Ismét megpróbálkozhat a pontszerzéssel a Vasas

   

A Csíkszeredai Spotklub elsőre csak szétlövésben tudta legyűrni a piros-kékeket az e heti dupla első találkozóján.

Ideje leszoknunk arról, hogy eget rengető meglepetésnek minősítsük az Opten Vasas HC “nagycsapatok” ellen aratott sikereit az idei Erste Liga szezonban, ha valamit, akkor a bravúr kifejezést indokolt használnunk a továbbiakban. Attól az együttestől, amely háromból háromszor verte a közvetlen rivális DAB-ot, idegenben ütötte ki a dobogós DEAC-ot, valamint egy ízben az FTC-Telekomot is felülmúlta, nem számíthat irtóztatóan extrémnek egy csíki pontszerzés sem. Ez akkor is így van, ha ez a bizonyos pontszerzés a Vasas újkori újracsatlakozása – azaz 2018 nyara – óta először jött össze a székelyek ellen a káposztásmegyeri fiataloknak. A szerdai meccs egyik érdekessége volt, hogy a korábban a Sportklubban is megfordult Makszim Vesutkin – pont/meccsen produkált ott is – két gólt lőtt volt kenyéradójának, köztük a pontot érő egyenlítő találatot is. Mindez jelzi, okosan erősített Ladányi Balázs együttese, kellettek a légiósok ahhoz, hogy szintet tudjanak lépni ebben a szezonban. A csütörtök egyik fontos kérdése ugyanakkor az lesz, hogy miként reagál az oroszlán a bajsza megráncigálására. Az biztos, hogy a székely drukkerek nem két, hanem három pontra vágynak egy ilyen mérkőzésen – mellesleg: ahogy az összes többin is –, de nemcsak emiatt kellenek a simább győzelmek a Jason Morgan-gárdának, hanem azért is, hogy miután a meccsek számában megmutatkozó hátrányt behozzák a következő két-három hétben, ténylegesen a dobogón találják magukat, ami alapvető céljuk. Ebbe a képletbe egy újabb botlás nemigen fér bele, más kérdés, hogy ehhez a minden körülmények közt mindent beleadó Vasasnak ismét lehet egy-két szava. Amennyiben legalábbis – miként Ladányi Balázs fogalmazott – csütörtökön is sikerül minimalizálni a játékerőben létező különbséget.

sccvas

fotó: Pál Zoltán/SC Csíkszereda

SC Csíkszereda–Opten Vasas HC 4-6

   

Hatalmas bravúr – a szerdai pontszerzés – után gigantikus bravúr: a piros-kékek nyertek a Sportklub otthonában.

A hazaiaknál felerészt kicserélődtek a légiósok, Yellow Horn, Blackwater és Wishart kimaradt, a korábban eltiltott Kuljas hosszú szünet után megint játszott, a kapuba visszatért Szamankov, a csatárok közé Combs. A negyedik sorban sapientiás kölcsönhokisok is felbukkantak. A piros-kékeknél annyi változott, hogy Sági Máté helyett Tóth Balázs állhatott a vasak közé. Egy nappal korábban is frissen kezdett a Vasas, ami ezúttal sem volt másként, annyi különbséggel, hogy gyors egymásutánban három gólt is elértek Vesutkinék. Előbb a szerda este duplázó orosz talált be, majd Szalma és Bödök következett, a 12. percben máris 0-3 állt a táblán, és az első szünetig így is maradt. Az volt a kérdés, hogy a csíkiak le tudják-e dolgozni ezt a hátrányt, az igen válasz viszonylag gyorsan megszületett, Ilyés Tamás belőtte élete első Erste Liga-találatát, majd Maylan és Loginov is csatlakozott hozzá, 3-3 a 34. percben. Csakhogy megint jött a Vasas, alig 17 másodperc kellett Czakónak, 3-4, utána Odnoga is betalált, 3-5 két harmad után, kezdhették a felzárkózást a székelyek elölről. A 45. percben Becze köszönt be, 4-5, ám a folytatásban semmi sem sikerült a kékeknek. Jason Morgan a végjátékban időt kért, Szamankovot is lehozta, hiába, Szlama pontot tett a történet végére, 4-6. A Vasas története első pontját szerezte a Sportklub ellen szerdán, majd csütörtökön első diadalát is learatta, így értékes sikerekkel a tarsolyában folytathatja erdélyi túráját.

sccvas

fotó: Pál Zoltán/SC Csíkszereda

Két kapuvasig eljutottunk, több nem jött össze

   

Mestermérleg a második Csíkszeredai Sportklub–Opten Vasas HC mérkőzést követően.

Hozó Levente másodedző, SC Csíkszereda: „Az első harmadban fáradtan és álmosan álltunk bele a meccsbe, aminek meg is lett az eredménye. A középső játékrésztől kezdtünk el játszani, megegyeztük, hogy mélyre dobjuk be a korongokat, és a jobban odafigyelünk a középső zónára. Visszazárkóztunk, de két figyelmetlenségből újból hátrányba kerültünk. Próbáltunk egyenlíteni a végén, két kapuvasig is eljutottunk, több nem jött össze. Ami pozitívum, hogy a fiatalok több jégidőt kaptak, ügyesen játszottak a gyerekek. Hamar el kell felejtetnünk ezt a vereséget, mert pénteken egy hasonlóan gyorsan korcsolyázó, nehéz ellenfelünk lesz.”

Ladányi Balázs vezetőedző, Opten Vasas HC: „Hullámzó meccs volt oda-vissza játékkal. Az első perctől nagyon jól álltunk bele a találkozóba, a második harmadban viszont taktikailag magunkra húztuk az ellenfelet. Ugyan a háromgólos vezetést elveszítettük, de talpra álltunk, a végén pedig magabiztossá tudtuk tenni a győzelmet. Ha szezon elején valaki azt mondja, hogy a Csíkszeredát hazai pályán meg fogjuk verni, nem sok pénzt tettem volna rá. Büszke vagyok a srácokra, frissebbnek éreztem a csapatomat. Magunkat nem kímélve a hatvan perc túlnyomó többségét fegyelmezetten játszottuk le.”

Erste Liga, Vákár Lajos Műjégpálya, 0 néző. Játékvezetők: Rédai, Rédai, Magyar.
Szamankov: 82,1% (Demeter)
K
Tóth: 90,9% (Sági)
Salló, Láday, Casaneanu, Tousignant, Fodor
1
Kováts, Bukor, Odnoga, Czakó, Bödök
Kuljas, Loginov, Becze, Combs, Maylan
2
Kmec, Tornyai, Schmál, Szlama, Turbucz
Györfy, Gecse H., Gecse O., Farkas T., Sándor
3
Léránt, Seregély, Páterka, Szalma, Vesutkin
Szabó Zs., Antal, Róth, Ilyés
4
Surányi, Csiki, Németh, Mattyasovszky
Morgan Jason, Hozó Levente
E
Ladányi Balázs, Revák Zoltán
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 01:45 VAS Vesutkin Páterka
0-2 08:28 VAS Szalma Páterka Vesutkin
0-3 11:03 VAS Odnoga Bödök
1-3 24:59 SCC Ilyés Róth Antal
2-3 27:06 SCC Maylan Becze
3-3 34:08 SCC Loginov Combs Maylan
3-4 34:17 VAS Czakó Seregély Léránt
3-5 38:19 VAS Odnoga Czakó Vesutkin
4-5 44:35 SCC Becze Maylan Láday
4-6 59:49 VAS EN Szlama Schmál Kmec
44 Kapura lövések száma 28
4 Kiállításpercek 10

Bödökkel nem tudott mit kezdeni a csíki védelem

 

Az Opten Vasas HC csíkszeredai győzelmének videó-összefoglalója.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum