Óriási sikerek után érkezik Brassóba a Vasas

   

A napokban történtek után semmi okunk sincs arra, hogy fix 1-esként beszéljünk erről a mérkőzésről előzetesen.

Története talán legnagyobb bravúrjain van túl az Opten Vasas HC. Ladányi Balázs együttese a 2018-as újracsatlakozás óta még egyszer sem szerzett pontot a Csíkszeredai Sportklub ellen, ezen a héten azonban előbb ikszre hozta a rendes játékidőt a Vákár Lajos Műjégpályán, és elcsent 1 egységet a favorittól, amelyet másnap nemes egyszerűséggel legyőzött 6-4-re. Miután előzőleg a Dunaújvárosi Acélbikákat is kiütötték a piros-kékek, így elmondhatjuk, hogy 3 meccses pontszerző szériában vannak, és megérdemelten állnak a playoffot érő 8. helyen. Kell-e mondanunk, a Vasas az eddigi két alkalommal nem jutott rájátszásba, az idén ellenben egyre komolyabbak a sanszai arra, hogy ezen a téren is történelmet írjon. Ehhez természetesen a 9. helyezett Titánoknak is lesz még egy-két szavuk – illetve a Dunaújvárosi Acélbikák is feltámadhatnak, bár a jelek az ő esetükben nem túl biztatóak –, így további bravúrokra lesz szükség az áhított cél eléréséhez. Egy brassói pontszerzés nyilván ebbe a kategóriába esne. A Corona változatlanul az Erste Liga legjobb pontátlaggal rendelkező együtteseként áll a második helyen, mivel az FTC-Telekom vendégeként elszenvedett katasztrofális 3-8-at követően újfent rátalált a győzelmek útjára. Négyszer nyertek egymás után a kék-sárgák, akik a Vasas mellett a MAC HKB-t, illetve jövő héten a Titánokat és az UTE-t is várják még, azután készülhetnek a Csíkszeredai Sportklub elleni 4 meccses oda-vissza rohanásra, ami vélhetően pontosabban kijelöli majd a helyüket ebben a sűrű mezőnyben. Először azonban lássuk, hogy az egyik nagycsapat után mire mennek a másikkal az egyre izmosabb és gyorsabb káposztásmegyeri fiatalok.

Brassó–Opten Vasas HC 4-2

   

Harmadjára nem sikerült bravúros eredményt elérniük a piros-kékeknek, a kék-sárgák szoros sikerrel erősítették meg második helyezésüket.

A brassóiaknál továbbra sem kapott szerepet Cody Fowlie, míg a kapuba ezúttal Patrik Polc állt. A vendégek Sági Mátéval kezdtek, a csatárok közül ellenben hiányzott a Sportklub ellen tetszetősen és eredményesen jégkorongozó Odnoga Mátyás. A Corona Molnár Zoltán révén már a 2. percben vezetést szerzett, majd a 7.-ben az egyik és a másik oldalon is született egy védőgól, Kmec fórban egyenlített, McFadden visszavette az előnyt, 2-1. Ugyanő a 15.-ben ismét betalált, 3-1-re mentek a vendéglátók. A közbülső játélrész a Vasasé lett, a piros-kékek a lőpárbajt nagy különbséggel nyerték, illetve szépítettek is, kettős fórban szerezte meg szezonbeli 8. gólját Szalma Zsolt, 3-2 állt a táblán a második szünetben. A döntés az utolsó menetre maradt, amelyben a Corona az ilyenformán mesterhármasig jutó McFadden jóvoltából visszaállította a közte kettőt. Az utolsó tíz percben ritkán volt öt az öt elleni játék, az emberelőnyökkel azonban egyik együttes sem tudott élni. A végére jutott egy vasasos kiállítás, ez megakadályozta a kézenfekvő kapuslehozatalt, a Brassó 4-2-re nyert, megerősítve második helyét az Erste Liga-tabellán.

bravas

fotó: Opten Vasas HC

Nehéz lesz ellenük játszani a playoffban

   

Így látták a vezetőedzők a Brassó–Opten Vasas HC mérkőzést.

Dave MacQueen, Brassó: „Kemény csapat ellen játszottunk, sok energiával hokiztak. Elismerés illeti az edzőjüket, jó és kemény együttest alakított ki. Nehéz lesz ellenük játszani a playoffban. Jól kezdtünk, a második harmadban a Vasas volt a jobb, mi végigaludtuk ezt az időszakot. A harmadik harmad tetszett, és bár az emberhátrányos védekezésünk átlagos volt, így is győzni tudtunk, amiért jár a dicséret a csapatnak.”

Ladányi Balázs, Vasas: „Megtanultuk a leckét, 60 percig kell jól játszani. Úgy, ahogyan az utolsó 40 percben tettük. Nagy előnyt adtunk a Brassónak, és nem tudtunk úgy visszajönni a meccsbe, ahogy szerettük volna. Ezzel együtt büszke vagyok a fiúkra, hogy egy ilyen erős csapattal 40 percen keresztül tartottuk a lépést. A második harmadban nagyon jól játszottunk, ezzel együtt nem érdemeltünk győzelmet.”

Erste Liga, Patinoarul Olimpic Brasov, 0 néző. Játékvezetők: Gergely, Gergely, Filip, Radu.
Polc: 92,6% (Tőke)
K
Sági: 88,9% (Tóth)
Carlson, Boriszenko, Tranca, Klempa, Valchar
1
Kováts, Bukor, Csiki, Czakó, Bödök
Dame-Malka, Wilson, Finucci, Molnár Zs., Gliga
2
Kmec, Tornyai, Schmál, Szlama, Turbucz
Bors, McFadden, Mihály, Molnár Z., Péter
3
Léránt, Seregély, Páterka, Szalma, Vesutkin
Gajdó T., Vasile A., Vasile N. R., Gajdó B., Szőcs
4
Surányi, Németh, Mattyasovszky
MacQueen Dave, Zsók Levente
E
Ladányi Balázs, Revák Zoltán
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 01:50 BRA Molnár Z. McFadden Bors
1-1 06:14 VAS PP Kmec Bödök Vesutkin
2-1 06:57 BRA McFadden Klempa Bors
3-1 14:37 BRA McFadden
3-2 25:19 VAS PP2 Szalma Kmec Bödök
4-2 48:09 BRA McFadden Dame-Malka
36 Kapura lövések száma 27
14 Kiállításpercek 12

80 méteres száguldás után lőtte be McFadden

 

A Corona Brassó–Opten Vasas HC mérkőzés összefoglalója.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum