A Sportklub bebiztosíthatja a második helyét

   

Ha a csíkiak csütörtökön is legyőznék az FTC-Telekomot, annak a Brassó is örülhetne, hiszen megnyerné az Erste Liga alapszakaszát.

Egyértelmű győzelmet aratott szerdán a zöld-fehérek felett a Csíkszeredai Sportklub. Jason Morgan együttese a mérkőzés 34. percére lezárta a fejezetet, valóságos csoda lett volna, ha a Fradi vissza tud jönni 0-5-ről. Ezzel együtt a vendégek mindent megtettek a végén, 1-6-ról felzárkóztak mínusz kettőre, kapuslehozatallal is próbálkozhattak, ám az egyenlítésnek nem volt realitása. Mezőnyben nem volt ekkora különbség a két együttes között, a zöldek semmivel sem támadtak kevesebbet, ám hátul most lényegesen jobban működött a Sportklub. A vezetőedző a jelek szerint jól döntött, amikor néhány kevésbé hasznos csatár helyett mind a három légiós védőjét bevetette. Az FTC produkcióján ezzel szemben nyomot hagyott Arany Gergely hiánya, emellett különösen is fájdalmas lehetett az  emberelőnyben bekapott két találat. A csütörtöki meccs kulcsa alighanem megint a kapusteljesítmény és a védekezés minősége lesz, ebben kell nagyot lépnie előre Fodor Szabolcs legénységének. A csíkiak számára minden egyszerű a továbbiakra nézvést. Ők estére befejezik az Erste Liga-alapszakaszt – ahhoz képest, hogy milyen sokáig le voltak maradva mérkőzésszámban, másodikként zárnak az egész mezőnyben, a Dunaújvárosi Acélbikák idénye ugyanis már véget ért a sajnálatos fejlemények miatt –, és ha nyernek másodjára is, akkor a tabella második helyén végeznek. Vagyis egészen a döntőig pályaelőnyt élvezhetnek, és a velük a minap nem túl kesztyűs kézzel bánó Brassót is végig elkerülhetik. Az FTC-Telekom sikere esetén ellenben még bármi megtörténhet, a zöldek a Gyergyó és a Corona ellen megszerezhető további pontokkal visszaelőzhetik a Szeredát. Még egy dologra fel kell hívnunk a figyelmet: ha Nagy Gergőék ma sem szereznek pontot, akkor a 3. helyük is veszélybe kerülhet, mert bár a 4. DEAC nem érheti utol őket, az 5. MAC HKB Újbudának a matematikai esélyei megmaradtak erre.

SC Csíkszereda–FTC-Telekom 1-5

   

A Sportklub súlyos vereséggel zárta az Erste Liga-alapszakaszt, a Fradinak még 2 pontra van szüksége, hogy előzzön a második helyen.

Jason Morgan, a hazaiak vezetőedzője úgy döntött, ismét lehetőséget ad Makszim Szamankovnak, emiatt a védelemből hiányzott Alekszandr Loginov. A zöldek összeállításában érdemi változások nem voltak, ám a játékukban nagyon is, ennek köszönhetően az 5. percben két gólt lőttek pillanatok alatt, az elsőt Somogyi, a másodikat Tóth Gergely, 0-2. Nem sokkal később két kisbüntetést kaptak a csíkiak gyors egymásutánban, az öt a három elleni szituációt Nagy Gergő használta ki, 0-3. Két és fél további perc elteltével Hajós is beköszönt, 0-4, majd egy hátrány kibekkelése után Kóger tette meg a magáét, 0-5. A Fradinak 13 és fél percre volt szüksége ahhoz, amire ellenfelének egy nappal korábban 34, vagyis az 5 gólos vezetéshez és a lényegi kérdések lezárásához. A második játékrészre már László Arnolddal a vasak között érkezett a Sportklub, és ennél a cserénél több nem is került be a jegyzőkönyvekbe, kiállítások és gólok nélkül ment le ez a periódus. A Szereda többet próbálkozott, ám a vendégek védelme jól zárt, és a kapuban Nagy Kristóf is hibátlan teljesítményt nyújtott. Az utolsó felvonásra ismét lehetőséget kapott Szamankov – hogy ennek a szokatlan visszacserének mi volt az oka, nem tudjuk –, több vendéggól ennek ellenére nem esett, a megszaporodó kiállítások sem hoztak változást az állásban egészen az 58. percig. Akkor Judd Blackwater meglőtte a székelyek becsületgólját, beállítva az 1-5-ös végeredményt. Az FTC-Telekom alaposan visszavágott a szerdai sima vereségért, így ha Gyergyóban és Brassóban összesen legalább 2 pontot szerez, akkor másodikként zár, a csíkiak pedig harmadikak lesznek. Fodor Szabolcs legénysége még az 1. helyet is elérheti, ám erre inkább csak matematikaiak a sanszai.

sccftc3

fotó: Pál Zoltán: SC Csíkszereda

Talán azt hittük, hogy könnyebb dolgunk lesz

 

Így látták a vezetőedzők az Erste Liga-alapszakasz utolsó SC Csíkszereda–FTC-Telekom mérkőzését.

Jason Morgan, SC Csíkszereda: „Talán azt hittük, hogy könnyebb dolgunk lesz a szerdai győzelem után. Fizikailag és mentálisan is elfáradtunk kicsit, meccsekkel teli, hosszú időszak van mögöttünk. Ilyen a jégkorong: öt percre leblokkolsz, és az ellenfél üt öt gólt. Úgy érzem, jók voltunk az alapszakaszban, összességében elégedett vagyok, de most pihenőre van szükségünk, hogy fel tudjunk készülni a rájátszás első fordulójára.”

Fodor Szabolcs, FTC-Telekom: „A szerdai meccs után beszéltünk a srácokkal arról, hogy a helyzeteinket nem tudtuk értékesíteni. Másodjára szerencsére sikerült javítani. A helyzeteinket a találkozó elején belőttük, emberelőnyben is eredményesek voltunk, kivédekeztünk mindegyik hátrányunkat. A meggyőző első harmadunk után az előnyünk kitartott a végéig.”

Erste Liga, Vákár Lajos Műjégpálya, 0 néző. Játékvezetők: Csomortani, Csomortani, Andre, Bandi.
Szamankov: 76,2% (László: 100%)
K
Nagy K.: 95,7% (Földes)
Kuljas, Papp, Becze, Bíró, Taratuhin
1
Ellerby, Hegyi, Nagy G., Hodgman, Kóger
Farkas T., Wishart, Combs, Blackwater, Yellow Horn
2
Tóth Gergely, Versteeg, Németh, Tóth A., Kulmala
Láday, Salló, Casaneanu, Fodor, Rokaly
3
Karmeniemi, Sarcia, Hajós, Somogyi, Sági
Györfy, Ilyés, Sándor, Gecse O.
4
Boros, Farkas L. S., Roczanov, Tóth Richárd, Tóth Gergő
Morgan Jason, Hozó Levente
E
Fodor Szabolcs, Hennelly Yul
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 04:12 FTC Somogyi Tóth A.
0-2 04:42 FTC Tóth Gergely Nagy G. Tóth A.
0-3 08:24 FTC PP2 Nagy G. Kulmala
0-4 10:50 FTC Hajós Hegyi Hodgman
0-5 13:25 FTC Kóger Hajós Versteeg
1-5 57:57 SCC Blackwater Becze
23 Kapura lövések száma 33
14 Kiállításpercek 6

2 perc hiányzott Nagy Kristófnak a shutouthoz

 

Az utolsó Csíkszeredai Sportklub–FTC-Telekom mérkőzés összefoglalója.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum