Az FTC-Telekom visszaelőzheti a Sportklubot

   

Az Erste Liga-tabella harmadik helyén álló zöld-fehérek sorsa teljes mértékben a saját kezükben van.

Átrajzolta némiképp a magyar bázisú nemzetközi bajnokság térképét a DAB-ra másodszor is lesújtó koronavírus-járvány, illetve a versenyiroda a körülményekhez képest egyébként ésszerű döntése. Miután az Acélbikák nem tudtak elutazni alapszakasz-lezáró erdélyi túrájukra, a pontokat ellenfeleik kapták, és ennek keretében a Csíkszereda járt a legjobban, amely kapásból 6 egységgel gazdagodott, így játék nélkül megelőzte az FTC-Telekomot. Mindazonáltal bár nemrégiben az Opten Vasas HC 4 pontot s elhozott a Vákár Lajos Műjégpályáról, valószínűleg nem sokan számítottak rá, hogy az utolsó helyen ragadt Acélbikák is képesek lennének hasonló bravúrra. Alighanem Fodor Szabolcsék is bekalkulálták, hogy a második alapszakaszhelyet megőrizni – vagy a körülmények roppant szerencsés összejátszása esetén az elsőt visszaszerezni – csak akkor lehet, ha Csíkszeredában bravúrosan teljesítenek. Ebből a szempontból nem változott szinte semmi, mármint a csapatok kiinduló helyzetét leszámítva.

A matek csak egy kicsit bonyolult. Ha a Fradi szerdán nyer, és csütörtökön sem veszít rendes játékidőben, akkor egészen biztosan a Sportklub előtt végez, lévén, hogy a csíkiaknak több meccsük már nincs. A másik oldalról: ha a Szereda kétszer egymás után győzni tud, akkor a zöldek nem előzhetik vissza, bárhogyan is játsszanak utána Gyergyóban és Brassóban. Végül: ha a csíkiak nem szereznek a dupla során legalább 5 pontot, akkor a Fradi a túra említett két találkozóján még visszakapaszkodhat másodiknak. Érdemes megemlíteni futólag, hogy az alapszakasz-győzelem kérdése sem dőlt még el. A Sportklub ugyan nem előzheti meg a Brassót – az egymás elleni eredmények miatt –, az FTC-Telekom ellenben nagy bravúrok sorozata és a Corona – amúgy abszolút nem várható – mélyrepülése esetén igen. Szerda estig legalábbis ez a helyzet.

Ami a szeredai csúcsrangadó első felvonásának konkrét esélyeit illeti, azokról nehéz bármit is mondanunk. Tény, hogy mindkét csapat volt már jobb formában, és az is, hogy a Tüskecsarnok-beli két találkozón a hazaiak jórészt megtalálták a kékek játékának ellenszerét. Különösen másodjára tartották nyomás alatt a Jason Morgan-legénységet, ami annak egyáltalán nem ízlett. Ezt múlt héten a Brassó is prezentálni tudta sorozatban. A Fradi esetében ugyanakkor kulcskérdés lehet, hogy Arany Gergely vissza tud-e térni a kapuba, vagy ha nem, akkor a védelem képes lesz-e megkönnyíteni Nagy Kristóf dolgát. A csíki támadópotenciállal szemben ugyanis kivételesen koncentrált hokira van szükség hátul. Ez nyilván fordítva is igaz, és mint láthattuk, a Brassó ellen nehezen ment a Sportklubnak a hoki e szegmense. Mindazonáltal bármikor eljöhet a pillanat, amikor minden a helyére kerül, ez akár a Fradi elleni csaták alkalmából is megtörténhet.

SC Csíkszereda–FTC-Telekom 6-4

   

Az Erste Liga két tavalyi győztesének meccsén a csíkiak 34 perc alatt kiütötték vendégeiket, és nagy lépést tettek az alapszakasz második helye felé.

Jason Morgan, a Sportklub vezetőedzője úgy döntött, végre a védelmet erősíti meg, és egyszerre nevezte Wishartot, Loginovot és Kuljast, aminek egyrészt a hónapok óta indiszponált Szamankov kapus, másrészt a nem éppen érdemdús Tousignant és Maylan csatárok váltak áldozataivá. A túloldalon Arany Gergely továbbra sem szerepelhetett, tehát Nagy Kristóf állt a kapuba. Az első játékrészben egy gól esett, azt a román állampolgárként számításba vett Taratuhin ütötte a 11. percben, majd a második felvonásban kinyílt az olló: Wishart gyorsan betalált (2-0), Blackwater a 25. percben hátrányban volt eredményes (3-0), Taratuhin a 33.-ban előnyben (4-0), Rokaly a 34.-ben egyenlő létszám mellett (5-0). Kapuscserére nem kerülhetett sor ezúttal sem – akárcsak legutóbb a MAC HKB ellen –, a vendégek ehhez képest összekapták magukat, és még ebben a játékrészben szépítettek Hodgman révén (5-1). A záró felvonásban Blackwater második négy az öt elleni találata a hab volt a székely tortán (6-1), mindenki úgy gondolhatta, hogy eldőlt minden. A végén mindazonáltal feltámadt Fodor Szabolcs gárdája, Sági Martin az 51., Hegyi Ádám az 56., Karmeniemi az 58. percben talált be (6-4 lett a végeredmény), ez adhat némi plusz energiát a csütörtöki visszavágóra Nagy Gergőéknek. Az FTC-Telekom a sikeres végjáték ellenére sorozatban harmadszor szenvedett egyértelmű vereséget – előzőleg a DEAC ellen 0-4, a MAC HKB-val szemben 1-5 volt a vége –, míg a másik oldalról nézve az SC Csíkszereda 5 pontos előnyre tett szert a tabellán. Ez azt jelenti, hogy ha Beczéék bármilyen módon ismét nyernek, akkor második kiemeltként kezdhetik az Erste Liga rájátszását.

sccftc

fotó: Pál Zoltán/SC Csíkszereda

Jó munkát tettünk le az asztalra

   

Így látták a vezetőedzők a Csíkszeredai Sportklub–FTC-Telekom rangadót.

Jason Morgan, SC Csíkszereda: „Nagyon jó rajtot vettünk a találkozó elején. Fontos volt, hogy mentálisan ne essünk bele abba hibába, mint az első budapesti mérkőzésen, ahol a meccs első fele elment mellettünk. Nagyot harcoltak a fiúk, Blackwater két emberhátrányos gólja külön dicséretet érdemel. Jó munkát tettünk le az asztalra, mindemellett a speciális játékunk is jól működött.”

Fodor Szabolcs, FTC-Telekom: „Az kívülről is látszott, hogy házigazdák meccsrutinban voltak négy komoly találkozóval, miközben mi másfél héttel ezelőtt játszottunk utoljára. Azt gondolom, nem játszottunk rosszul. Az első két harmadban a Csíkszereda kihasználta a helyzeteit, mi pedig nem találtunk be, szerintem ez jelentette a különbséget. A speciális játékunkra kell jobban odafigyelnünk, az utolsó harmadban láttottakra pedig bőven építkezhetünk. Helyzetekben egy szinten voltunk, de gólra játsszák a meccseket.”

Erste Liga, Vákár Lajos Műjégpálya, 0 néző. Játékvezetők: Csomortani, Csomortani, Andre, Bandi.
László: 91,3% (Demeter)
K
Nagy K.: 81,2% (Földes)
Kuljas, Papp, Becze, Bíró, Taratuhin
1
Ellerby, Hegyi, Nagy G., Hodgman, Kóger
Láday, Wishart, Combs, Blackwater, Rokaly
2
Tóth Gergely, Versteeg, Németh, Tóth A., Kulmala
Loginov, Salló, Farkas T., Fodor, Yellow Horn
3
Karmeniemi, Sarcia, Hajós, Somogyi, Sági
Györfy, Ilyés, Casaneanu, Gecse O.
4
Boros, Farkas L. S., Roczanov, Tóth Richárd, Tóth Gergő
Morgan Jason, Hozó Levente
E
Fodor Szabolcs, Hennelly Yul
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 10:48 SCC Taratuhin Loginov Bíró
2-0 20:46 SCC Wishart
3-0 25:32 SCC SH Blackwater
4-0 32:07 SCC PP Taratuhin Becze Loginov
5-0 33:08 SCC Rokaly Casaneanu Salló
5-1 37:15 FTC Hodgman Kóger
6-1 44:46 SCC SH Blackwater
6-2 50:11 FTC Sági Németh Kulmala
6-3 56:43 FTC Hegyi Hodgman
6-4 57:55 FTC Karmeniemi Farkas L. S. Tóth Gergő
32 Kapura lövések száma 46
8 Kiállításpercek 8

Egyre-másra potyogtak a gólok a csíki rangadón

 

A szerdai SC Csíkszereda–FTC-Telekom mérkőzés összefoglalója.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum