Pavel Pisarik már nem a DEAC játékosa

   

Ez a debreceniek meccselőzeteséből derült ki, az együttes az Opten Vasas HC-t fogadja a győzelem reményében kedden.

Nagy csatában van a DEAC a pályaelőnyt érő negyedik helyezésért az Erste Liga alapszakaszának végéhez közeledve. A debreceniek a siker érdekében korábbi remek csatárukat, Hugo Turcotte-ot is visszaszerezték a DAB-tól, aki 2 meccsen 4 ponttal és 2 bunyóval tette le a névjegyét. A kanadai pontgyáros érkezése nyomán kettővel több légiós lett volna a keretben, mint ahányan egy meccsre nevezhetők, ezt csak kevés csapat bírja el, illetve tartja ésszerűnek a ligában. Nem csoda, hogy ki is derült: Pavel Pisarik már nincs a klub kötelékében. A 27 éves cseh 8 meccsen jutott 2+1-ig, minőségi cserét hajtott tehát végre David Musial vezetőedző.

A DEAC jelenleg birtokolja ugyan az említett 4. helyet, a helyzete mégsem könnyű, mivel a mögötte mindössze 1 ponttal lemaradva álló MAC HKB-nak 2 meccsel többje van talonban. Vagyis bár a felek egymással is megküzdenek még, ám a Titánok ellen kedden, majd az UTE-val szemben két ízben is gyűjthetnek pontokat az újbudaiak. Ezért is mondhatjuk, hogy a DEAC számára kötelező az Opten Vasas HC legyőzése. Ám ez korántsem magától értetődően végrehajtható feladat. A piros-kékek például novemberben 5-1-re nyertek Debrecenben – , igaz, később kétszer alulmaradtak hazai jégen –, ismerik tehát a siker receptjét. Emellett nekik is nagyon kellenek a pontok, nem bízhatnak mindent a végjátékra, amikor háromszor meccselnek a közvetlen rivális Titánokkal a playoffért. Az óriási siker kapujában állnak Ladányi Balázs fiai – újabb csatlakozása óta még nem jutott rájátszásba a Vasas –, ez minden bizonnyal extra motivációt jelen Debrecenben is.

DEAC–Opten Vasas HC 6-2

   

A debreceniek a remekül játszó cseh légiósaik vezetésével legyőzték Ladányi Balázs csapatát.

A mérkőzés elején a debreceniek vezettek több támadást, ám a rájátszást érő 8. hely bebiztosításáért hajtó vendégek több veszélyes ellentámadást is véghez vittek. Az egyik Vasas-támadást követően percekig állt a játék, probléma adódott Hetényi korcsolyájával, végül kapust kellett cserélnie a cívisvárosiaknak, Gönczi érkezett néhány percre ideiglenesen a vasak közé. Már újra Hetényi védett, amikor Novotny vezetéshez juttatta a hazaiakat egy centerezést követően. Másfél perccel később az egyik vendég kontra egyenlítést hozott: a DVTK Jegesmedvéktől kölcsönvett Mattyasovszky lőtte meg első piros-kék találatát. A gólváltást követően kiegyenlítettebbé vált a játék. A 23. percben újra vezetett a DEAC, Izacky lőtt pontosan a támadó harmadba érkezve. A sportszerű találkozó első kiállítása két perccel később jött el, Bukor büntetését kibekkelték a vendégek. A meccs felénél az egyik játékvezető rövid, jégen kívüli ápolásra szorult, addig hárman folytatták a munkát. Izacky révén kétgólosra nőtt a debreceniek előnye, miután közelről gólra váltott egy palánkról visszaérkező korongot. Az első Vasas-előny kimaradt, sőt egy késleltetett kiállítást követően hátrányba fordult a harmad utolsó két percére. A harmadik felvonás elején a vendégek játszottak aktívabban, hiába: a DEAC gólra váltotta a harmadik emberelőnyét Turcotte révén. Az ötödik debreceni találat emberhátrányban született, egy lendületes ellentámadás során Dalecky talált be. A játékrész második felében a hazaiaktól Kiss Patrik 5 az 5 ellen, a vendégektől Vesutkin emberelőnyben lőtt gólt.

A DEAC 6-2-re nyert, előnye 1 pont a MAC HKB Újbudával szemben a 4. helyért folyó harcban; ám a debreceniek már csak az újbudaiakkal játszanak, miközben riválisuknak még két másik meccsük is maradt. Az Opten Vasas HC előnye 3 pont a Titánokkal szemben a 8. helyért zajló csatában, a Fehérvár-farm elleni három összecsapáson kívül még az UTE ellen is játszanak Ladányi Balázs játékosai.

debvas-DeacVasas20210216-1

fotó: DEAC

Az első harmad nem volt számunkra túl jó

   

Így látták a vezetőedzők a DEAC–Opten Vasas HC mérkőzést.

David Musial, DEAC: “Úgy gondolom, az első harmad nem volt számunkra túl jó, de sikerült kijavítani a hibákat a másodikban és a harmadikban. Sokkal jobban mentünk, jobban korcsolyáztunk, okosabban játszottunk, így sikerült többször is betalálnunk, ami eldöntötte a mérkőzést.”

Ladányi Balázs, Vasas: “Jól jöttünk ki a mérkőzésre, az első harmaddal elégedettek lehetünk. Utána sajnos elszakadt valami, nem voltunk fegyelmezettek. Ennél sokkal fegyelmezettebb munka kell bárki ellen a ligában, nemhogy egy erős DEAC-cal szemben. Tudtuk, hogy a támadópotenciállal nincs gond a másik oldalon, de nem tudtuk őket eléggé lelassítani, és így esélyt adni magunknak, hogy pontot vagy pontokat szerezzünk.”

Erste Liga, Debreceni Jégcsarnok, 0 néző. Játékvezetők: Haszonits, Haszonits, Herczeg, Vincze.
Hetényi: 93,1% (Gönczi: 100%)
K
Sági: 90,5% (Tóth)
Kloz, Vokla, Dalecky, Turcotte, Novotny
1
Bukor, Kováts, Czakó, Turbucz, Révész
Sándor F., Kiss R., Molnár, Izacky, Mazzag
2
Seregély, Léránt, Szlama, Odnoga, Schmál
Berta, Bogesic, Kozma, Kiss P., Szűcs
3
Tornyai, Kmec, Szalma, Vesutkin, Páterka
Sándor B., Hári, Pesztunov, Kulesov
4
Ozols, Béres, Mattyasovszky, Csiki, Nagy M.
Musial David, Kecskeméti Áron
E
Ladányi Balázs, Revák Zoltán
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 06:22 DEB Novotny Turcotte Dalecky
1-1 07:56 VAS Mattyasovszky Nagy M. Bukor
2-1 22:10 DEB Izacky Mazzag Bogesic
3-1 33:01 DEB Izacky Kiss R.
4-1 44:15 DEB PP Turcotte Kloz Dalecky
5-1 46:32 DEB SH Dalecky Novotny Kloz
6-1 51:18 DEB Kiss P. Novotny Sándor B.
6-2 53:01 VAS PP Vesutkin Szalma Kmec
63 Kapura lövések száma 29
6 Kiállításpercek 6

Nem kegyelmeztek a csehek a piros-kékeknek

 

Az összes gólban benne voltak a debreceniek közép-európai légiósai, mutatjuk a DEAC–Opten Vasas HC meccs összefoglalóját.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 11., csütörtök
U18 16:30 DENHUN 4-7VÉGE
április 12., péntek
NŐI 16:40 HUNAUT 1-0VÉGE
AL 18:00 LHLETO 4-5 HVÉGE
VÁL 18:00 POLHUN 5-2VÉGE
április 13., szombat
NŐI 15:00 HUNAUT 1-2 HVÉGE
VÁL 15:45 POLHUN 6-2VÉGE
AL 19:00 SZGFTC 4-5 HVÉGE
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR INFO
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
Partnerünk
Archívum