Hydro Fehérvár AV19?Vienna Capitals 3-11

   

A magyar ICEHL-csapat a szezon messze legrosszabb meccsét játszotta, eddig 6 gól volt a legtöbb, amit kapott az együttes.

Jó iramú oda-vissza hokival indult a mérkőzés. Bécsi próbálkozások után Hargrove kapura törése és Horváth Milán lövése is gólt ígért, utóbbi Starkbaum hónaljáról vágódott mellé. Remek első tíz percet produkáltak a csapatok, a szerzett korongokkal villámgyorsan mentek át a semleges harmadon és értek oda a kapuk elé. Egy ilyen akcióból született az első gól is: Petan és Bartalis 2 az 1 ellen meglódultak, utóbbi elvitte az embert, így a kanadai-olasz tisztán lőhetett a hálóba (1-0). 40 másodpercig örülhettek a fehérváriak, Nissner gyorsan egyenlített (1-1). A játékrész második fele már egyértelmű vendégfölényt hozott. A 13. percben Artner góljával fordított a Capitals (2-1). A hazai védelem sokszor lyukasnak tűnt, Janusnak volt dolga bőven. Hargrove és Wukovits mentek egymásnak, a tumultusban az egyik játékvezető is a földre került, mindketten lehiggadhattak a büntetőpadon. Hargrove 2+2 percet kapott, Erdély emberhátrányban korongot lopott, Szitához passzolt, Starkbaum megakadályozta az egyenlítést. A támadás végén a menteni igyekvő Antal telibe kapta a kaput, rögtön látszott, hogy nagy a baj, az első diagnózis szerint csuklótörést szenvedett. A 17. percben rossz ütemben mentek cserélni a mieink, az elcsúszó védekezést Johnson góllal büntette (1-3).

A középső harmad hazai lehetőséggel indult, Erdély egy kapu előtti kavarodásban nem tudta bekotorni a pakkot. A másik oldalon Loney szemfülesebb volt, elfektette Janust, majd a hálóba helyezett, amivel már három volt közte (1-4). Másfél perccel később emberelőnyből Rotter is betalált, góljával a cserepadra küldve Janust (1-5). Az őt váltó Gyenes sem volt szerencsésebb, 20 másodperc sem telt el, felavatták a bécsiek: Wall lőtte a hatodikat (1-6). A gólesőt látva Antti Karhula időt kért, de ez sem segített. Kuralt ugyan közelebb hozta a mieinket (2-6), Hartl viszont azonnal visszaállította az ötgólos különbséget (2-7). Szerencsénk sem volt, a kapuvasról kifelé pattanó korongot Gyenes sodorta a gólvonal mögé. Johnson szabálytalanodott, belesérült, társai támogatták le a jégről. Az emberelőnyt Kähkönen váltotta gólra (3-7). Még mindig a harmad első felében jártunk, amikor Gyenes ütközött egy osztrákkal, a kapust kemény fából faragták, rövid ápolás után visszaállt a ketrec elé. A folytatás kevesebb gólt és több feszültséget hozott. Horváth Milán és Kittinger között szikrázott a levegő, utóbbi 10 perc fegyelmit kapott, miután játékon kívül odacsapott a fiatal bekknek. Erdély is sérelmezte, mikor túl keményen takarították el a kapu elől. Az adok-kapokból a Capitals jött ki jobban, Besse keresztpasszát Wall vágta a hálóba (3-8).

A záró harmadra eldőlt a mérkőzés. A Volánnak annyi maradt, hogy megpróbálja csökkenteni a különbséget, és lehetőleg megúszni tíz kapott gól alatt. Sajnos egyik sem sikerült. A feszültség nem csökkent, ezúttal Wukovits és Campbell talált egymásra, majd Petan is kiment két percre. Loney révén ezt a fórt is kihasználták a vendégek (3-9). Az 57. percben újfent emberelőnybe kerültek, és ez ezen az estén nem sok jót ígért: Archibald passzából Besse lőtte a tízediket (3-10). A frusztrációt mutatta, hogy az utolsó percben Hári is összeszedett egy kisbüntetést a játékvezető megsértése miatt. Bauer fórgólja adta meg a kegyelemdöfést (3-11). A csúcsformában hokizó bécsieknek minden összejött. Az első tíz perc után a Fehérvárnak esélye sem volt, és régen látott nagy verést kapott, ebben a szezonban 6 gólnál többet még egyszer sem kapott a magyar ICEHL-csapat. Gyorsan el kell felejteni ezt a mérkőzést, két nap múlva itt az újabb feladat, előbb a Salzburg, majd a Bolzano következik idegenben.

A Hydro Fehérvár AV19 összeállítása: Janus (Gyenes) ? Stipsicz, Campbell, Hargrove, Hári, Kuralt ? Caruso, Horváth, Erdély, Bartalis, Petan ? Geiger, Szabó D., Kähkönen, Sarauer, Sárpátki ? Szabó B., Mihály, Lahti, Szita.

Sorsolás
Tabella
Kanadai táblázat

avsvic

fotó: Hydro Fehérvár AV19

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum