HC Kosice?DVTK Jegesmedvék 5-4

   

A miskolci Extraliga-csapat pontot szerzett Kassán, ám a közvetlen rivális Érsekújvár és Besztercebánya egyaránt 3-mal gazdagodott.

A Jegesmedvéknél az új igazolások közül Walker az első, Rundqvist a második támadótrióban kapott helyet, a vasasos Bukor Rajmund Kevin Wehrs párjaként játszhatott, míg a hosszú kihagyás után visszatérő Gőz Balázst egyelőre hetedik bekként vette számításba Tokaji Viktor. A kassaiaknál továbbra is cserekapusként öltözött Vay Ádám.

A mérkőzés miskolci helyzettel indult, Szirányi közelről lőtt a kapusba, majd Lapsansky kísérletét védte Adorján. Viszonylag eseménytelen periódus következett, főleg mezőnyjátékkal, a kapusok nem kaptak igazán komoly feladatot. A játék az utolsó öt percre fordulva pörgött fel, ekkor a Kassa tartósan a miskolci kapu előtt tartotta a korongot, Adorjánnak sorra kellett bemutatnia a védéseket. A nyomás a 17. percben érett góllá: Poirier megkerülve a kaput az alapvonalról adott középre, Klhufek kapásból a felső sarokba bombázott (1-0). Másfél perccel a szünet előtt előnybe kerültek a hazaiak, de nem tudtak veszélyes helyzetet kialakítani.

A második harmad elejére maradt még fél perc kassai fór, amely éppen letelt, amikor kipasszolták a miskolci védelmet, Lapsansky közelről nem hibázott (2-0). Rögtön ezután két vendéghelyzet jött, előbb Anderson tette mellé tiszta helyzetből, majd Walker oldalról leadott lövését védte a kassai hálóőr. A 25. percben sikerült a szépítés, Walker az alapvonal mögül centerezett, az érkező Wehrs egy méterről passzolt a sarokba (2-1). A miskolciak nem sokáig örülhettek a felzárkózásnak, 20 másodperc múlva egy kapu előtti kavarodás végén Mily talált be (3-1). A 27. percben Osterberg már csak a kapussal állt szemben, de fölé bombázott. Egy perc múlva Csányi egy kipattanót emelt a hálóba (3-2). A 31. percben az egyenlítés is összejött, ismét kijött egy korong Riecickyről, ezt Rokaly kanalazta be estében (3-3). A Kassát megzavarta a gyorsan bekapott két gól, a Jegesmedvéknek több nagy helyzetük is volt, de végül zárt a hazai védelem. Az utolsó percekre magára talált a Kassa, ezúttal a miskolci kapu előtt adódtak meleg pillanatok.

A harmadik játékrészt vehemensen kezdte a vendéglátó, Adorjánnak többször is résen kellett lennie. A 43. percben gól nélkül telt el a következő hazai emberelőny. Három perccel később Anderson egyedül vezethette a korongot a kapusra, a párbajt utóbbi nyerte. Az 50. percben visszavette a vezetést a házigazda: Reway két védővel küzdött meg a korongért, maga mögé tette, az érkező Klhufek az üresen maradt kapuba passzolt (4-3). Mindössze 17 másodperc múlva Rundkvist szerzett korongot, a támadást kísérő Osterberghez továbbított, aki a rövid sarokba lőtt (4-4). Az 54. percben Vas került egyedül a kapu elé, megpróbálta kicselezni a hálóőrt, ám ő fektében még fel tudott annyira nyúlni, hogy védje a lövést. Az 58. percben Klhufek a bedobókörből csilingelő kapuvasat lőtt, így a 60 perc nem hozott döntést.

A hosszabbítás mindössze 6 másodpercig tartott. A kezdő bedobás után Klhufek vitte be a korongot a támadóharmadba, majd nagyon kilőtte a jobb felső sarkot, így mesterhármassal zárt (5-4).

A miskolci Extraliga-csapat hiába szerzett 1 pontot, két közvetlen riválisa, a Besztercebánya és az Érsekújvár rendes játékidőben győzött ? Majoross Gergelynek ez az első sikere ?, így a hátrány a playoff-kvalifikációt érő 10. helyhez képest 6 pontra nőtt.

A DVTK Jegesmedvék összeállítása: Adorján ? Wehrs, Bukor, Walker, Vas, Anderson ? Szirányi, Kiss D., Rokaly, Rundqvist, Osterberg ? Láda, Vojtkó, Csányi, Galanisz, Magosi ? Gőz, Révész, Lövei, Miskolczi, Ritó.

Sorsolás
Tabella
Kanadai táblázat

miskos

fotó: archív

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
május 22., hétfő
VB 15:20 CANNOR 2-3 BVÉGE
VB 15:20 DENSWE 1-4VÉGE
  • SPORT 1
VB 19:20 AUTHUN 4-3 BVÉGE
  • SPORT 1
VB 19:20 KAZSLO 4-3VÉGE
május 23., kedd
VB 11:20 GERFRA 5-0VÉGE
  • SPORT 2
VB 11:20 SVKNOR 4-1VÉGE
VB 15:20 CANCZE 3-1VÉGE
VB 15:20 SWEUSA 3-4 HVÉGE
  • SPORT 2
VB 19:20 FINDEN 7-1VÉGE
  • SPORT 2
VB 19:20 SUILAT 3-4 HVÉGE
május 25., csütörtök
VB 15:20 SUIGER 1-3VÉGE
  • SPORT 2
VB 15:20 USACZE 3-0VÉGE
  • SPORT 1
VB 19:20 CANFIN 4-1VÉGE
  • SPORT 2
VB 19:20 SWELAT 1-3VÉGE
május 27., szombat
VB 13:20 CANLAT 4-2VÉGE
  • SPORT 2
VB 17:20 USAGER 3-4 HVÉGE
  • SPORT 2
május 28., vasárnap
VB 14:20 USALAT 3-4 HVÉGE
VB 19:20 CANGER 5-2VÉGE
  • SPORT 2
Partnerünk
Archívum