15 AVSHCB 
  • DIGI SPORT 2
február 27., szombat
NHL 21:00 NSHCBJ 
  • Arena4
február 28., vasárnap
ICEHL 16:00 VICAVS 
EXL 17:30 MISBBY 
  • DIGI SPORT 3
Partnerünk
Archívum