Az UTE megszakítaná a Fradi szenzációs szériáját

   

A zöld-fehérek ebben a naptári évben még nem kaptak ki, de ne feledjük: a liláknak is volt már egy ugyanilyen sorozatuk a szezonban.

December 30-án szenvedett vereséget utoljára az FTC-Telekom – 2-4 az Opten Vasas HC ellen, hogy annak a megóvott meccsnek mi lesz a sorsa, arról még nincs végleges információnk –, azóta nem kevesebb, mint 8 mérkőzést nyert meg sorozatban, ráadásul valamennyit rendes játékidőben. Ennek a száguldásnak köszönhetően immár 10 pont a megosztott címvédő előnye az Erste Liga-tabella élén. Az UTE közben szintén szorgalmasan gyűjtögette a pontokat, az egyetlen komoly kudarcának a Csíkszeredával szembeni 2-7-et tekinthetjük, emellett Debrecenben esett még be egy vereség, ám a pontszerzés ott is megvolt. Az idény negyedik UTE–Fradi rangadójának hagyományos jelentőségét nyilván nem kell ecsetelnünk, olvasóink minden általános részlettel tisztában vannak. Amit viszont érdemes külön is kiemelni, az az, hogy a 2020/21-es évad eddigi leghosszabb győztes sorozata éppen az Újpest nevéhez fűződik: a lilák december 21. és január 8. között ugyancsak 8 alkalommal nyertek, mielőtt a DEAC otthonában véget ért volna a menetelésük. Ez idő alatt egyszer a zöldekkel is találkoztak, december 28-án 5-1-re győztek a Tüskecsarnokban. Nem mellesleg: ez volt ebben a párosításban az első sikerük az idény során. Magyarán: ha csütörtök este a Fradi nyer a Megyeri úton, akkor egyben meg is dönti ellenfele szezoncsúcsát, ami nyilván extra öröm lenne szurkolói számára. Amennyiben az UTE kerekedik felül, ott a nagyra törő széria megszakítása jelentheti a bónuszt. Arról nem is beszélve, hogy az egyelőre 5. újpestiek sikerükkel tovább zárkóznának a közvetlen élmezőnyre, esélyt teremtve maguknak arra, hogy ideje jöttén hazai jégen kezdjék a playoffot. Van azonban némi nehezítés is a lilák számára: Benk András és Kyle Just után várhatóan Ladislav Sikorcin sem léphet jégre náluk sérülés miatt. A meccset a köztelevízió sportcsatornáján is követhetik a szurkolók.

UTE–FTC-Telekom 2-3

   

A zöld-fehérek először vesztettek pontot ebben a naptári évben, győzelmi sorozatuk azonban így is 9 meccsesre nőtt.

A lilák annál is tartalékosabbak voltak, mint amire az előzetes információk alapján számítottunk, Benk, Just és Sikorcin mellett nem játszhatott Rajna és Bodó sem, az összeállításban felbukkant viszont Zsigmond Áron és a svéd utánpótlásból ismert Rokaly-Boldizsár Richárd. A zöldek ehhez képest megvoltak teljesen, és ennek megfelelő elánnal estek neki a hazaiaknak. A tűzijáték hamar meghoztta az eredményét, még ha furcsa góllal is, Kärmeniemi lövése két újpestin is irányt változtatva ment be Duschek kapujába, 1-0 a 3. percben. Ezután sajnálatos esemény törte meg a játék ritmusát, Szabad Kevin vakoldalról kőkeményen leütközte Berger Ákos játékvezetőt, aki nem tudta folytatni a munkát, hordágyon kellett őt levinni, nagyon sokáig állt a meccs, Babic Vladimir magára maradt, később a riasztott Kincses Gergely csatlakozott hozzá. Nem ez volt az utolsó sérülés, a nyitó harmad végéhez közeledve Arany Gergely Fradi-kapus lába aláfordult, cserét kért, Nagy Kristóf állt be. A fiatal hálóőrt gonosz góllal avatta fel Rafaj 2 másodperccel a szünet előtt, a vonal mögül lőtte meg a mamutot, bepattant, 1-1.

A második játékrészben jelentős Fradi-fölényt láthattunk a jégen, ami meddőnek bizonyult, Duschek ihletett formában védett, az UTE összeszedetten védekezett. Voltak események a másik oldalon is, egy alkalommal a gólvonalon állt meg a pakk Nagy mögött.

A harmadik felvonásban vezetést szerzett az Újpest, Pokornyi lőtt távolról, bement a kapus lábai között, 1-2 a 49. percben. A zöldek mentek, de akkora fölényt, mint a meccs egyes korábbi szakaszaiban, nem tudtak kialakítani. A harmadik fórjuk aztán segített rajtuk, Kärmeniemi lövése beakadt a jobb felsőbe. A rendes játékidőben már nem született újabb találat, így az FTC-Telekom először veszített pontot 2021-ben. Győztes szériáját mégis meg tudta hosszabbítani a Fodor Szabolcs-féle társaság, Kulmala lőtt és talált a 61. percben, 2-3, az éllovas előnye az üldözőivel szemben 12 pontra nőtt.

uteftc

fotó: Jani Martin/UTE

Az Újpest rengeteg energiát tett bele a meccsbe

 

Vezetőedzői kommentárok az UTE–FTC-Telekom rangadó után.

Virág Csaba, UTE: “Szeretnénk minden mérkőzésen győzni, csalódottak vagyunk, hogy ez nem sikerült, de bennünk most ennél nem volt több. Egyénenként és csapatszinten is kihoztuk a maximumot a meccsből, ez erre volt elég. Rossz érzés kikapni, de nem lehetünk csalódottak ezzel az egy ponttal.”

Fodor Szabolcs, FTC-Telekom: “Ha az egész meccset nézzük, akkor mondhatjuk, hogy kiegyenlített volt. Sok helyzetünk volt, vezethettünk és nyerhettünk volna, de ezek kimaradtak. Az Újpest rengeteg energiát tett bele ebbe a meccsbe, extra erőt merített a hiányzásokból. Örülünk, hogy a gyengébb játékunkkal is sikerült pontokat szereznünk, mert senki sem fogja nézni a legvégén, hogy milyen körülmények között lett meg ez győzelem.”

Erste Liga, Megyeri út, 0 néző. Játékvezetők: Babic, Babic, Muzsik, Váczi.
Duschek: 92,5% (Márkus)
K
Arany: 100% (Nagy K.: 90,5%)
Kiss, Selan, Vincze, Sotlar, Perkovich
1
Ellerby, Hegyi, Nagy G., Hodgman, Kóger
Horváth A., Stadel, Nemes, Szabad, Vorobjov
2
Tóth Gergely, Versteeg, Németh, Tóth A., Kulmala
Varga, Kovács A., Godó, Kovács S., Rafaj
3
Karmeniemi, Sarcia, Hajós, Somogyi, Tóth Richárd
Pokornyi, Horváth Á., Zsigmond, Rokaly-Boldizsár
4
Boros, Pavuk, Roczanov, Farkas, Tóth Gergő
Virág Csaba, Baróti Zsolt
E
Fodor Szabolcs, Hennelly Yul
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 02:49 FTC Karmeniemi
1-1 19:58 UTE Rafaj Stadel
2-1 48:37 UTE Pokornyi Nemes
2-2 53:29 FTC PP Karmeniemi Hajós Tóth A.
2-3 60:47 FTC Kulmala Németh Nagy K.
27 Kapura lövések száma 40
6 Kiállításpercek 6
Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum