HK Poprad?DVTK Jegesmedvék 5-3

   

Hiába vezetett 2-0-ra miskolci Extraliga-csapat, a dobogós tátraiak fordítani tudtak. A Besztercebánya nyert és előzött.

A Jegesmedvék kapujában ismét Adorján Attila állt, a mezőnyjátékosok között pedig négy olyan hokis is helyet kapott, akik szombat este részesei voltak a DAB elleni kiütéses Opten Vasas HC-sikernek. Szinte mindannyian gólt vagy pontokat szereztek, így Bukor, Turbucz és Révész is, míg negyedikként Páterka extraligázhatott megint.

A mérkőzés jól kezdődött a miskolciak számára, hiszen a 3. percben emberelőnyben megszerezték a vezetést Wehrs kék vonalas lövésével (0-1). A 6. percben meg is duplázták előnyüket, amikor egy kapu mögül visszaadott korongot Flick lőtt közelről a rövid sarokba (0-2). Hamar kapaszkodni kezdett a Poprád, egy perc múlva Matej Palocko a kék vonaltól nem messze szúrta rá a korongot, amely a hálóban kötött ki (1-2). A 11. percben ismét a vendégek vághattak neki egy emberelőnynek, ez azonban kimaradt. A 16. percben jött zsinórban a harmadik miskolci fór, nem jártak eredménnyel. Fél perccel a vége előtt a játékvezetők befújták a negyedik poprádi szabálytalanságot, amelyet a hazaiak sokáig vitattak, az ítélet természetesen nem változott.

A második harmad tehát másfél percnyi miskolci előnnyel indult, de ebben kevés veszély volt. A 23. percben egyenlített a Poprád. Ezúttal a másik Palocko fivér, Matus húzta el a korongot Adorján előtt, el is fektette őt, és mellette az üres kapuba emelt (2-2). A 29. percben jött el az első poprádi előny, amelyben Adorján több nagy védésére is szükség volt, hogy ne változzon az állás. Ami nem ment előnyben, ment teljes létszámban: fél perc múlva Vandas oldalról, a bedobópontról bődületes erővel lőtte ki a hosszú sarkot (3-2). A 34. percben a második hazai fór szinte teljesen veszélytelenül telt el. Egyenlő létszámban fölénybe kerültek a hazaiak, és a nyomás bő egy perccel a szünet előtt érett góllá: Livingstone a kék vonalról talált be (4-2).

A harmadik játékrész első másfél percét ismét előnyben játszhatta a miskolci gárda, ezen időszak alatt a 39 éves Hamerlik kapus nem kapott lövést. A 48. percben szépítettek a Jegesmedvék, Magosi a bedobókörből lőtt a kapuba (4-3). Ismét gyorsan reagált a házigazda: még egy perc sem telt el, amikor Svitana keresztpasszát Skokan emelte közelről a hálóba (5-3). Az 52. percben kihagyta következő előnyét a Poprád. Három perccel később Magosi és Rokaly mehetett egy védőre, végül nem lett belőle lövés. A hátralévő időben nagyobb helyzetet már nem alakítottak ki a csapatok.

A miskolci csapat újabb vereségével visszacsúszott a 11. helyre, miután a Besztercebánya hazai pályán legyőzte a Kassát, és előzött a playoff-kvalifikációért folyó különversenyben.

A DVTK Jegesmedvék összeállítása: Adorján ? Wehrs, Bukor, Rokaly, Vas, Osterberg ? Láda, Kiss D., Csányi, Galanisz, Magosi ? Vojtkó, Szirányi, Turbucz, Flick, Anderson ? Miskolczi, Páterka, Révész.

Sorsolás
Tabella
Kanadai táblázat

mispop

fotó: archív

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum