Először lesz Fradi–Vasas a zöldek óvása óta

   

A csütörtök délutáni összecsapás eredeti menetrend szerintinek minősül, az újrajátszásossal kapcsolatban egyelőre nincs hírünk.

A 2020/21-es Erste Liga-évad legnagyobb meglepetését szolgáltatta az Opten Vasas HC december 30-án azzal, hogy 4-2-re legyőzte az FTC-Telekomot. A megosztott címvédő berkeiben azonban úgy ítélték meg, hogy óvást indokol a játékvezetők által a végjátékban elkövetett műhiba. A versenyiroda minden körülményt mérlegelve azt a döntést hozta, hogy valóban műhiba történt – és nem egyszerű tévedés, a kettő között óriási a különbség –, ezért újrajátszást rendelt el. A továbbiakkal kapcsolatban egyelőre várjuk a publikus információkat, ám az élet addig sem állt meg a magyar bázisú nemzetközi bajnokságban, ellenkezőleg, sok minden történt az eltelt három hétben. Egyebek mellett az, hogy az FTC-Telekom az új naptári évben egyetlen vereséget sem szenvedett, a másik oldalon meg az, hogy az Opten Vasas HC azóta nem nyert mérkőzést. Mindez ki is jelöli a kereteket, amelyek mentén az újabb Fradi–Vasas esélyeiről gondolkodhatunk. A zöldek egyszerűen szenzációs formában vannak, talán elég erről annyit mondani, hogy legutóbbbi 3 összecsapásukon sorrendben nyolc, nyolc és hét gólt lőttek. Kibontva: a DAB-ot 8-1-re, az egyaránt közvetlen rivális Brassót és Sportklubot 8-3-ra és 7-3-ra verték, ezek után előnyük az Erste Liga-tabella élén 7 pont. Nem kizárt, hogy ma már nem is tartanák annyira fontosnak azt az 1 vagy 2 egységet, amelyeket Káposztásmegyeren hagytak az óév utolsó játéknapján. Persze mint a népi mondás tartja, ki a kicsit nem becsüli, az a nagyot nem érdemli. Ami Ladányi Balázs együttesét illeti, a piros-kékek azokon a bizonyos vesztes meccseken egyáltalán nem játszanak alárendelt szerepet, ám az utolsó harmadokban folyton fölébük kerekednek aktuális ellenfeleik. Ezen kell változtatniuk valahogy Vesutkinéknak. Ha ezt meg tudnák tenni a Tüskecsarnokban, az igazi szenzáció lenne, de hát mint értekeztünk róla fentebb, közel sem számítana példátlan fejleménynek.

FTC-Telekom–Opten Vasas HC 5-3

   

Fodor Szabolcs és Ladányi Balázs csapatai a szezonbeli negyedik egymás elleni mérkőzésüket is ugyanolyan izgalmasra hozták, mint a korábbi hármat.

Az FTC-Telekom két légiósát is pihentette, Ellerby gyermeke születése, Hodgman kisebb sérülés miatt maradt távol, helyettük Bán és Pavuk játszhatott. Az Opten Vasas HC összeállítása több helyen is módosult: a DVTK Jegesmedvéktől kölcsönkapott Kiss Bence és Révész visszatért Miskolcra – ellenben Mattyasovszky maradt a csapatnál -, valamint Farkas Botond és Béres sem kapott szerelést, miközben az Extraligában jégre lépő Tóth Balázs, Bukor, Turbucz, Páterka kvartett újra piros-kékbe öltözhetett. A találkozón ugyanazok a kapusok kezdtek, mint december 30-án: a zöld-fehéreknél Nagy Kristóf, a Vasasnál Sági Máté védett. A mérkőzés elején egyik csapat sem tudott jelentős nyomást gyakorolni a másikra. Úgy tűnt, nem hoz gólt az első harmad, ám 47 másodperccel a dudaszó előtt Kulmala sikerrel ért bele Kärmeniemi lövésébe, Sági tehetetlen volt. A második játékrész sokkal élesebben zajlott: az elején Németh megszerezte a második ferencvárosi találatot, aztán a 25. percben Schmál korongot szerzett a támadó harmadban, góllal büntette a zöld-fehérek védelmi hibáját. A sportszerű meccs felénél jött el az első kiállítás. Az FTC-Telekom kihasználta a fórt, Somogyi zárta sikerrel a korongjáratást. A második szünetre 3-2-es hazai vezetéssel vonultak a felek, 2 perccel a vége előtt Turbucz felzárkóztatta a Vasast. A harmadik felvonás áthúzódó Fradi-fórral indult, ahol Versteeg kapuvasat lőtt, a kiegészülés után pedig videobíróztak egy Németh-lövést, de a korong nem haladt át a gólvonalon. Hiába a zöld-fehér fölény, a vendégek egynelítettek: a 48. percben Bödök lövése átcsúszott Nagy Kristófon. A záró harmad közepén Ozols olyan ütközést kapott, amitől kitört a plexiüveg, kb. 20 perces kényszerszünet után folytatódott a játék. A Vasas kivédekezte a harmadik emberhátrányát, ám a kiegészülés után nem sokkal Németh betuszkolta a korongot Sági Máténak. A végeredményt Kulmala állította be egy kijátszott ziccerben.

A ligaelső FTC-Telekom 5-3-ra nyert, hétfőn Debrecenben vív rangadót. A 9. helyen álló Opten Vasas HC szombaton Dunaújvárosban játszik nagyon fontos mérkőzést a 10. helyezett DAB-bal.

ftcvas-FTC_vasas004

fotó: FTC-Telekom

A pontszerzéshez nem voltunk elég erősek

   

Így látták a vezetőedzők az FTC-Telekom–Opten Vasas HC mérkőzést.

Fodor Szabolcs, FTC-Telekom: „Nagyon elégedett vagyok a három ponttal. Nyilván tudunk ennél jobban is játszani, de ebben a nagyon szoros versenyben meg kell becsülni a pontokat. Uraltuk a mérkőzést, 3-1-re is vezettünk, utána visszajött a Vasas, ami megint őket dicséri, nem először bizonyították, hogy számolni kell velük, és hatvan percen át jól kell ellenük hokizni a győzelemhez. Akkor egy kicsit gödörbe kerültünk lélektanilag, de jött egy technikai szünet, amit jól ki tudtunk használni, és az utolsó tíz percre úgy jöttünk ki, hogy nem hagytunk kérdést afelől, ki lesz a győztes. Nagyon büszke vagyok a srácokra, hogy meccs közben tudtunk egy ilyet váltani. Kellett hozzá a technikai szünet is, de óriásit melóztunk utána.”

Ladányi Balázs, Opten Vasas HC: „A pontszerzéshez nem voltunk elég erősek. Nem tudtuk ráerőltetni a taktikánkat annyira a Fradira, hogy hatvan percig kibírjuk döntetlennel. Ötven percig teljesen jó volt az összkép, sőt ha azt vesszük alapul, hogy a Ferencváros milyen formába lendült az elmúlt időszakban, ez az 5-3 elég kecsegtető ránk nézve attól függetlenül is, hogy nem jár érte pont, márpedig minden mérkőzésre pontért, pontokért megyünk. Büszke vagyok a csapatra, amiért ezúttal is sikerült olyan közel maradni az ellenfélhez, hogy pontszerzési esélyeink voltak. Öt az ötben meg is oldottuk a feladatot, emberhátrányoknál túlságosan ránk jöttek, és ezen elment a mérkőzés.”

Erste Liga, Tüskecsarnok, 0 néző. Játékvezetők: Varjú, Varjú, Árkovics, Muzsik.
Nagy K.: 87,0% (Arany)
K
Sági Máté: 88,4% (Tóth K. B.)
Versteeg, Tóth Gergely, Nagy G., Tóth Richárd, Kóger
1
Léránt, Bukor, Vesutkin, Czakó, Bödök
Hegyi, Boros, Németh A., Tóth A., Kulmala
2
Kováts, Ozols, Páterka, Nagy M., Szalma
Karmeniemi, Sarcia, Hajós, Somogyi, Sági Martin
3
Kmec, Tornyai, Schmál, Szlama, Turbucz
Roczanov, Bán, Pavuk, Farkas L. S., Tóth Gergő
4
Seregély, Odnoga, Csiki, Németh Á., Mattyasovszky
Fodor Szabolcs, Hennelly Yul
E
Ladányi Balázs, Revák Zoltán
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 19:13 FTC Kulmala Karmeniemi Sarcia
2-0 21:03 FTC Németh A. Kulmala Kóger
2-1 24:50 VAS Schmál
3-1 28:45 FTC PP Somogyi Nagy G. Kóger
3-2 38:10 VAS Turbucz Szlama
3-3 47:38 VAS Bödök Czakó
4-3 54:35 FTC Németh A. Tóth A. Hajós
5-3 58:00 FTC Kulmala Németh A. Kóger
43 Kapura lövések száma 23
0 Kiállításpercek 6

Ezúttal Németh Attila volt a zöldek kulcsembere

 

Szép gólok, okos asszisztok, mutatjuk az FTC-Telekom–Opten Vasas HC mérkőzés összefoglalóját.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum