A Titánok leszakíthatják az Acélbikákat

   

Ha a Fehérvár-farm nyer idegenben, 7 pontra nő a különbség a playoffért hajtó két együttes között.

Egyre nehezebbb helyzetbe sodródnak a Dunaújvárosi Acélbikák. Leo Gudas együttese ugyan mutatott életjeleket ebben a naptári évben – 3 túlórás sikert is aratott, az elsőt mai ellenfele felett –, ám a 2-7-es hazai kudarc az Opten Vasas HC-val szemben megint komoly frusztrációkat okozhatott a keretben. Nem beszélve az olyan korábbi vereségekről, mint az FTC-Telekom elleni 1-8 vagy a Sportklubbal szembeni 1-9. Beszédes adat, hogy 28 mérkőzés után még mindig csak 1 rendes játékidős sikerük van az újvárosiaknak. Hogy nem szakadtak le végleg, azt annak köszönhetik, hogy 7 döntetlenjük után 6 alkalommal behúzták a pluszpontot. Viszont a gólkülönbségük rémisztő – 74-141, a második legtöbb találatot a Titánok kapták, 22-vel kevesebbet –, és támadóik közül is csak a Dansereau, Szappanos, St. Pierre trió nyújtott értékelhető produkciót. Ez a trió most megbomlott, Keegan Dansereau kiesett a rendszerből hetekre, így és innen kellene felállnia a társaságnak. Ám közben ezzel együtt sincs veszve semmi, a playoff még simán elérhető. Ebből a szempontból kulcsmeccs a mai. Ha rendes játékidőben nyernek az Acélbikák, 1 pontra megközelítik a Titánokat, míg a jelenleg 8., tehát playoffos helyen található Opten Vasas HC sincs elérhetetlen messzeségben. Kasper Vuorinen csapatának persze mások az opciói, a fehérvári fiatalok pontosan tudják, egy tiszta sikerrel nemcsak a DAB-ot szakíthatják le, hanem akár a piros-kékeket is visszaelőzhetik. A felek első két találkozóját ebben a szezonban simán nyerték a Titánok, január 1-jén viszont 0-3-ról fordítottak az Acéklbikák hosszabbításban.

Dunaújvárosi Acélbikák–Titánok 2-5

   

A DAB az Opten Vasas HC ellen elbukott rangadó után a megyei riválissal szemben is fontos mérkőzésen maradt alul.

Az Acélbikáknál a legutóbbi mérkőzésen megsérült Dansereau helyét Subotic vette át a keretben, míg a Titánok nem számítottak Szelesre, helyette Horváth Dominik volt a cserekapus. A 14. percben a vendégek megszerezték a vezetést, egy kontratámadás végén Kovács Alex betalált Bacashihuának. Nem vezettek sokáig a Titánok, a DAB a támadó harmadban korongot szerzett és Turcotte egyenlített. Úgy tűnt, döntetlennel vonulnak szünetre a felek, ám 19:59-nél Reiter újra vezetéshez juttatta a Fehérvár-farmot. A második felvonásban a dunaújvárosiak hajtottak az újabb egalizálásért, több veszélyes szólót is vezethettek Gyenes kapujára, de nem tudtak betalálni a vendégek hálóőrének. A kimaradt ziccerek megbosszulták magukat: túl sok hazai játékos volt a jégen, az emberelőnyt Tiainen révén kihasználták a Titánok. A harmadik játékrész elején gyors gólváltás történt: előbb Turcotte és Mazurek megugrottak 2 az 1 ellen, előbbi fejezte be sikerrel a lehetőséget, majd 16 másodperccel később Kovács Alex visszaállította a kétgólos különbséget. Nyolc perccel a vége előtt McNulty meglőtte a Titánok 5. találatát.

A Titánok az 5-2-es győzelmükkel 23 pontosak, a hozzájuk képest 1 meccsel többet játszott Opten Vasas HC mögött 1 pont a lemaradásuk a 8. helyért folyó harcban. A DAB hátránya 8 pont a piros-kékek mögött.

dabtit-_MG_3229

fotó: Anda Fábián/DAB

A csapategység végre előjött

   

A Titánok–DAB mérkőzés után mindkét részről a másodedzők nyilatkoztak.

Borbás Gergely, DAB: “Az első harmadban kiegyenlített volt a játék, és bár az utolsó másodpercben kapott gól után nehéz volt felrázni a társaságot, Gudas edzőnek szerintem ez sikerült, mert nem lehet azt állítani, hogy nem küzdöttek a játékosaink. Mentek a srácok, dolgoztak, rengeteg helyzetünk volt, köztük ordítóak is, amik kimaradtak, de emellett sajnos a buta hibák is megvoltak. Az ellenfél ezeket ki is használta, ebben láttam a különbséget.”

Arany Máté, Titánok: “Nem volt tökéletes mérkőzés egyik fél részéről sem. Úgy gondolom, azért tudtunk nyerni, mert a csapategység végre előjött, jól is játszottunk, bárkinek bármilyen szerepe volt, azt vállalta, ha húsz perc meccsidővel, ha öt perccel járt, mindenki tette a magáét, és emellé társult egy remek kapusteljesítmény is, úgy érzem, ennek köszönhető, hogy három ponttal távoztunk Dunaújvárosból.”

Erste Liga, Dunaújvárosi Jégcsarnok, 0 néző. Játékvezetők: Kókai, Kókai, Kis-király, Kövesi.
Bacashihua: 88,4% (Pinczés B.)
K
Gyenes: 95,5% (Horváth D. Cs.)
Kovács B., Pozsár, Török, St. Pierre, Szappanos
1
Reiter, Erdély, Luusuaniemi, Császár, Tiainen
Gebei B., Vuorijarvi, Gebei G., Mazurek, Turcotte
2
Kóger, McNulty, Dézsi, Madácsi, Balogh
Jakabfy S., Dósa, Németh P., Pihlqvist, Azari
3
Vas, Dobmayer, Kovács A., Almási, Németh K.
Jakabfy Cs., Lencsés, Pinczés O., Tamás, Subotic
4
Nagy, Vincze, Jakimcsuk, Rétfalvi
Gudas Leo, Borbás Gergely
E
Vuorinen Kasper, Arany Máté Dániel
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 13:47 FHA Kovács A. Almási
1-1 16:15 DAB Turcotte Mazurek
1-2 19:59 FHA Reiter Nagy
1-3 34:01 FHA PP Tiainen Császár McNulty
2-3 41:26 DAB Turcotte Mazurek
2-4 41:42 FHA Kovács A. Vas
2-5 51:57 FHA McNulty Császár Luusuaniemi
44 Kapura lövések száma 43
6 Kiállításpercek 2

McNulty ziccerbe cselezte magát a DAB-kapu előtt

 

A Fejér megyei rangadó góljai 3 percben.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 3-2VÉGE
VB18 16:30 JPNHUN 3-6VÉGE
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN INFO
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum