A MAC HKB ellen próbálhat javítani a Sportklub

   

A csíkiak 50 órán belül harmadszor lépnek végre, aligha lesz könnyű dolguk, de az újbudaiak sem pihenhettek sokat vereségük után.

A Csíkszeredai Sportklub vezetői, játékosai, szurkolói bizonyára másként számoltak előzetesen, ám a helyzet az, hogy e heti harmadik mérkőzésüket csupán 2 ponttal a tarsolyukban kezdhetik. Az Opten Vasas HC elleni szerdai-csütörtöki dupla alkalmából 6 egység helyett annak harmadát szedték össze, vendégeik előbbb történelmi pontszerzésnek, majd még történelmibb győzelemnek örülhettek. Emellett az is kérdés, hogy mennyire lett úrrá a csíki csapaton a fáradtság. A keret egy része – ezen belül a légiósok – rotálható, néhány kulcsember pihent a második meccsen, és a Sapientiából is fel tudnak hívni fiatal jégkorongozókat, amint azt meg is tették, de a pénteki nap fontos feladata bizonyosan a regeneráció. Beczéék célja természetesen továbbra is a felzárkózás, egyelőre azonban maradtak a 6. helyen, lemaradásuk egy-két lépésben nem behozható, de még jó néhány meccsük van tartalékban. Elvileg a MAC HKB nem az a társaság, amely ellen könnyű lenne visszatérni a győzelmek útjára, akkor sem, ha ebben a szezonban az újbudaiak csak 1 győzelmet arattak Erdélyben, és csütörtökön is kikaptak egy igazán szoros összecsapáson a Gyergyótól. Terbócsék lábában azonban csak egy meccs van most, a keret viszonylag fiatal, így elképzelhető, hogy valamivel frissebbek lesznek a Vákár Lajos Műjégpályán. Ahol ebben az alapszakaszban utoljára próbálhatják legyőzni a Szeredát, ez eddig sem idegenben, sem hazai jégen nem sikerült nekik.

SC Csíkszereda–MAC HKB Újbuda 5-2

   

Az Opten Vasas HC elleni kudarc után ezúttal nyerni tudott a Sportklub, amely így 50 órán belül 3 meccsen 4 pontot szerzett.

A csíkiak ismét megforgatták a légiósokat, a honosított Szamankov kapus kimaradt, illetve nem játszott Loginov, Blackwater és a hazai hokisnak számító Taratuhin sem. A mérkőzés gyors kiállításokkal kezdődött, mindkét csapatból kiszórtak két-három embert felváltva, gól azonban nem született a fórokból, a vezetést öt az öt ellen szerezte meg a Sportklubnak Papp Szabolcs a 14. percben, majd egy Kangyal Balázs-időkérés után szokása szerint betalált Becze is, 2-0 volt az állás az első szünetben. A másodikban Gyenyisz Kuljas révén megszületett az első előnygól – mindhárom csíki találatban benne volt asszisztosként a korábban kevesebbet foglalkoztatott Justin Maylan, erre Salló kisbüntetése alatt egy másik bekk, Garát Zsombor válaszolt a túloldalon, 3-1 a 35. percben. A harmadik menet elején Kreisz  Brúnó szezonbeli 17. góljával közelebb hozta az újbudaiakat, ám erre gyorsan válaszolt a szintén kiváló Fodor Csanád, 4-2 a 46. percben. A folytatásban a MAC HKB kihasználatlanukl hagyott két emberelőnyt, így a végjátékban jöhetett a kapuslehozatal, amiből újabb Becze-gól született, 5-2. A Sportklub valamelyest kiköszörülte a Vasas-csorbát, és folytatja a felzárkózást az élmezőnyhöz, a MAC HKB eddig kettőből kettőt bukott aktuális erdélyi túráján.

sccmac

fotó: Pál Zolán/SC Csíkszereda

Hatalmas erőket mozgósítottak a srácok

   

Így látták a vezetőedzők az SC Csíkszereda–MAC HKB Újbuda mérkőzést.

Jason Morgan, SC Csíkszereda: „Hatalmas erőket mozgósítottak a srácok, hiszen ez volt három nap alatt a harmadik meccsünk. Ez igazából engem is meglepett, minden érdem őket dicséri. Bár az ellenfélnek volt válasza a góljainkra, karaktert mutatott a csapat, és küzdöttek egymásért a fiúk. Nagyon jó első harmadot hoztunk le, aztán jött az emberelőnyös gólváltás, a harmadikban pedig befejeztük azt, amit elkezdtünk. Nem mellékes, hogy László Arnold is fantasztikusan védett.”

Kangyal Balázs, MAC HKB Újbuda: „Bár az eredmény nem ezt tükrözi, de igazi ki-ki meccs volt. Közel voltunk a Csíkszeredához, talán még az otthoni hosszabbításos meccsünkön sem voltunk ennyire a nyomukban. Ennyi helyzetünk egyszer sem volt ellenük, de most nem sáfárkodtunk jól velük. Ahogy csapatként működtünk, ahogy hajtottunk hatvan percen keresztül, az büszkséggel tölt el, elégedett vagyok a srácokkal. Nyilván néhol a tapasztalat hiányáról is beszélhetünk, de az ilyen meccsektől leszünk jobb csapat a rájátszásra.”

Erste Liga, Vákár Lajos Műjégpálya, 0 néző. Játékvezetők: Gergely, Gergely, Andre.
László: 93,1% (Demeter)
K
Bálizs: 89,2% (Farkas R.)
Wishart, Láday, Combs, Tousignant, Yellow Horn
1
Pozsgai, Dóczi, Schlekmann, Nagy, Sofron
Kuljas, Papp, Becze, Fodor, Maylan
2
Macaulay, Jászai, Orban, Kreisz, Terbócs
Salló, Gecse H., Gecse O., Farkas T., Casaneanu
3
Garát, Csollák, Kedves, Kozma, Majoross
Györfy, Sándor, Róth, Ilyés
4
Tornyai, Bugár, Lőczi, Ritter, Molnár
Morgan Jason, Hozó Levente
E
Kangyal Balázs, Marton Tibor
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 13:55 SCC Papp Maylan Becze
2-0 18:01 SCC Becze Fodor Maylan
3-0 28:34 SCC PP Kuljas Maylan Farkas T.
3-1 34:43 BJA PP Garát Schlekmann Pozsgai
3-2 43:32 BJA Kreisz Orban Garát
4-2 45:43 SCC Fodor Becze Maylan
5-2 58:34 SCC EN Becze
37 Kapura lövések száma 29
12 Kiállításpercek 10

Garát Zsombor a hátával szerzett gólt

 

A Szereda azonban két és félszer annyit lőtt, mint a MAC HKB, elsősorban Beczének köszönhetően, mutatjuk az összefoglalót.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR INFO
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum