Csúnya verekedés volt a Rangers öltözőfolyosóján

 

Tony DeAngelót átadólistára tette a New York-i klub, Alekszandr Georgijev kihagyta a vasárnapi edzést.

Komoly utórezgések követték a Rangers szombati vereségét, amelyet a Pittsburgh ellen szenvedett el. A Penguins a ráadásban szerezte a győztes gólt Crosby révén, aki éppen Tony DeAngelo mellől volt eredményes. A hátvéd és a kapus Alekszandr Georgijev a mérkőzés után egymást hibáztatta a gól miatt. DeAngelo szerint Georgijev potyázott, míg utóbbi úgy látta, a bekk nem védekezett elég szorosan. Szó szót követett, és a szájkarate tettlegességig fajult. DeAngelo nekiesett a kapusnak, ám a csapat legrégebbi játékosa, Chris Kreider megfékezte a bekket egy jól irányzott ökölcsapással. A klub azonnal lépett, Kreidert mint helyettes kapitányt nem szankcionálták, amiért úgymond szétválasztotta a feleket. Georgijev ellenben nem vehetett részt a vasárnapi gyakorláson, a verekedést kirobbantó DeAngelót pedig átadólistára tették, jelezve, hogy azonnali hatállyal hajlandóak megválni tőle.

A hátvédnél és a klubhoz való viszonyánál érdemes megállni egy pillanatra. DeAngelo a tavalyi szezonban 15 góllal és 53 ponttal a negyedik helyen végzett a hátvédek között az egész NHL-ben. Joggal számított zsíros hosszabbításra, amit végül ki is harcolt magának októberben, 2 év és 9,6 millió dollár formájában. Mindenki boldog volt addig, amíg el nem jött az amerikai elnökválasztás és az azt kísérő botrányok. DeAngelo lelkes trumpista, véleményének és gondolatainak többször is hangot adott a közösségi médiában, és ez kezdett egyre kínosabbá válni a klub számára. A játékost figyelmeztette is a Rangers, de a konfliktus annyira elmérgesedett, hogy végül lelövették a twitterfiókját. Ennek ellenére továbbra is bíztak abban, hogy az új szezon és a feszített menetrend rendbe teszi a kapcsolatot. Ez azonban nem tartott sokáig. DeAngelót már a második meccsen a lelátóra száműzte David Quinn mester, majd még egy további mérkőzésre ott tartotta. A negyediken visszatért, de azóta sem mutatott semmit: 6 meccsen egy gólpassz került a neve mellé, és ?6-tal áll.

Több helyen már ennyi is elég, hogy megváljanak egy játékostól. Jelen esetben viszont a botrány nem biztos, hogy véget ér, könnyen elképzelhető, hogy eszkalálódik. Meg nem erősített hírek szerint ugyanis DeAngelónak nemcsak Georgijevvel, hanem fekete csapattársával, K’Andre Millerrel is volt konfliktusa, akivel szemben rasszista szavakat használt. Ez a vétség most vizsgálat tárgyát képezi. DeAngelót egyébként még juniorként eltiltották a Sarnia Sting csapatában hasonlóért.

A klub az átadólistára tett játékost áruba is bocsátaná. A Rangers élénken érdeklődik Victor Mete (Montreal) és Vince Dunn (St. Louis) után, de nagy kérdés, hogy bármelyik klubban van-e annyi bátorság, hogy bevállalja egy ilyen kiváló képességű, de nehezen kezelhető játékos szerződtetését.

deangelo

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum