Büntetők napja a Beijer Hockey Gamesen

 

A finnek a cseheket, az oroszok a svédeket verték szétlövésben.

Szombaton folytatódott a szezon harmadik Euro Hockey Tour-eseménye, a svédországi Beijer Hockey Games. Csehország már a 2. percben megszerezte a vezetést Matej Blumel révén Finnország ellen, majd a harmadik játékrész elején Radan Lenc is betalált emberelőnyben. Nyolc perc múlva döntetlen volt az állás: előbb Teemu Turunen, aztán Vili Saarijärvi volt eredményes. A gól nélküli hosszabbítás után csak Saarijärvi talált be a szétlövések során, így Finnország úgy nyert 3-2-re, hogy egyszer sem vezetett a találkozón.

Büntetőpárbaj döntött az esti mérkőzésen is. A rendes játékidőben 1-1 gól született, Emil Pettersson találatára Danyila Moiszejev válaszolt 10 perccel később. Akárcsak kora délután, itt is egyetlen sikeres rávezetés történt: Vlagyimir Butuzov lőtt gólt Viktor Fasthnak. Oroszország 2-1-re győzött, 2 meccs után 5 pontos, ha a zárónapon pontot szerez a 2 pontos Csehország ellen, megnyeri a Beijer Hockey Gamest; ha a csehek rendes játékidőben nyernek, akkor a 3 pontos Svédországnak lehetősége nyílik behúzni a tornáját a 2 egységgel álló Finnország legyőzésével.

Mindeközben Nur-Szultanban egymás ellen gyakorolt az orosz és a kazah B válogatott. A találkozón előbb Igor Rugyenkov, aztán Nyikita Saskov góljával vezettek az oroszok, ám a kazahok Baritlan Muratov és Szajan Danyijar révén egyenlítettek. A túlórából az oroszok jöttek ki jobban, Vaszilij Glotov találatával 3-2-re nyertek.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 15., csütörtök
U18 19:30 AUTHUN 3-6VÉGE
VÁL 20:45 HUNAUT 0-1VÉGE
    • M4 SPORT
április 16., péntek
U18 16:00 POLHUN 2-6VÉGE
VÁL 17:00 AUTBLR 1-5VÉGE
április 17., szombat
VÁL 16:00 HUNBLR INFO
    • m4sport.hu
U18 16:30 SLOHUN INFO
április 20., kedd
KHL 23:30 CSZAVG 
    • SPORT 1 (felv.)
április 22., csütörtök
KHL 22:30 AVGCSZ 
    • SPORT 2 (felv.)
Partnerünk
Archívum