Magyar válogatott játékosokkal játszhattam együtt

   

17 évesen debütálhatott a szlovák Extraligában Hadobás Zétény, aki azt is elmondta blogunknak, hogy hogyan került a Jegesmedvékhez.

Hadobás Zétény a MAC-nál nevelkedett, és 2018 nyarán a Tokaji Viktor edzette magyar bajnok U16-os csapatból igazolt Svédországba. ?Jártam svédországi edzőtáborokban, az egyik során az Arlanda Wings 2003-as csapatának edzője felfigyelt rám, és jelezte, örülne, ha csatlakoznék hozzájuk. Beszélgettem a szüleimmel és az edzőimmel, kecsegtető volt a lehetőség. A Wings az U16-os és az U18-as korosztályban is a svéd legfelső osztály stockholmi divíziójában játszik, így tudtam, hogy olyan helyre kerülök, ahol tovább tudok fejlődni. Egyértelmű volt, hogy kimegyek.?

A 2003-as születésű hátvéd az első évében a serdülőknél játszott, és 21 mérkőzésén szerzett 12 pontjával beverekedte magát a székesfehérvári ifjúsági vb-keretbe is. A 2019/20-as szezonban a Wings U18-nál jégkorongozott, de néhány meccs erejéig az U20-asokhoz is felhívták, ahol Kemény Patrik is játszott. ?A Wings középcsapatnak számít Svédországban, az első évemben az U16-nál erős keretünk volt, egy jó kapussal az ország legjobb 4 csapata közé is be tudtunk volna kerülni, hiszen az év folyamán a legnagyobb klubokat is le tudtuk győzni, mint a Djurg?rden, a Modo, az AIK vagy az Almtuna. Az edzéseken itt mindig maximális teljesítményt kell nyújtani, mert nagy a versengés a játékosok között. Sok pluszmunkával lehet csak feljebb verekedned magad. Amikor 16 évesen felkerültem a juniorokhoz, először csak az edzéseiket látogattam, utána jutottam szóhoz meccsen is. Patrik ugyanabban az évben került ki, amikor én, ő volt a juniorcsapat legtehetségesebb játékosa. Sokat próbáltunk segíteni egymásnak.?

Az idei szezon szezonban Hadobás ismét lehetőséget kapott a juniorok között, miközben korosztályában is folyamatosan szerepelt. 7 meccsen 4 asszisztot gyűjtött, a Wings pedig a keleti régió 11. helyén állt, amikor a bajnokságot előbb felfüggesztette a szövetség a koronavírus-járvány miatt, majd később az egész idényt törölte. ?Augusztusban mentem ki a klubhoz, az U20-as csapattal csináltam végig a felkeszülést, a szezon során mindkét csapattal játszottam. A bajnokság Svédországban területi alapú, mi a stockholmi régióban játszunk, így nem kell sokat utaznunk. Szinte korlátozások nélkül folytak a küzdelmek, a berekesztés előtt jött a friss rendelet, hogy maximum 50 néző előtt jégkorongozhatunk. A felfüggesztést egyik pillanatról a másikra jelentették be október végén. Jó ideig semmilyen információnk nem volt a folytatásról, csak edzettünk, csináltuk a dolgunkat, hogy az újrakezdés után jobban, erősebben jöhessünk vissza. Főleg szárazon készültünk, túl sok jeges lehetőségünk nem volt.?

A leállást követően a Wings nem igen tudott jeges edzéseket tartani, így Hadobás még a szezon törlése előtt hazajött. ?Itthon készültem a MAC U21-es csapatával. Amikor bejelentették a bajnokságok lezárását, Svasznek Bence U18-as szövetségi kapitány javaslatára és segítségével felnőtt csapatot kezdtem keresni magamnak a fejlődésem érdekében. A MAC HKB-nál decemberben nem tudtak velem számolni, nem volt hely a felnőttek között. Az események felpörögtek, karácsony másnapján már Miskolcon voltam próbajátékon, és fel is vettek. Nagyon hálás vagyok, hogy megkaptam tőlük a lehetőséget.?

A Dave Allison által irányított DVTK Jegesmedvék összeállításában január 15-én már fel is tűnt Hadobás Zétény neve, igaz, sem azon, sem a következő két Extraliga-mérkőzésen nem kapott még shiftet. A miskolci edzőváltást követően az Érsekújvár ellen Tokaji Viktor már pályára küldte, majd a Gyetva ellen Kevin Wehrs párjaként az első bekkpárban szerepelt. ?A felnőtt edzéseken mindent bele kell adni, már akkor is nagyon örültem, amikor öltözhettem. Az első három mérkőzés nem volt egy leányálom, csalódott voltam, hogy nem tudtam megmutatni magam, de próbáltam végig a játékkal együtt élni, hogy készen álljak rá, ha esetleg beküldenek. Az Érsekújvár ellen már kaptam néhány cserét, nagyon nagy dolognak éreztem, mert hiába szerepelek svéd top utánpótlás-bajnokságban, itt azért magyar válogatott játékosokkal játszhattam együtt. Az első edzésemen már azt is sikernek éreztem, ha a harmadból ki tudtam hozni a korongot. Az ötödik mérkőzésen sok játékidőhöz jutottam, örültem nagyon, de tudom, hogy a hadra fogható védők számának csökkenése is kellett ehhez.?

Hadobás a DVTK Jegesmedvék U21-es csapatában is játszik, amely az alapszakaszban a második helyen zárt, és már el is kezdte a középszakaszt. ?A korcsolyázás tempója és mennyisége hasonló, mint a svéd U20-ban, talán a svédek pontosabbak és fizikálisabbak. A backcheck is népszerűbb kint, mint itthon. Svédországban azért megy jobban a fejlődés, mert a csapatba kerülésért keményebben kell az edzéseken hajtani, minden nap 100 százalékot kell nyújtani.?

A héten a magyar U20-as válogatott két ízben is megmérkőzik Fehéroroszország A csoportos világbajnokságra készülő U18-as csapatával, Hadobás Zétény pedig ott van a Horváth András szövetségi kapitány által behívottak listáján. ?Pont kaptam egyet a térdemre a Fehérvár elleni U21-es bajnokin, de szerencsére komoly baj nincs, nem fog hátráltatni, ott tudok lenni a válogatottal. Mindenképpen nyerni megyek.?

A következő szezonra Hadobás Zétény vissza szeretne térni Svédországba, a 2021/22-es idényt az U20 Nationellben ? korábbi nevén a SuperElitben ? akarja kezdeni, ám konkrét csapatról egyelőre nem tudott beszámolni.

hadobas1

fotó: Szűcs Attila/MJSZ

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum