A KMH és a MAC is győzelemmel hangolt

 

A KMH Budapest továbbra is hibátlan az EWHL-ben, a MAC Budapest kétgólos hátrányból fordított, szerdán egymás ellen rangadóznak.

Tippmix EWHL

A Lakers Kärnten nem utazott el Budapestre múlt héten, így a Bolzanóval játszottak a magyar élcsapatok. Szombaton a KMH Budapest remekül kezdett, Natasza Tarnowski góljával már a második percben megszerezte a vezetést. A listavezetőnek sok helyzete volt a harmadban, de újabb gólt ekkor még nem tudott elérni. A második játékrész kiegyenlítettebb volt a lövések számában, de a gólokéban nem: Huszák Alexandra emberhátrányban növelte a különbséget, majd a vendégek szépítése után fórban Kiss-Simon Franciska, aztán Tóth Enikő is betalált. Az utolsó harmadra is jutott két KMH-s találat, Huszák után a hajrában Sara Confidenti volt eredményes, ezzel 6-1-re diadalmaskodott a címvédő. Tóth Zsófia 95,8 százalékkal védett.

Vasárnap a MAC Budapest is legyőzte a Bolzanót, mégpedig hátrányból fordítva 4-3-ra. Az olasz együttes lőtte az első gólt, Gasparics Fanni gyorsan egyenlített. Bő egy perc alatt kétszer volt eredményes a vendég gárda, Gasparics fórból tudott erre válaszolni. Nagy erőkkel támadott a MAC az egyenlítésért, és ez a 33. percben jött össze, az idény közben érkezett Eryn Johanson talált be emberelőnyben. Az utolsó játékrészben egykapuzott a magyar csapat, és a 46. percben Stacey Scott belőtte a végül győzelmet érő negyedik gólt. Mivel a Vienna Sabres legyőzte az Almatit, a MAC maradt harmadik, két ponttal a bécsiek mögött.

Szerdán délután 2-kor EWHL-rangadót vív a két magyar élcsapat a Kisstadionban.

DEBL

A KMH II-es csapata két győzelmet is aratott az osztrák ligában az elmúlt héten. Előbb a MAC-ot győzte le 3-0-ra Szilágyi Tifani, Váradi Orsolya és Strobl Lara találatával, aztán az FTC ellen 3-2-re nyert, kétszer is hátrányból fordítva, Kerekes Kármen győztes góljával. A KMH hétből hetet nyert, így pontszámban utolérte a Neuberg Highlanderst. A MAC ötödik, az FTC hetedik.

OB I

Csütörtökön az FTC-Telekom a MAC Budapestet fogadta, a vendégek 8-0-ra győztek. Gasparics Fanni 3+1-gyel, Stacey Scott 2+1-gyel, Rónai Alexandra 1+2-vel zárt. A MAC továbbra is hibátlan mérleggel áll, míg az FTC nyeretlen maradt. Még egy találkozó van hátra az alapszakaszból, a KMH és a MAC meccsét várhatóan február 17-én rendezik meg.

U25-ös bajnokság

Az A osztályban a KMH A csapata elveszítette veretlenségét, a juharlevelesek hosszabbítás után 3-2-re kaptak ki az FTC-től, a győztes gólt Pavuk Petra szerezte. A KMH így is megnyerte az alapszakaszt, 13 ponttal gyűjtve többet a zöld-fehéreknél. A MAC-os házi rangadót a Kékek nyerték, 5-1-re verve a Fehér csapatot. A B osztály középszakaszában, a felsőházban a KHM B csapata 6-0-ra verte az Angels NJSE-t. Az alsóházban az FTC újabb hosszabbításos meccset húzott be, a Debreceni HK elleni 4-3-as meccsen Szederkényi Lilla szerezte a döntő gólt.

Légiósok

A svéd bajnokságban a Lulea/MSSK sűrű héten van túl, de mind a három idegenbeli meccsét megnyerte. Jókai Szilágyi Zsófia csapata a Leksandot 8-0-ra, az SDE-t 3-0-ra, az AIK-ot 5-1-re verte. A negyedik soros magyar csatárnak egy lövése volt. A Lulea sorozatban 19 győzelemnél tart, és már megnyerte az alapszakaszt. Az SDE-ben Pintér Hanna és Lili is a második sorban játszott, előbbinek egy, utóbbinak két próbálkozása volt. A stockholmi csapat hetedik továbbra is.

kmhhcb-ewhl-sv

fotó: Somogyi Viktor

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum