Hydro Fehérvár AV19?Klagenfurt 5-3

   

Nagyszerű játékkal verte a magyar ICEHL-csapat a rekordbajnokot, és ezzel felkapaszkodott a tabella második helyére.

Jól kezdődött a középszakasz első meccse a Fehérvárnak, alig egy perc után jött az emberelőny. Bartalis azonnal célba vette a kaput, majd Kuralt visszapasszát Kähkönen tette rá, Madlener gyorsan bemelegedhetett. Öt az ötben a Klagenfurt volt a kezdeményezőbb, de mielőtt igazán belejöhettek volna, másodszor is kiállítást érően szabálytalankodtak a támadóharmadban. A mieink tüzeltek becsülettel, Stipsicz több nagy bombát is megeresztett, végül ez az emberfór is kihasználatlanul maradt. A 9. percben hosszabb ideig állt a játék, a folyamatosan elmozduló kapukat kellett megfelelően rögzíteni. A pauza után azonnal betalált a Fehérvár: Sarauer átadását Kähkönen kapásból a hálóba vágta (1-0). Campbell helyzete következett, a bekk tisztán lőtt, Madlener hárított. Egy könnyedén kivédekezett hazai emberhátrány után feljebb kapcsoltak a látogatók, több helyzetet kialakítottak, az új sisakban védő Janus is hozzátette a magáét. A hajrára kijöttek a szorításból Háriék, az utolsó másodpercekben Caruso került kecsegtető helyzetbe, nagy erejű lövése elakadt a blokkban.

Kuralt helyzetével indult a középső harmad, mint később kiderült, sokáig ez volt a hazaiak utolsó említésre méltó momentuma. A 23. percben jött az egyenlítés: Postma vette be Janus kapuját (1-1). A góltól még inkább fellelkesültek a vendégek, gördülékeny támadójátékuknak köszönhetően sorra alakították ki a lövőhelyzeteket. Ahogy telt az idő, úgy lett egyre nyomasztóbb a klagenfurti fölény, szerencsére sikerült átvészelni ezt az időszakot. A harmad derekán feljebb tolta állásait a Fehérvár és megbüntette a helyzeteivel könnyelműen bánó osztrákokat: Petan lövése Madlener lábai között jutott a kapuba (2-1). A gól megváltoztatta a játék képét, egyenlő erők küzdöttek a jégen. Páros kiállítás következett, a 4 a 4 feküdt a gyors és technikás hazai támadóknak. Erdély helyzetig cselezte magát, védője szorításában Madlener mellett nem tudta eltenni a pakkot, majd a büntetőpadról visszatérő Szabó Dániel lövése sült be. Öt az öt ellen ismét próbált sebességet váltani a KAC, de túlságosan kinyílt hátul, Hargrove elszáguldott a szélen, majd a rövidbe lőtt (3-1). A harmad nagy része vendégfölényben telt, de a Volán a legjobbkor lőtte a gólokat, és magabiztos előnnyel várhatta a záró felvonást.

Amelyet a lefújás után begyűjtött klagenfurti kisbüntetés miatt emberelőnyben kezdhetett. Ez volt az addigi legjobb fórjáték, mégsem sikerült betalálni és lezárni a mérkőzést. Ezt a 43. percben bánhattuk igazán, amikor az elcsúszó védekezés miatt a korong Fraser elé került, aki szorossá tette az összecsapást (3-2). A bekapott találat a legjobbat hozta ki Háriékból, jól pörögtek a lábak, gólt viszont ismét a vendégek szereztek. Az 50. percben Schumnig távoli lövése átjutott Januson, Witting közelről besodorta a lecsorgót (3-3). Kőkemény utolsó tíz perc várt a csapatokra. Kevesebb, mint 4 perc volt hátra, amikor Schumnig elvitte Stipsicz lábát, mehetett a büntetőpadra. Bischofberger emberhátrányban kilépett, Janus nyugodt eleganciával hárította a szólót. A fór többi része jobban alakult: Bartalis csinálta meg a nehezét, a kipattanóra az akciót kísérő Erdély érkezett tökéletesen (4-3). A játékvezetők videóztak, majd szabályosnak ítélték a találatot. A végén Madlener is lekorcsolyázott. Sarauer a saját kapuja mögül kiemelte a korongot, ami olyan jól sikerült, hogy az üres kapuban kötött ki (5-3). Remek győzelmének ? és a Vienna Capitals vereségének ? köszönhetően a Fehérvár úgy második, hogy egy meccsel kevesebbet játszott riválisainál.

A Hydro Fehérvár AV19 összeállítása: Janus (Gyenes) ? Stipsicz, Campbell, Hargrove, Hári, Kuralt ? Caruso, Horváth, Erdély, Bartalis, Petan ? Geiger, Szabó D., Kähkönen, Sarauer, Sárpátki ? Szabó B., Mihály, Lahti, Szita.

Sorsolás
Tabella
Kanadai táblázat

avskac

fotó: Hydro Fehérvár AV19

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum