Büntetők napja a Beijer Hockey Gamesen

 

A finnek a cseheket, az oroszok a svédeket verték szétlövésben.

Szombaton folytatódott a szezon harmadik Euro Hockey Tour-eseménye, a svédországi Beijer Hockey Games. Csehország már a 2. percben megszerezte a vezetést Matej Blumel révén Finnország ellen, majd a harmadik játékrész elején Radan Lenc is betalált emberelőnyben. Nyolc perc múlva döntetlen volt az állás: előbb Teemu Turunen, aztán Vili Saarijärvi volt eredményes. A gól nélküli hosszabbítás után csak Saarijärvi talált be a szétlövések során, így Finnország úgy nyert 3-2-re, hogy egyszer sem vezetett a találkozón.

Büntetőpárbaj döntött az esti mérkőzésen is. A rendes játékidőben 1-1 gól született, Emil Pettersson találatára Danyila Moiszejev válaszolt 10 perccel később. Akárcsak kora délután, itt is egyetlen sikeres rávezetés történt: Vlagyimir Butuzov lőtt gólt Viktor Fasthnak. Oroszország 2-1-re győzött, 2 meccs után 5 pontos, ha a zárónapon pontot szerez a 2 pontos Csehország ellen, megnyeri a Beijer Hockey Gamest; ha a csehek rendes játékidőben nyernek, akkor a 3 pontos Svédországnak lehetősége nyílik behúzni a tornáját a 2 egységgel álló Finnország legyőzésével.

Mindeközben Nur-Szultanban egymás ellen gyakorolt az orosz és a kazah B válogatott. A találkozón előbb Igor Rugyenkov, aztán Nyikita Saskov góljával vezettek az oroszok, ám a kazahok Baritlan Muratov és Szajan Danyijar révén egyenlítettek. A túlórából az oroszok jöttek ki jobban, Vaszilij Glotov találatával 3-2-re nyertek.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum