Újbudán javíthatna túrája mérlegén a Gyergyó

   

A MAC HKB otthonában sem lesz könnyű dolga Szilassy Zoltán csapatának, hiszen a hazaiak a 2. helyüket védik.

A GYHK sorozatban hetedik anyaországi mérkőzése előtt elmondható: miként az első, úgy a második túrája sem igazán sikerült a székelyeknek. Ahogy képest, hogy a piros-fehérek a kiemelkedő játékerőt képviselő Csíkszeredai Sportklub kétszeri legyőzése után szálltak buszra, 6 találkozón 4 alkalommal kaptak ki eddig, ezen belül az Erste Liga-táblázaton mögöttük tartózkodó Titánokkal és Acélbikákkal sem bírtak, hosszabbításban és rávezetésekkel ellenfeleiké lett a pluszpont. A túlórás meccsek terén az egész szezonban gyászosak a Gyergyó mutatói, 9 eldöntetlen hatvan perc után 7-szer kapituláltak. Ami ezenfelül is feltűnő, az az, hogy egyetlen gárda sem szerzett kevesebb gólt náluk, annál a 61-nél, ami nekik van, még az utolsó három is jobban áll. Ha ehhez hozzávesszük, hogy nyáron kiváló pedigréjű légiósokat és a magyar válogatottban is megfordult támadókat igazoltak, akkor nyilvánvaló, hogy rengeteg még a dolga Szilassy Zoltán vezetőedzőnek. Az őszi túrán a GYHK 7 pontot gyűjtött összesen, most 8-nál tart, észrevehetően jobb csak akkor lehetne a mérleg, ha Újbudán nyerni tudnának Sillóék. Akik egyébként nem ápolnak szép emlékeket októberről, lévén, hogy 7-0-ra kaptak ki akkor a “rozsomákoktól”. Ezenközben a MAC HKB sincs egetverő formában, ebben a naptári évben 7-ből 3-at nyert a társaság, viszont a meccseik zöme rangadó volt, és az FTC-Telekomtól, a Brassótól vagy a Sportklubtól kikapni nem szégyen. Ahogy a Gyergyó legyőzése sem számíthat kötelező feladatnak, más kérdés, hogy kellenek a pontok az újbudaiaknak az élmezőnybeli pozíció megvédéséhez. A klub hivatalos közösségi oldalán publikált “rejtélyes” beharangozó alapján elképzelhető, hogy Sofron István visszatér a csapatba, ami igen komoly erősítést jelentene.

MAC HKB Újbuda–Gyergyói HK 5-4

   

A székelyek 1-4-ről egyenlítettek, ám a hosszabbítást bukták, ez már a 8. túlórás vereségük az aktuális Erste Liga-idényben.

Kangyal Balázs együttesébe – ahogy várható volt – visszatért Sofron István, elfoglalva az őt megillető helyet az első sorban, ennek nyomán Kozma Dávid a harmadik támadótrióba került Kedves és Majoross mellé. A vendégek összeállításában semmilyen váratlan fennforgást nem találtunk. A hazaiak nagyon gyorsan megszerezték a vezetést, éppenséggel az ezúttal negyedik soros Molnár Bálint talált be a 3. percben, majd Brance Orbán a 10.-ben ráduplázott, 2-0. A szépítés Silló Arnold nevéhez fűződött, ő immár a 9. gólját jegyezte a szezonban, 2-1 a 14. percben. A közbülső felvonásban a korongbedobás után 9 másodperccel kapitulálni volt kénytelen Jordon Cooke, a hosszú hetek óta “pihenő” Sofron nem sokat vacakolt az akklimatizálódással, 3-1. Ez alaposan felpörgette az eseményeket, Orbán 3 percre rá ismét eredményes volt (4-1), majd elkezdte a visszakapaszkodást a GYHK, mégpedig Tero Koskiranta révén, a finn a 27. percben emberelőnyben (4-2), majd a 29.-ben öt az öt ellen (4-3) íratta be a nevét a jegyzőkönyvbe. Ekkor nem sokan gondolták volna, hogy hosszú gólcsend következik, a csapatok fegyelmezetten és koncentráltan jégkorongoztak, mígnem az 54. percben St. Amant kiegyenlített, 4-4, ledolgozta háromgólos hátrányát a vendégcsapat. Fél perccel a rendes játékidő lejárta előtt a gyergyóiak elcserélték magukat, Kangyal Balázs időt kért, ez nem ért gólt azonnal, viszont a ráadást is fórban kezdhették a “rozsomákok”. Ezt ugyan nem sikerült kihasználniuk, ám egyenlő létszám mellett Orbán belőtte a győztes találatot, mesterhármast érve el a mérkőzésen. Mindez a gyergyóiakra nézve azt jelentette, hogy 7 meccses túrájukon mindössze 2 találkozót tudtak megnyerni, és 9 pontot szereztek. Vagyis a hatvan percen túli hokiban háromból háromszor kikaptak, míg az egész szezont tekintve 8 ilyen vereségnél járnak immár.

Fotó: Mudra László - MAC

fotó: Mudra László/MAC HKB Újbuda

Fölemeltük őket, ők pedig éltek a lehetőséggel

   

A MAC HKB Újbuda–Gyergyói HK mérkőzésről Kangyal Balázs és Szilassy Zoltán vezetőedzők nyilatkoztak.

Erste Liga, Tüskecsarnok, 0 néző. Játékvezetők: Babic, Babic, Kedves, Szabó.
Bálizs: 92,5% (Farkas)
K
Cooke: 86,8% (Ruczuj)
Pozsgai, Dóczi, Schlekmann, Nagy K., Sofron
1
Kozma Zs., Troncinsky, Ouellette-St. Amant, Koskiranta, Basaraba
Macaulay, Jászai, Orban, Kreisz, Terbócs
2
Fejes, Podlipnik, Silló, Péter, Szigeti
Csollák, Garát, Kedves, Kozma D., Majoross
3
Raszulov, Ferencz Csibi, Bíró, Csergő, Szabó
Bugár, Ádám, Lőczi, Ritter, Molnár
4
Imre, Lázár, Barabás, Sára, Elekes Darabont
Kangyal Balázs, Marton Tibor
E
Szilassy Zoltán, Góga Attila
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 02:55 BJA Molnár
2-0 09:02 BJA Orban Kreisz Terbócs
2-1 13:37 GYE Silló Péter Troncinsky
3-1 20:09 BJA Sofron Nagy K. Dóczi
4-1 23:22 BJA Orban Kreisz Terbócs
4-2 26:08 GYE PP Koskiranta Troncinsky Basaraba
4-3 28:47 GYE Koskiranta Péter
4-4 53:48 GYE Ouellette-St. Amant Basaraba Koskiranta
5-4 63:36 BJA Orban Terbócs
38 Kapura lövések száma 53
2 Kiállításpercek 4

Óriási góllal lett teljes Orbán mesterhármasa

 

A MAC HKB Újbuda–Gyergyói HK mérkőzés összefoglalója.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR ÉLŐ
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum